Резултати от микробиология

• 227 896
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 2 055
Още днес си вземи Гинофилус и Вагизан и ги почвай. Те са без рецепта. През устата нищо няма да стане..
Ако преди си имала такова състояние, именно гарднерела е бактерията, която започва да избуява. Изпревари събитията к действай бързо. Вагизан е млечна киселина, тя ще създаде добри условия за пробиотика.
Гинофилос и вагизан едновременно ли се слагат, или първо курс с едното и после с другото, за колко време? Благодаря. Аз слагах лактажин, ама никакъв ефект няма, пак пише оскъдно.

# 2 056
Пак съм аз, изпих си кандизола и гинеколожката ми изписа, да ми направят глобули от Нистатин.
Вчера ми свърши цикъла и преди да започна лечението с глобулите с приятеля ми решихме да правим секс. Ужасно много ме болеше. Усещах сякаш не влиза на правилното място и доста се притесних. Възможно ли е това да е защото е ден след цикъла или след лечението с миковаг.
Тази вечер смятам да започна да си слагам нистатин глобулите и се надявам вече да помогнат и да приключи всичко това с кандида албиканс …

# 2 057
Това със сексът не е било добра идея никак. Надявам се, поне е било с презервативи.
При инфекции мястото е възпалено, независимо, че тече някакво течение, то и сухо (особено след глобули, а пък ако няма лактобацили - съвсем). Всеки път, когато съм го правила по време на лечение на гъби, винаги е било зле.
Слагай глобулите и дано помогнат.

# 2 058
Това със сексът не е било добра идея никак. Надявам се, поне е било с презервативи.
При инфекции мястото е възпалено, независимо, че тече някакво течение, то и сухо (особено след глобули, а пък ако няма лактобацили - съвсем). Всеки път, когато съм го правила по време на лечение на гъби, винаги е било зле.
Слагай глобулите и дано помогнат.

Да, просто се притесних какво се случва, защото не ми се беше случвало така преди.
Благодаря за отговора!

# 2 059
Не е трябвало да правите никакъв секс. Дори и с презерватив.
Гинекологът ми изрично е забранил всякакви полови контакти, ако имам възпаление или лекувам вагинална инфекция. Влагалищната област е раздразнена и неспокойна. При навлизане на чуждо тяло във вагината (в случая пенис), и особено при търкането му във влагалищните стени, е възможно да се влоши състоянието и да стане по-зле. Дори когато съм поставяла глобули съм била много предпазлива.

# 2 060
Здравейте може ли малко помощ с разчитането не разбирам какво ми има от лабораторията казаха демек нищо а аг ми каза в понеделник ще ми изпише лечение с ел рецепта Нямам симптоми на рутинен преглед го виждам

# 2 061
Имаш бактериална вагиноза. И да, трябва лечение, независимо, че нямаш симптоми.

# 2 062
Ясноо благодаря  ми питам ги тия в лабораторията и те ми викат нищо ти няма нарушена флора

# 2 063
То Е нарушена флора. Разрастват се анаероботе за сметка на лактобацилите.
Ама не е нищо да ти няма, това се лекува с глобулки за анаероби, млечна киселина и вагинален пробиотик.
Ако искаш - като ти изпишат лечение, пиши пак тук да го обсъдим и ако нещо липсва (АГ рядко правят хубави схеми за това), ще го добавиш, примерно млечната киселина или пробиотика, те все пак са важни, но са добавки, тъй че са без рецепта.

# 2 064
Здравейте.
Излезнал ми е резултата от микробиологията

Моля за мнение.
На вторичен преглед съм на 15 ти Юли

# 2 065
Изолиран е ентерокок, чието място е в червата обичайно...Според антибиограмата ще Ви изпишат антибиотик, вероятно в съчетание с вагинални глобули. След това лечение наблегнете на вагиналните пробиотици и млечната киселина (Гинофилус, Вагизан), орален пробиотик обезателно, още докато приемате антибиотик (на 4 часа разстояние от него) и за разкош, за да не гъбясате - Микомакс или Дифлукан, по схема 1-4-7 ден (започвате го заедно с антибиотика, в същия ден).

# 2 066
Здравейте.
Излезнал ми е резултата от микробиологията

Моля за мнение.
На вторичен преглед съм на 15 ти Юли

И аз съм имала тази бактерия,лекува се с антибиотик

# 2 067
Няма смисъл да чакате до вторичния си преглед, обадете се още днес на гинеколога и да Ви издаде ел.рецепта, за да си почнете лечението още от днес, няма нужда да се губи време.

# 2 068
Няма смисъл да чакате до вторичния си преглед, обадете се още днес на гинеколога и да Ви издаде ел.рецепта, за да си почнете лечението още от днес, няма нужда да се губи време.
Моята Гинеколожка не работи вече във МЦ Медкрос където работеше със здравната каса.
Отвори си частен кабинет и съответно не работи по каса.
Записах час при друга докторка която работи със здравната каса но ще е във медицинския център след 14 ти Юли.
А моя час е за 15 ти Юли.
Нямам нейни координати.
Пуснах ги на моята лекарка която ми следеше бременоста.
Ще изчакам да видя дали ще ми отговори на вайбъра..

Тези глобули нали
Предполагам това са капсулите
(Гинофилус орално приложение х30 капсули)
Тези капсули как трябва да се приемат едновременно със глобулите ли.
Също така да попитам какъв пробиотик ще ми препоръчате става ли този( Кандеа Пробиотик при вагинална кандидоза и гъбични инфекции х60 капсули Bio-Kult)
Много благодаря.
Хубав ден

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 13:28 от Танчето_30

# 2 069
А аз се тормозих с тая бактерия със сумата ти време с какви ли не АБ и ставаше все по-зле и по-зле откъм симптоматика.
Тъй че накрая след вече една сериозна алергична реакция от един от АБ ме лекуваха само локално с глобули, после с вагинален пробиотик.
Отне време - но се оправих напълно.
За чревни бактерии аз лично посмъртно няма да пия АБ отново, та каквото ще да става. Локално лечение.
Ако въпросната АГ не отговори - записваш час при друг АГ за по-скоро. Какво значение има дали е в същия МЦ или не. Няма смисъл да чакаш още 1 седмица, те симптомите си се развиват.
Аз за такова нещо ходя направо на пожар 😂. И за по-дребни - също.

Общи условия

Активация на акаунт