Резултати от микробиология

• 218 822
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 2 250
Emay,

Без актуална МБ не е ясно какво ти е положението. Но само с Биозин няма да се повишат намалени лактобацили, трябва вагинален пробиотик.
Все пак смятам, че трябва да си направиш една МБ (това, че не може да се прави по време на кърмене е толкова абсурдно, че няма да си направя труда да коментирам изобщо).
Ако все още са ниски нивата на лактобацили - Гинофилус (вагинален пробиотик) е абсолютно съвместим с кърмене, аз лично съм го ползвала.

Габи, а последната МБ какво показа? По-специално ми е интересно да видя микроскопския препарат. Иначе - да, стафилококите са нормални обитатели, но не бива да са в големи количества. Евентуално можеш и ти да пробваш с вагинален пробиотик.
Единственото, което, честно казано, ме безпокои в твоя случай са трихомоните, те са голяма гад и много трудно се лекуват, много трудно се и откриват. На Фемифлор (с ДНК тест) със сигурност няма да се хванат. Не знам откъде си, но според мен - изключи ги като вариант отново, но с посявка. Партньорът лекуван ли е?

# 2 251

Да пил е с мен тинидазол по схема, и той си е пускал микробиология чиста е. От Стара Загора съм и съм си пускала микробиологии в четири различни лаборатории, даже в едната лаборантката ми е позната и я помолих ако може да се наблегне точно на трихомоните и тя каза, че не излизат.

# 2 252
В тази МБ не се вижда нещо особено, нито пише колко са лактобацилите, нито колко са левкоцитите. Т.е. не дава достатъчно информация.
Според този Фемифлор, има достатъчно лактобацили, но честно казано, все си мисля, че може да са още малко повече, за да потиснат стафилокока.
Относно пробите за трихомони, то е супер важно да се занесе пробата максимално бързо в лабораторията, до 30 Мин. Иначе - те умират и пробите стават фалшиво отрицателни.
Щом оплакванията персистират и не се открива нищо друго - препоръчвам да си направите нови тестове за трихомони. Едно време и аз си мислех, че сме ги излекували с мъжа ми, но след няколко години се оказа, че уви не сме. Едвам ги преборихме, защото тукашните лекарства изобщо не действаха, накрая се наложи да пътуваме до Турция за друг вид АБ, който го няма в БГ. Аз лично също бях с парене и щипане, като един непрестанен цистит… А всичко останало ми излизаше отрицателно, бях се видяла в чудо, докато ми открият отново трихомоните. После се видях в чудо, докато ги излекувам… Изобщо гадна работа.

# 2 253

Тази микробиология е от друга лаборатория уж най-добрата в нашия град да аз винаги си нося изследванията сама в лабораториите бързо не ги оставям те да ги носят. Иначе да ние само тинидазол сме пили не знам дали е помогнал,ще пусна отново микробиология

# 2 254
На мен д-р. Рачева ми каза, че няма как да има трихомони и да няма увеличено количество левкоцити. Питах я, че и мен ме притесняват тези трихомони.

# 2 255
Габи,
Да, тази е по-адекватна МБ. В никакъв случай тогава вагинален пробиотик. Имаш си достатъчно лактобацили.
По въпроса за левкоцитите и трихомоните, както казах - моите МБ бяха перфектни… И въпреки това имах трихомони.
И при Уреаплазмата МБ ми бяха идеални, никакви левкоцити, изобилие от лактобацили… Но положителна за уреаплазма.
Никога не съм имала типичното за трихомони течение каквото се описва, нито пък миризма. Но паренето при пишкане беше побъркващо. Изпих 200 АБ за цистити, които всъщност нямах… Докато не лъсна истината.
Пък мъжът ми ни с трихомоните, ни с Уреаплазмата имаше симптоми. Доколкото помня, от неговата МБ също не ми е направило впечатление да има някакви уау левкоцити.
Тъй че - по учебник сигурно е така, но практиката понякога е различна от теорията. Моите уважения към д-р Рачева, знам много добре какво смята тя по въпроса за трихомоните, тъй като съм ѝ пациентка от години, ама не съм баш съгласна с нея от личния ми доста кофти опит с тия тъпи паразити.

# 2 256
Според мен при Габи има прекалено голямо количество лактобацили, което също може да доведе до неразположения. Може да става дума за цитолитична вагиноза, което така или иначе 95% от лекарите напълно игнорират. Въпреки че симптоматиката не отговаря в случая, ама знам ли вече и аз.
Аз си признавам, че толкова чист фемофлор не съм виждала. Стафилококите са едва 0.4-0.6% от общата бактериална маса, не вярвам те да правят проблем по какъвто и да е начин. За трихомоните обаче е сложно да се открият и фемофлор няма да ги хване.

# 2 257
Честно казано, и на мен ми дойде на акъла за цитолитична вагиноза като видях последната МБ, обаче все в някоя лаборатория (може би) щяха да го забележат.
Иначе за симптомите, о, при ЦВ има баш същите оплаквания, като се замисля, дори и това нещо с усещането на нещо вътре във влагалището, което дразни е точно така. Освен това - пари ужасно при пишкане, щипе отвън, но има и някои други отчетливи симптоми - засилено бяло течение и под бяло, имам предвид наистина бяло на цвят, миризмата е доста характерна - на кисело. Скоро лекувах и това, имала съм го многократно. В лабораторията, която обикновено ползвам си пише изрично, обаче - цитолитична вагиноза. В другата - излязоха значително количество лактобацили, без такава забележка… Иди и разбери кой как го гледа и тълкува.
Хм, все пак съм на мнение, че трябва още веднъж да се изключат трихомоните, ако няма и все още става дума за масово лактобацили в МБ - значи просто е цитолитична вагиноза. Обаче и аз не мога да и намеря цаката, последният път се оправих… просто защото се наложи да приемам АБ по друг повод и явно е изтрепал част от лактобацилите. Но почти цял месец скърцах със зъби от парене при пишкане и споменатото вече течение, опитах се да го оправя с глобули и промивки (външни) със сода, но не успях. АБ оправи нещата… Парадоксално, защото само преди няколко месеца пък бях с БВ, защото от АБ бях без никакви лактобацили. Аз обаче знам защо при мен се получават тези ЦВ - аз леееко прекалявам с вагиналните пробиотици понякога.
Затова и не съветвам да се правят много дълги курсове с Гинофилус, в идеалния случай 14 дни е достатъчно, хубава е после да се направи контрола и ако все още няма достатъчно лактобацили, тогава да се направи повторен курс. Само че аз си имах вече достатъчно и въпреки това продължих - та хоп, стана ЦВ.
Габи, ти слагала ли си някакви вагинални пробиотици? Да си пила през устата (не че от това става ЦВ, но съм чела за такива редки случаи в чуждестранни сайтове).
Изобщо последните години какво изобщо си правила за тези ти оплаквания?

# 2 258
Аз също доста съм чела за тази цитолична вагиноза и съм питала лекарите, отговора им е, че ако имаше щеше да пише на микробиологията даже като съм си носила микробиологиите съм питала дали го пишат като масово лактобацили или цитолична вагиноза,казаха че пишат цитолична вагиноза. Иначе и аз съм пробвала със сода, без резултат. Едната лекарка даже и викам добре не е ли по-добре да пия антибиотик да намалеят малко лактобацилите и тя каза категорично не.Не никога през живота си не съм си слагала вагинални пробиотици,пила съм пробиотик през устата последно преди една година Омни Биотик. Иначе за оплакванията тъй като никой нищо не ми изписва сама си взимам Цикатридина глобули и Силвържин, това е което съм си слагала

# 2 259
Точно Цикатридина и Силвържин ползвах аз за цитолитичната вагиноза. Май със Силвържин имах повече резултат.

# 2 260
Да значи правилно съм се насочила, не че чувствам облекчение, но поне няма да навредят.

# 2 261
Да, специално Цикатридина няма как да навреди изобщо.
Ами в крайна сметка - продължавай да търсиш причината.
А на уролог ходила ли си?

# 2 262
Не на уролог не съм само сама съм си пускала много пъти стерилна и обикновенна урина и всичко излиза чисто, но може и на уролог да отида.

# 2 263
Аз също съм била с ЦВ и при мен стана баш от орални пробиотици, обаче за няколко месеца се нормализира. Иначе препоръчват външни промивки със сода, ама на мен грам не ми помогнаха, аз не бях и много стриктна де, че ми беше странно. Обаче едно спрейче с грандиозното име Вулвоваги май доста ме облекчаваше, аз го мажех само външно, някой тук във форума го беше препоръчал Simple Smile

# 2 264
И на мен содата не ми помогна аз една седмица правих външни промивки,иначе преди съм го ползвала и аз този спрей, но за съжаление не усетих ефект.

Общи условия

Активация на акаунт