СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 179
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
За щастие има и разбрани шефове. Simple Smile Искам да ви питам след ултразвукът в 16 седмица кога е следващият по здравна каса, ако не правя ФМ? Ще си правя ФМ при друг лекар и не искам да гледат бебето два пъти за седмица примерно без причина. Simple Smile

# 391
Майти, Начев - Ендокринологът, нали? Днес ли беше? Явно сме се разминали, аз също минах към 8:15 през МД, че съм с Хашимото и всеки месец пускам ТСХ, ФТ4 и ходя на консултация.

# 392
Майти, Начев - Ендокринологът, нали? Днес ли беше? Явно сме се разминали, аз също минах към 8:15 през МД, че съм с Хашимото и всеки месец пускам ТСХ, ФТ4 и ходя на консултация.

Да, същият. Аз ходих в МЦ Панацея де. Останах с добри впечатления, в понеделник съм пак там да видим резултатите. Утре ще ми източат бая кръв Simple Smile

# 393

Да, същият. Аз ходих в МЦ Панацея де. Останах с добри впечатления, в понеделник съм пак там да видим резултатите. Утре ще ми източат бая кръв Simple Smile

Стискам палци за добри резултати!
По кое време преглежда в Панацея, че в МД трябва да си в 7:50, най-късно 8, че да го хванеш Rolling Eyes

# 394
Хей хора, случайно да има някой в Майчин Дом, 5д за компания. Докторите ме побъркаха, но друг път ще разкажа. За сега бебчо е единственото здраво нещо в мен, защото другите органи ги е обхванала незнайна инфекция. Пазете се и ако случайно някоя мама е самотна и тъжна като мен,ще се радвам да пише.

# 395
Добро утроо момичета, какви мазила против стрии сте си закупили, аз си взех едно на palmer's  и олио на матернеа ,оообаачеее и 2 те мириишат лошо и вечерно време сменям по 2 ношници , дайте съвет какво да взема ако може да е без миризмаа Hug

# 396
Каза ми, че в Геника този пренатест бил някъде 700 лв. Резултатите излизали за седмица. Струва ми се, че из двете теми бях попадала на изказвания, че някои от вас са го правили. Бихте ли споделили и вие ли в Геника сте го правили и над 1000 лева ли е на повечето места наистина. И накрая в проценти ли ти излиза вероятността за аномалията или твърд отговор - да, не 100%.
Много ми е притеснено.
Пренатест се нарича конкретно пренаталният генетичен тест на Лайф Кодекс, а не всички пренатални генетични тестове като цяло, уточнявам, за да не се бърка като наименование, въпреки че вече е като нарицателно.
Аз правих Пренатест в пълния му вариант. Те предлагат 3 опции - само за Даун, за Даун+Едуардс+Патау и за Даун+Едуардс+Патау+синдроми свързани с половите хромозоми. Резултатът излиза за около седмица, в него фигурира процентът изолирано ДНК и има референтни стойности за синдромите, но ти дава (почти - над 99% според сайта им) категоричен отговор дали има хромозомна аномалия или не. Не може да бъде използван обаче като основание за аборт по медицински причини. Тоест, ако недай си Боже резултатът е лош, задължително трябва да се направи и амниоцентеза.

# 397
Добро утроо момичета, какви мазила против стрии сте си закупили, аз си взех едно на palmer's  и олио на матернеа ,оообаачеее и 2 те мириишат лошо и вечерно време сменям по 2 ношници , дайте съвет какво да взема ако може да е без миризмаа Hug

А си взех олиото на Хип. Хубаво мирише.

# 398
Консутирах се с наблюдаващия ме АГ. Той ми предостави телефон на представител на Вижън тест в Плевен и сега пътувам натам да ми вземат проба. Резултатът излиза от 3 до 5 работни дни. Изследват се в Лондон. 8 показателя са за 1280 лв + пол.
Колебаех се за лаборатория Генетика в София. Най- евтиния пакет е 700 лв. Само три показателя изследват май Даун, Едуардс, Патау и чакаш 7 работни дни.
Решихме да поискаме допълнително финансова помощ и да разберем възможно най- бързо. Жената от Вижън каза че дори за 2 дни излизал понякога резултата.
Дано всичко е наред.

# 399
Веси, всичко ще е наред, а като бонус, ще знаете пола на бебчето Flowers Four Leaf Clover

# 400

Аз използвам мустела, доволна съм.

# 401
Хей хора, случайно да има някой в Майчин Дом, 5д за компания. Докторите ме побъркаха, но друг път ще разкажа. За сега бебчо е единственото здраво нещо в мен, защото другите органи ги е обхванала незнайна инфекция. Пазете се и ако случайно някоя мама е самотна и тъжна като мен,ще се радвам да пише.
Това звучи много страшно и за съжаление на мен ми е познато. Моя приятелка беше с инфекция на почти всички органи и накрая се оказа Лупус. Дано да не е това! Може ли да разкажеш по подробно за състоянието си?

# 402
Четох ви за БХС и искам да ви питам според вас при тези резултати нужно ли е да повторя бхс или да правя допълнителни генетични изследвания? Рисковете са ниски, но MoM при Papp-a е 2.6

# 403
Това звучи много страшно и за съжаление на мен ми е познато. Моя приятелка беше с инфекция на почти всички органи и накрая се оказа Лупус. Дано да не е това! Може ли да разкажеш по подробно за състоянието си?

Всичко започна като бъбречна криза, но след два дни болката се прехвърли в корема. Той стана като надуваема топка. От клиниката на Мазнейкова, където ме бяха приели, ме изпратиха спешно в Пирогов. Направиха ми лапароскопия и изсмукаха, уж, някаква течност от единия бъбрек. От хирургия ме преместиха в гинекология, минах през сто доктора, накрая ми казахс, че ме пращат в Майчин Дом. Тук вече съм 4 дни без ясна диагноза, с увреден ляв бъбрек, проблем с белия дроб, твърде висок креатин и твърде нисък хемоглобин, с увеличена слезка, излив на дроба и всичко друго, което се сетите, аз не разбирам всичко, но и не ми дават много информация. Сега чакам резултати от някакви изследвания и някаква диагноза. От една седмица лекуват, а не знаят какво. Славс Богу, вече се чувствам по-добре и докторите са супер, като изключим подхода, който имат. А в Пирогов ми ги няма пък експертизите и сега се съмняват дали но всъщност са изкарали или само са ме отворили. Добре, че бебето е добре. Стискай палци. Подобни ли са симптомите на твоята приятелка?

# 404
Четох ви за БХС и искам да ви питам според вас при тези резултати нужно ли е да повторя бхс или да правя допълнителни генетични изследвания? Рисковете са ниски, но MoM при Papp-a е 2.6

PAPP-А е леко завишен, но е по- страшно ако е нисък. Биохимичният риск се изчислява само на база кръвни показатели, твоят риск не е висок, но въпреки това се консултирай със специалист за стойностите на PAPP-A, Ако беше 1 или малко над 1 изчисленията риск щеше да е сигурно някъде около 1: 50 000

Общи условия

Активация на акаунт