Студенти в UK - 9

• 104 515
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
За общежитието - платихме с превод нещо като капаро, а моят младеж си плати първата вноска на място с Бг карта. Така че всичко зависи от самото място - просто попитайте - досега винаги са ни отговаряли. На моя син помякога му се налага да има пари на ръка понякога в автобусния транспорт, но общо взето почти всичко плаща с Бг карта или с английската (когато започна работа).

# 466
  • Попово
Разбор няма нужда,но четох за изходящи и входящи такси при трансферите в зависимост от банките.Също с Transfer Wise проверих,че ми взима 30лв на 1000 паунда,ако пратя.То там всъщност разликата е и от курса по който ги смята.Чудя се кой вариант ще е най-добър за плащане на общежитие и всичко останало...
Аз плащах с моя карта. Българска. Проблем се оказа, че до края трябваше да плащам със същата карта. Дори и да можеше да се промени, на детето не му се занимаваше и така си остана до последната вноска. Вече квартирата си я плаща с нейната английска карта.

# 467
Heartbeat
Разбор няма нужда,но четох за изходящи и входящи такси при трансферите в зависимост от банките.Също с Transfer Wise проверих,че ми взима 30лв на 1000 паунда,ако пратя.То там всъщност разликата е и от курса по който ги смята.Чудя се кой вариант ще е най-добър за плащане на общежитие и всичко останало...
Аз плащах с моя карта. Българска. Проблем се оказа, че до края трябваше да плащам със същата карта. Дори и да можеше да се промени, на детето не му се занимаваше и така си остана до последната вноска. Вече квартирата си я плаща с нейната английска карта.
Това уточнение е много добро.
При нас се очертава да платим депозита и първата вноска от трите за общежитието от БГ.Трябва да проверя дали за останалите плащания,ще искат пак да е от същата сметка в Бг.
Благодаря на всички,които се включиха тук и на лично.Бяхте ми много полезни.Flowers Hibiscus

Да питам сега за самолетните билети.С кои компании ще летят децата Ви?От Бургас,ако има някой,ще се радвам да се включи.Airplane

# 468
Информацията е за университета в Нотингам. Първата вноска я платихме по телефона-имат опция да се обадите в унито и да платите с номера на картата и трицифрения код отзад. След като се записа, си направи регистрация в техния портал. За всичко в университета се плаща като при търговец- няма никакви такси. Можем да платим на три части,а можем да плащаме и по 100 паунда на седмица.Трябва само да сме изчистили последното плащане за съответния срок до определената дата. Синът ми е с карта на Лойд за гражданин на ЕС. Ту има такса от 2 паунда на месец,ту няма.Удобна е за плащане в паунди,при транзакции в други валути има големи такси. Има БГ карта за тях. Някои банкомати в Англия си имат собствена такса. На територията на кампуса има 2-3 банкомата,които са без такса за теглене(това било написано някъде). Лети с Wizz air до Лондон Лутън и от там с влак до Нотингам. Зависи в кой град ще учи. Има съученици в Манчестър и Ливърпул. Те летят от София с Easy Jet. Цените им обикновено са отлични. И синът ми летя през зимата с тях,защото полетите до Бургас бяха за 500 лева ,а обратно 300 лева.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 12:03 от zina1234

# 469
Само да допълня ,че Изи Джет е удобен за Манчестър,а Раян еър за Ливърпул.

# 470
При нас се очертава да платим депозита и първата вноска от трите за общежитието от БГ.Трябва да проверя дали за останалите плащания,ще искат пак да е от същата сметка в Бг.

Да, искат да е от същата сметка, но има възможност да се смени. Дъщеря ми направи точно така. Първата вноска платихме от сметката на мъжа ми. После дъщеря ми смени сметката, от която ще се плащат останалите вноски и ги плаща от английската си сметка.

Първият път летя с България еър до Хитроу, където автобуси на университета чакаха пристигащите студенти, за да ги транспортират до Саутхемптън и кампусите. Доколкото знам това с посрещането беше само за пристигащите по-рано за фрешъс дейс. След това пътува с Уиз еър до Станстед. Оттам с автобус или влак.
Доколкото знам има и полети и от Пловдив, но познато дете ми каза, че били малко по-скъпи Thinking

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 17:27 от duNdence

# 471
  • В най - голямото село
Момичета, не мога да не се похваля дъщеря ми завърши първата си година (Право) с First Class.

# 472
  • Бургас
Здравейте! Simple Smile Дъщеря ми е приета вече безусловно в Съри. Подадохме искане за стая в кампуса и сме в очакване да ни пишат в каква стая ще е. Казаха ми, че след като ни пишат за стаята ще ни кажат кога може да се настани и тогава да купувам билет. Имате ли спомен как беше при вас? Кога дават отговор за стаите? След като имаме запазена стая веднага ли се плаща за нея?
Благодаря ви предварително!

# 473
Аз на конкретните въпроси не мога да отговоря, защото още съм по-скоро в графата на питащите, а не на отговарящите /тепърва започва обучението на дъщеря ми там/. Но според мен не е необходимо да чакате да ви одобрят за общежитие, за да си купите самолетен билет. На сайта на всеки университет пише кога започват учебните занятия, кога и дали се провежда orientation week, кога става настаняването в общежитие. Междувременно цените на билетите растат. А по-напред в темата някои родители бяха написали, че одобряването за общежитие може да стане и в средата на август.

# 474
Момичета, не мога да не се похваля дъщеря ми завърши първата си година (Право) с First Class.

Браво.Все така да продължава.Много успехи и занапред. 😀

# 475
Аз на конкретните въпроси не мога да отговоря, защото още съм по-скоро в графата на питащите, а не на отговарящите /тепърва започва обучението на дъщеря ми там/. Но според мен не е необходимо да чакате да ви одобрят за общежитие, за да си купите самолетен билет. На сайта на всеки университет пише кога започват учебните занятия, кога и дали се провежда orientation week, кога става настаняването в общежитие. Междувременно цените на билетите растат. А по-напред в темата някои родители бяха написали, че одобряването за общежитие може да стане и в средата на август.
        Точно така!Купувайте билети!

# 476
Здравейте! Simple Smile Дъщеря ми е приета вече безусловно в Съри. Подадохме искане за стая в кампуса и сме в очакване да ни пишат в каква стая ще е. Казаха ми, че след като ни пишат за стаята ще ни кажат кога може да се настани и тогава да купувам билет. Имате ли спомен как беше при вас? Кога дават отговор за стаите? След като имаме запазена стая веднага ли се плаща за нея?
Благодаря ви предварително!

Здравей Рени,
ще питам дъщеря ми кога са върнали отговор за точната стая в общежитието, защото не си спомням. След като изпратят отговор в кой кампус и стая е платихме 250 паунда депозит и след това се плаща на 3 вноски - до средата на октомври, до средата на януари и после края на април. Настани се последната седмица на септември - тогава е fresher week. Много е полезно - препоръчвам я, а занятията й започнаха на 1 октомври. Ако имаш и други въпроси мога да помагам Simple Smile Ние също купихме билети след като офертата стана безусловна.

# 477
  • my own world....
Отговор за стаите дават след като излязат резултати от А levels някъде към 15 август. И следва разпределение на стаи. Обикновено всеки първокурсник получава стая, може да не е тази, която ви е по първо желание, но нещо сходно. Тъй че, купувайте си билети. Аз още не съм взела, щото моята е изпаднала в житейски размисли, та чакам мадмоазел да каже нещо твърдо Simple Smile Иначе Ланкастър потвърдиха приемането й, което явно я стресна. Дори документи за заем не съм пуснала, седят си готови и чакат.

# 478
Отговор за стаите дават след като излязат резултати от А levels някъде към 15 август. И следва разпределение на стаи. Обикновено всеки първокурсник получава стая, може да не е тази, която ви е по първо желание, но нещо сходно. Тъй че, купувайте си билети. Аз още не съм взела, щото моята е изпаднала в житейски размисли, та чакам мадмоазел да каже нещо твърдо Simple Smile Иначе Ланкастър потвърдиха приемането й, което явно я стресна. Дори документи за заем не съм пуснала, седят си готови и чакат.
Явно твоята мадмоазел е нежна душа Thinking как така се е стреснала, като са я приели на мястото, което е искала! Или почва да се чуди, дали е избрала най-доброто Simple Smile
(Моя син изведнъж след решението за Firm стана мнооого по-спокоен)
Споделих със синковеца, че може да го цаним за придружител на девойка до Манчестър, той каза "Ми да беше взела полет с прекачване в Манчестър, а не в Амстердам! За следващия път се договаряй предварително, нямам против!", казах ви аз, че само му дай скиторене на него!

# 479
  • my own world....
Моята ако знаеше какво иска, щеше да е добре. Искаше да учи в Италия, пратих я на уроци. После се стресна и каза мне, Англия. Не беше учила английски три години и спешно хукна на курс за IELTS три седмици преди изпита... Взе го де. А през колко специалности й мина избора, не ща да се сещам... Изобщо е в житейска криза какво иска Simple Smile Разбираемо е, тя е набор 2000, та съвсем е пате. Когато избра университети уж беше сигурна. Сега не е отново Simple Smile Ще й предам за готовността на младежа да я придружава Grinning Ама и ти с тоя Амстердам, Манчестър беше пътят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт