Студенти в UK - 9

• 104 337
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Явно Единбург поставят все по-трудни условия. През 2016г. нямаше условие за 3 матури. Дъщеря ми тогава получи оферта според която трябваше да има  успех от двете матури мин. 5.95 и успех от оценките в дипломата 5.80. Още тогава четох коментари, че имат високи изисквания и правят големи "пресявки". Мотивационното писмо при всички случаи (не само за Единбург) е изключително важно.

Успех!

sday, честито на момчето ти и все така успешно да върви напред!

# 631
Прави сте за Единбург. Трите матури ги изискват за всички специалности. Дъщеря ми кандидатстваше архитектура и след всички изпратени документи и портфолио получи оферта, в която пишеше изискването за 3 матури, като едната задължително трябваше да е математика. И това я отказа. След месец заминава за Дънди и е много доволна. Четем прекрасни неща за там. Дано и следващите 5 години да е доволна от избора си.

# 632
  • Варна
Даниела Атанасова 594716, честито Hands Ok Hand

По едно време, в темите пишеше един мъж/момче , който учеше архитектура в  Дънди, някой помни ли никнейма му  ? Преди това и в БГ Хелп пишеше. Много адекватни съвети даваше и беше доволен от университета.

# 633
  • Русе
[quote author=Сребърна паричка
По едно време, в темите пишеше един мъж/момче , който учеше архитектура в  Дънди, някой помни ли никнейма му  ? Преди това и в БГ Хелп пишеше. Много адекватни съвети даваше и беше доволен от университета.
[/quote]

Мда, и аз си помислих за Scorpzou , но доколкото разбирам си е деактивирал профила.

# 634
Scorpzou, да. Чудех му се на търпението на това момче  Laughing
Аз съм много ЗА трудните оферти на топ университетите, макар че цедката е доста гъста още на ниво "мотивационно писмо". Peace

# 635
Кой ви помагаше за написването на мотивационното писмо?

# 636
Дъщеря ми сама го написа. После го редактираха с учителката и по английски

# 637
И моята дъщеря го написа сама.Не сме се консултирали с никого. От дъщеря си знам, че имат някаква система да засичат плагиатсво. Не гледайте от никъде и НЕ преписвайте. Прочетете си някакви насоки какво да съдържа и си го напишете сами.Ще се справите.Сигурна съм. Успех.

# 638
Как изобщо ви хрумва да търсите помощ...

# 639
Защо не? Човешко е да се съмняваш в себе си.
Синът ми написа писмото сам, после го прати за преглед на работеща в консултантска фирма в Пловдив. Тя каза, че се е справил добре и корекции почти нямаше. Платихме 30 лв. за услугата.

# 640
Как изобщо ви хрумва да търсите помощ...
Замислям се за помощ, по-скоро като насоки. Разбирам, че мотивационното писмо е много важно при кандидатстване. А ако детето е математик и няма дар слово да омайва и да се самоизтъква ("защо да приемете точно мен"), най-вероятно ще му е нужна помощ.

# 641
  • my own world....
Дар слово чак, особено за математик не очакват. Все пак се занимават с тийнове. Децата ми ги писаха сами, НО накрая ги даваха на тяхна приятелка, по-голяма от тях, завършила бакалавър в Англия, за да види и махне или поправи езикови неточности или да предложи по-добра конструкция на дадено изречение. Но същността си е на всяко хлапе.
Като едното трябваше да '' впечатли'' хората за специалност литература и творческо писане, но определено не се направи на Шекспир, а разказа защо иска това и с какво се е занимавала досега.

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 18:03 от Lady_A

# 642
Дайте да не се заблуждаваме. Едно е да потърсиш помощ за корекции на вече готово мотивационно. Тогава знаеш към кого да се обърнеш.
Друго е мама (или който стои зад ника) да пита във форум или да търси в интернет готови мотивационни. При положение, че в UCAS точно пише какво се иска...
Важно е да си дадете сметка, че хората отсреща не могат да бъдат заблудени. Особено добрите университети. Има време, пишете сами!

# 643
  • my own world....
Ама то, когато е за пръв път, звучи малко страшно да направиш впечатление на много известен университет, та предполагам затова пита. И моите се шашкаха и писаха и триха и писаха и триха. Но в никакъв случай не е опция фирма да го пише или да се копира отнейде. Изяж ги, cool witch Grinning Шегувам се, но може да поразвъртиш метлата. Само дето сега да не започне дискусия колко си се скарала Simple Smile)

# 644
Включвам се без скоро да съм ви чела. Наехме апартамент в Глазгоу, близо до университет Страдклайд. Дъщеря ми ще е там студент 4-та година. Търси си съквартирант/ка. Квартирата е наета от август. Ако някой има интерес, да ми пише на лично съобщение. (Детето беше половин година в Австралия, та сега наново с битовизмите).

Общи условия

Активация на акаунт