Студенти в UK - 9

• 104 507
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
Моята ако знаеше какво иска, щеше да е добре. Искаше да учи в Италия, пратих я на уроци. После се стресна и каза мне, Англия. Не беше учила английски три години и спешно хукна на курс за IELTS три седмици преди изпита... Взе го де. А през колко специалности й мина избора, не ща да се сещам... Изобщо е в житейска криза какво иска Simple Smile Разбираемо е, тя е набор 2000, та съвсем е пате. Когато избра университети уж беше сигурна. Сега не е отново Simple Smile Ще й предам за готовността на младежа да я придружава Grinning Ама и ти с тоя Амстердам, Манчестър беше пътят Simple Smile
Ха, то и моя набор 2000... и той до средата на януари беше категоричен в презокеанската посока, само специалността беше една и ясна отпреди 2 години още! Първо беше "кокетен кампус, красива природа и среда..." после стана "искам да е в град с възможен социален живот, няма в манастир да ходя! Ама що писа тогава половината щатски и повече от половината британски университети да са от онзи тип ?!?! Няма отговор (St Andrews, Durham, Worwick що ги писа, не разбрах... всъщност Durham и Worwick са много добри за физика, но не писа Единбург, защо и той не знае... а защо сложи St Andrews(отказ) вместо Единбург има отговор "Щот съм балък!"). За щатските точно преди да почне да пуска оценките от изпитите поне знаех кои са, UK получих списък седмица след като си финализира UCAS Rolling Eyes
ПП: Между другото, не знам дали има директен полет до Манчестър, но има с прекачване в Амстердам, с час и 50мин престой със същия сутрешен полет от София (7:10) Wink

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 11:21 от peneva_a

# 481
  • my own world....
Ех с тоя Амстердам бе хахах. Дай през Лас Вегас, там с престой от час и половина могат да се оженят барем. Ох, хиля се сама. Има директен полет с Изи джет. Днес ще се опитам да разбера плановете и размислите й за живота. Ще спомена и Амстердам, обещавам Stuck Out Tongue

# 482
  • Бургас
Момичета, днес Ще купувам билетите. Сега се консултирах и с други хора и те ме посъветваха същото като вас. Гледам цените на wizzair  в момента са много добри.)

# 483
  • София
Момичета, не мога да не се похваля дъщеря ми завърши първата си година (Право) с First Class.

Честито! Все така и занапред.
Моята дъщеря също завърши с отличен успех. Доста хора от нейната специалност се оплакват, че са с 1 или два невзети изпити. Теоретично питам Simple Smile - отделна сесия ли има в този случай или се явяват на някоя следваща обявена дата?

# 484
Здравейте! Simple Smile Дъщеря ми е приета вече безусловно в Съри. Подадохме искане за стая в кампуса и сме в очакване да ни пишат в каква стая ще е. Казаха ми, че след като ни пишат за стаята ще ни кажат кога може да се настани и тогава да купувам билет. Имате ли спомен как беше при вас? Кога дават отговор за стаите? След като имаме запазена стая веднага ли се плаща за нея?
Благодаря ви предварително!

И аз имам същата дилема.Моя син получи преди 2седмици безусловна оферта,но ми казаха,че трябва да изчакам потвърждение за датата на настаняването и тогава да купя билети,за да не се окаже,че ще е там,а няма да има къде да спи.Мислих,че тази седмица трябва да получи потвърждението за стаята,но като чета,че може да е средата на август и няма да чакам си мисля.

# 485
Прочетох в гайдовете, че има вариант за по-ранно настаняване (допълнително платено, разбира се)... "Информирайте ни предварително за предсрочно пристигане, за да имаме готовност да ви настаним", т.е. за ден-два, седмица по-рано не е драма...

# 486
  • В най - голямото село
Oceans Браво на детето! Добри са ни децата.  bouquet

# 487
Здравейте отново. Ще ви споделя какви ги свършихме със сагата Уорик.Може на някой някога да му бъде полезно.Първо искам да благодаря на всички, които ми дадохте съвети ( и тук, и на лични ). Както си стоях спокойна и мислех, че срокът за пращане на дипломата е до 31.07, както е на Ексетър, взех че попитах девойката. Цитирам: " Мамо, срокът за Уорик е 1 месец от датата на дипромата ". Датата на дипломата е 18.07. ( ужас, няма много време). Днес отидохме в БГ пощи, срок за доставка две седмици. Писмото за заема стигна за 5 дни, ама сега не ми се рискува. Имат услуга за 7 работни дни 47 лв. Отидохме до DHL. Ами оказа се, че имат промоция даже за юни, юли и август. За изпращане на документи до унита.Ами излезе ни 37 лв. и утре ще е при тях. Стискайте ни палци сега.😀

# 488
  • В най - голямото село
valentinakis Стискаме палци.
Добре си ги пратила с DHL  bouquet

# 489
  • София
Мами, да похваля и моето момиче - First degree.Smiley Business Management. University of Surrey UK.
Имаше опасения за един изпит, но се оказаха излишни.

Другата седмица ще е дипломирането. Пожелавам на всички след нас същите щастливи чувства и емоции!

Reni Alexandrova - на вас ви е по-удобен Изи джет и летище Гетуйк. Има директен влак за Гилфорд за 30 мин. Вижте полетите им. Успех на детето ти. Отива в много добър университет и град.

# 490
Мами, да похваля и моето момиче - First degree.Smiley Business Management. University of Surrey UK.
Имаше опасения за един изпит, но се оказаха излишни.

Другата седмица ще е дипломирането. Пожелавам на всички след нас същите щастливи чувства и емоции!

Reni Alexandrova - на вас ви е по-удобен Изи джет и летище Гетуйк. Има директен влак за Гилфорд за 30 мин. Вижте полетите им. Успех на детето ти. Отива в много добър университет и град.

Честито дипломиране.Много успехи и в бъдеще.

# 491
Здравейте!
Искам да попитам-някой плащал ли е депозит или такса за общежитие от Бг сметка,през TransferWise и дали е възможно?

# 492
Здравейте!
Искам да попитам-някой плащал ли е депозит или такса за общежитие от Бг сметка,през TransferWise и дали е възможно?
Може да сте писали преди това подробности и да съм пропуснала.

Добре ще бъде  /това се отнася за всички първокурсници/ да имате дебитна или кредитна карта и да сте готови когато получите офертата да платите с нея депозита. В повечето случаи офертата важи 1 седмица и ако не отговорите, губите предложението. При невъзможност за плащане, може да се свържете с тях по телефона, изискват да им продиктувате вие номера на картата и да платите по този начин. Ще повторя, че това е мое виждане и не го налагам. Когато стане плащането вие веднага получавате на електронната поща съобщение за платения депозит. Разпечатвате го и живот и здраве есента студента/ка го носи със себе си. Всеки университет има срок до който следва да се плати общежитието/било то за тримесечие или година/.  Студентът плати за цялата година/при нас 2015 беше изгодно поради променящите се валутни курсове/ с българска дебитна карта на ПОС в университета, като му беше приспадната сумата за платения депозит.

По този причина лично аз не бих ползвала TransferWise. Гледам да създавам по-малко проблеми там.
Относно общежитията е добре да разгледате всички за съответния университет и да имате готовност, че понякога предлагат стая в общежитие съобразено с цената която търсите и различно от това което вие сте искали.  Не оставяйте плащането на депозита за последния възможен ден. Оставете си време за реакция при необходимост.

Извинявам се за романа. Реших да съм подробна в обясненията Simple Smile
Успех!

# 493
Здравейте!
Таксата за общежитие платихме на 3 вноски по Интернет. Първите 2 вноски направих, като използвах моята дебитна карта Виза, плащането извърших от България. При третата вноска имаше някакъв проблем (може би защото бях сменил дебитната си карта поради изтичането на срока и) и тогава през  TransferWise  преведох необходимата сума по шотландската дебитна карта на дъщеря ми, чрез която тя извърши плащането отново по Интернет от България. Относно превода през  TransferWise мога да споделя следното. Когато превеждам пари в шотландската сметка на госпожицата през  TransferWise, посочвам каква сума в БГ лева от моята сметка превеждам. Системата  TransferWise показва , колко паунда постъпват в шотландската сметка и каква сума е таксата.Примерно - нареждам превод от 2000 лв. от моята сметка към шотландската, от които там постъпват около 1970 , превърнати в паунди ( при доста изгоден курс), а 30 лв. остават комисионна за  TransferWise.

# 494
Здравейте!
Може да сте писали преди това подробности и да съм пропуснала.

Добре ще бъде  /това се отнася за всички първокурсници/ да имате дебитна или кредитна карта и да сте готови когато получите офертата да платите с нея депозита. В повечето случаи офертата важи 1 седмица и ако не отговорите, губите предложението. При невъзможност за плащане, може да се свържете с тях по телефона, изискват да им продиктувате вие номера на картата и да платите по този начин. Ще повторя, че това е мое виждане и не го налагам. Когато стане плащането вие веднага получавате на електронната поща съобщение за платения депозит. Разпечатвате го и живот и здраве есента студента/ка го носи със себе си. Всеки университет има срок до който следва да се плати общежитието/било то за тримесечие или година/.  Студентът плати за цялата година/при нас 2015 беше изгодно поради променящите се валутни курсове/ с българска дебитна карта на ПОС в университета, като му беше приспадната сумата за платения депозит.

По този причина лично аз не бих ползвала TransferWise. Гледам да създавам по-малко проблеми там.
Относно общежитията е добре да разгледате всички за съответния университет и да имате готовност, че понякога предлагат стая в общежитие съобразено с цената която търсите и различно от това което вие сте искали.  Не оставяйте плащането на депозита за последния възможен ден. Оставете си време за реакция при необходимост.

Извинявам се за романа. Реших да съм подробна в обясненията Simple Smile
Успех!

Искам да знам,дали плащането за депозита към общежитието е възможно през Transfer Wise?
Да или не?

Общи условия

Активация на акаунт