Резултати от микробиология

• 223 608
  • 2 337
  •   2
Отговори
# 2 235
А по принцип колко трябва да са лактобацилите, че да са в норма?

# 2 236
Около 90% от всички вагинални микроорганизми. Даже 95%.

# 2 237
Благодаря Simple Smile такива стойността са мираж за мен, едва ли някога ще мога да ги постигна Sad

# 2 238
И аз някога си мислех така…
Докато не си направих лактобацилоза 😂.
Това също не е ОК, защото има доста неприятни симптоми, но идеята ми е, че съвсем възможно и постижимо е да се възстанови флората до нормалните ѝ граници, т.е. преобладаващи лактобацили и ниско ph.

# 2 239
Момичета, бременна съм в 8г.с., пуснахме влагалищен секрет, защото малко ми се увеличи течението. Всичко излиза уж ок, освен повече левкоцити.

Скрит текст:

За справка, преди месец бяха 2-4. В понеделник съм на преглед, но според вас има ли нещо притеснително?

# 2 240
Увеличеното течение е абсолютно нормално по време на бременност.
Повишените левкоцити - също.
Изключила ли си ППБ? Ако не - сега е момента.

# 2 241
Увеличеното течение е абсолютно нормално по време на бременност.
Повишените левкоцити - също.
Изключила ли си ППБ? Ако не - сега е момента.
Да, и двамата с мъжа ми изследвахме всичко още преди да започнем с опитите, тогава излезе уреаплазма и я лекувахме и двамата. Това беше преди около две ходини. Имаме и поне 4 контролни изследвания и двамата, последното е около два месеца преди да забременея. Докторът каза, че 11г.с. пак ще ги пуснем така или иначе.

# 2 242
В такъв случай не се безпокой. Аз лично имах обилно течение през по-голямата част от бременността ми, МБ си бяха чисти, АГ ми каза, че е нормално.

# 2 243
Здравейте, момичета!

Понеже съм леко объркана от информацията, която получавам в различни АГ кабинети, моля за мнение:
- на абсолютно чист ден ли се взима проба за МБ?
- намаленият (не изцяло липсващи) брой лактобацили задължително ли е следствие от наличие на бактерия и изисква лечение с антибиотик?
- в този смисъл, ако жената кърми, единственият вариант за повишаване броя на лактобацилите наистина ли е спиране на кърменето, установяване на вида на бактерията, прием на антибиотик за нея и възстановяване на лактобацилите след което?

# 2 244
Не знам какви неща ти говорят за лактобацилите в тези АГ кабинети, но нека изясня въпросите ти:

1. Да, в чист ден от МЦ се взима МБ. Не бива да има кървене, дори и зацапване.
2. Намаленият брой лактобацили обикновено е в следствие на употребата на АБ, а не обратното. Но може и да е от други фактори, дори стрес. В такива ситуации не се лекува с АБ, а се прилагат вагинални пробиотици. И по принцип, при намален брой лактобацили може да се увеличи броят на нормално живеещите във влагалището бактерии, например анаероби, или пък да се засели влагалището с чревни бактерии. В такъв случай първо се лекува основната бактериална инфекция (при някои бактериални инфекции локалното лечение е достатъчно), след което се прилага вагинален пробиотик.
3. Това са супер глупости за кърменето. Аз бях със стрептококова инфекция, докато кърмех, нямах и никакви лактобацили. Нито съм спряла да кърмя заради това, нито съм пила АБ. Лекувах се с глобули за инфекцията и с вагинален пробиотик за възстановяване на лактобацилите.

В заключение, намери си читав АГ, защото тези, при които си била са супер зле, ако наистина ти говорят тези неща.

# 2 245
Здравейте момичета, може ли да ми помогнете с разчитането на резултатите, тъй като изследванията са правени в друг град и лекарката не ми отговаря. Накратно от 8 години имам вагинален дискомфорт, не знам и аз точно как да го обясня какво чувствам, защото е много специфично -щипане все едно имам нещо вътре. През годините са ми излизали гъбички, трихомони, бактероидес, но от 3 години насам всичките ми микробиологии излизат чисти,както и стерилна урина без бактерии.Затова реших да си пусна фемифлора според вас тези стафилококи, които излизат тук могат ли да са причината за оплакванията ми.

# 2 246
Могат, разбира се.
Обаче се свържи с лекарката си, за да ти изпише подходящо лечение.

# 2 247
Mila1331, благодаря! 🙏🏻 Ще си позволя още един въпрос по моя казус: пролетта пуснах микробиологията, от която излезе ниското ниво лактобацили като единствен проблем, бе ми изписан Биозин фемме за целта, без необходимост от пускане на контролни изследвания.

Сега инцидентно посетих друг АГ, който директно ме скастри, че няма смисъл да пускам микробиология, докато кърмя, да съм спирала кърмата с Достинекс (даже ми изговори схемата 😳) и тогава да съм ходела за микробиология. Определено скоро ще посетя друг АГ, но междувременно доколко адекватно би било да повторя приема на Биозин фемме или друг съвместим с кърмене продукт? Има ли подобна практика с цел превенция? Нямам оплаквания, дори през бременността бях със завишени лактобацили.

Не знам какви неща ти говорят за лактобацилите в тези АГ кабинети, но нека изясня въпросите ти:

1. Да, в чист ден от МЦ се взима МБ. Не бива да има кървене, дори и зацапване.
2. Намаленият брой лактобацили обикновено е в следствие на употребата на АБ, а не обратното. Но може и да е от други фактори, дори стрес. В такива ситуации не се лекува с АБ, а се прилагат вагинални пробиотици. И по принцип, при намален брой лактобацили може да се увеличи броят на нормално живеещите във влагалището бактерии, например анаероби, или пък да се засели влагалището с чревни бактерии. В такъв случай първо се лекува основната бактериална инфекция (при някои бактериални инфекции локалното лечение е достатъчно), след което се прилага вагинален пробиотик.
3. Това са супер глупости за кърменето. Аз бях със стрептококова инфекция, докато кърмех, нямах и никакви лактобацили. Нито съм спряла да кърмя заради това, нито съм пила АБ. Лекувах се с глобули за инфекцията и с вагинален пробиотик за възстановяване на лактобацилите.

В заключение, намери си читав АГ, защото тези, при които си била са супер зле, ако наистина ти говорят тези неща.

# 2 248
Туко-що ми отговори и каза, че всичко е наред и нямало нужда от лечение, попитах я как така като са в сивата зона и отговора беше, че не са масово количество и че били нормални обитатели и сега не знам какво да правя сама няма как да си купя нещо, защото не знам какво. Вие какво бихте ме посъветвали.

# 2 249
Туко-що ми отговори и каза, че всичко е наред и нямало нужда от лечение, попитах я как така като са в сивата зона и отговора беше, че не са масово количество и че били нормални обитатели и сега не знам какво да правя сама няма как да си купя нещо, защото не знам какво. Вие какво бихте ме посъветвали.

И аз така знам, че като са в сивата зона ( малки проценти ) може да се приеме, че е нормално.
Например аз бях така с Гарднерела - сива зона .. направих отделно изследване и ми излезе, че е отрицателна. 
Така че.. спокойно! 😊

Общи условия

Активация на акаунт