Студенти в UK - 9

• 104 487
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Искам да попитам-някой плащал ли е депозит или такса за общежитие от Бг сметка,през TransferWise и дали е възможно?
Таксата за общежитие платихме на 3 вноски по Интернет. Първите 2 вноски направих, като използвах моята дебитна карта Виза, плащането извърших от България. При третата вноска имаше някакъв проблем (може би защото бях сменил дебитната си карта поради изтичането на срока и) и тогава през  TransferWise  преведох необходимата сума по шотландската дебитна карта на дъщеря ми, чрез която тя извърши плащането отново по Интернет от България. Относно превода през  TransferWise мога да споделя следното. Когато превеждам пари в шотландската сметка на госпожицата през  TransferWise, посочвам каква сума в БГ лева от моята сметка превеждам. Системата  TransferWise показва , колко паунда постъпват в шотландската сметка и каква сума е таксата.Примерно - нареждам превод от 2000 лв. от моята сметка към шотландската, от които там постъпват около 1970 , превърнати в паунди ( при доста изгоден курс), а 30 лв. остават комисионна за  TransferWise.

До тук всичко е ясно.Мен ме интересува депозита и първата1/3 от сумата за общежитието,дали е възможно да се плати по този начин,защото курса от моята банка се различава доста от този при TransferWise и виждам,че така ще ми е доста по-изгодно.Въпроса е,че превода трябва да бъде преди сина ми да е физически в Англия и няма как да има открирта сметка там, по която да му прехвърля парите.

# 496
Здравейте!
Искам да попитам-някой плащал ли е депозит или такса за общежитие от Бг сметка,през TransferWise и дали е възможно?
Таксата за общежитие платихме на 3 вноски по Интернет. Първите 2 вноски направих, като използвах моята дебитна карта Виза, плащането извърших от България. При третата вноска имаше някакъв проблем (може би защото бях сменил дебитната си карта поради изтичането на срока и) и тогава през  TransferWise  преведох необходимата сума по шотландската дебитна карта на дъщеря ми, чрез която тя извърши плащането отново по Интернет от България. Относно превода през  TransferWise мога да споделя следното. Когато превеждам пари в шотландската сметка на госпожицата през  TransferWise, посочвам каква сума в БГ лева от моята сметка превеждам. Системата  TransferWise показва , колко паунда постъпват в шотландската сметка и каква сума е таксата.Примерно - нареждам превод от 2000 лв. от моята сметка към шотландската, от които там постъпват около 1970 , превърнати в паунди ( при доста изгоден курс), а 30 лв. остават комисионна за  TransferWise.

До тук всичко е ясно.Мен ме интересува депозита и първата1/3 от сумата за общежитието,дали е възможно да се плати по този начин,защото курса от моята банка се различава доста от този при TransferWise и виждам,че така ще ми е доста по-изгодно.Въпроса е,че превода трябва да бъде преди сина ми да е физически в Англия и няма как да има открирта сметка там, по която да му прехвърля парите.
Моето мненение е, че няма как да стане. Не съм специалист, но разсъждавам от следната гледна точка: Когато нареждате плащането, вие влизата в сайта на университета/общежитието, използвайки идентификационния номер на студента. Там се иска да внесете сумата, като посочите данните за картата си- дебитна или кредитна, Виза , Мастар и т.н., номер на карта, трицифрен код. Не виждам как ще стане през  TransferWise това.

# 497
Плащането нали е от сметка в сметка?Би трябвало да може,ако е така.Студентския номер може да се посочи..така разсъждавам аз,но нека да се включи някой компетентен,ако го е правил.Иначе аз смятам да пробвам,ако е възможно.

# 498
Здравейте!
Може да сте писали преди това подробности и да съм пропуснала.

Добре ще бъде  /това се отнася за всички първокурсници/ да имате дебитна или кредитна карта и да сте готови когато получите офертата да платите с нея депозита. В повечето случаи офертата важи 1 седмица и ако не отговорите, губите предложението. При невъзможност за плащане, може да се свържете с тях по телефона, изискват да им продиктувате вие номера на картата и да платите по този начин. Ще повторя, че това е мое виждане и не го налагам. Когато стане плащането вие веднага получавате на електронната поща съобщение за платения депозит. Разпечатвате го и живот и здраве есента студента/ка го носи със себе си. Всеки университет има срок до който следва да се плати общежитието/било то за тримесечие или година/.  Студентът плати за цялата година/при нас 2015 беше изгодно поради променящите се валутни курсове/ с българска дебитна карта на ПОС в университета, като му беше приспадната сумата за платения депозит.

По този причина лично аз не бих ползвала TransferWise. Гледам да създавам по-малко проблеми там.
Относно общежитията е добре да разгледате всички за съответния университет и да имате готовност, че понякога предлагат стая в общежитие съобразено с цената която търсите и различно от това което вие сте искали.  Не оставяйте плащането на депозита за последния възможен ден. Оставете си време за реакция при необходимост.

Извинявам се за романа. Реших да съм подробна в обясненията Simple Smile
Успех!

Искам да знам,дали плащането за депозита към общежитието е възможно през Transfer Wise?
Да или не?
Не съм го ползвала. Описала съм причините. Притеснява ме самото разплащане. Сметка на наредител и сметка на получател/В конкретния случай ЮЛ/.  Да, ще пишете в основанието на превода студентски номер или номер на референция на изпратената оферта/не помня точно/.  Решавайте дали бихте експериментирали точно с депозита. Моето е професионално изкривяване. Няма нужда да се ядосвате.
Върнахте ме в ученическите години с това да или не. Ако не ви хареса моят отговор го подминете. Може на някой да е полезен. 

# 499
Естествено, че е възможно. В основанието за превод пишете името на студента или каквото се изисква за да се разпознае кой и за какво плаща. Всичко излиза при отсрещната страна и остава и при вас. Потвърждението идва и при двете страни преди парите. Това си е банков превод, но евтин.
Но! Ако се притеснявате, питайте ги.
За самолетни билети не се мотайте, че сте позакъснели Wink

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 07:19 от cool_witch

# 500
  • Бургас
Здравейте, момичета! Вчера си взехме билети. Чета ви за депозита и коментарите за банковият превод. Получихте ли вече предложения за стая? На нас вчера ни писаха от Университета, че ще получим такова средата на август. Приятен ден! Simple Smile

# 501
Няма какво да се притеснявате от превод с Transferwise. Просто ви трябва банковата сметка на получателя. Вариантите за превод са 2 - с банков превод или директно парите се вземат от вашата карта (вкарва се номера на картата). При първия е по-малка таксата, но превода пристига до края на деня или на следващия ден. При втория начин парите се превеждат веднага.
Сега проверих как стоят точно нещата в цифри:
За превод на 1000 паунда - с банков превод 2214.50 лв., от които 9,72 лв.такса превод - курс 2.2048 лв
С превод от картата - 2223,70 лв., от които 18,58 лв. такса, курс 2,2050 лв.
Всеки си избира начина, който го устройва на-добре.

# 502
  • Бургас
Здравейте,
имате ли представа дали в периода на настаняване рецепциите на общежитията има някакво удължено работно време. Проблема ми е, че има удобен полет в събота след обяд, а четох работното време на рецепцията и пише, че не работи в събота.

# 503
Някой по-горе беше писал, че по време на настаняването рецепцията работи непрекъснато - 24/7. Но може би зависи от конкретния университет. Така че - питайте там.

# 504
Не само на конкретния университет, а си зависи и от самото общежитие. Тук няма как някой да ви отговори на подобен въпрос. Пишете/обадете се на общежитието.

# 505
Здравейте!
Може да сте писали преди това подробности и да съм пропуснала.

Добре ще бъде  /това се отнася за всички първокурсници/ да имате дебитна или кредитна карта и да сте готови когато получите офертата да платите с нея депозита. В повечето случаи офертата важи 1 седмица и ако не отговорите, губите предложението. При невъзможност за плащане, може да се свържете с тях по телефона, изискват да им продиктувате вие номера на картата и да платите по този начин. Ще повторя, че това е мое виждане и не го налагам. Когато стане плащането вие веднага получавате на електронната поща съобщение за платения депозит. Разпечатвате го и живот и здраве есента студента/ка го носи със себе си. Всеки университет има срок до който следва да се плати общежитието/било то за тримесечие или година/.  Студентът плати за цялата година/при нас 2015 беше изгодно поради променящите се валутни курсове/ с българска дебитна карта на ПОС в университета, като му беше приспадната сумата за платения депозит.

По този причина лично аз не бих ползвала TransferWise. Гледам да създавам по-малко проблеми там.
Относно общежитията е добре да разгледате всички за съответния университет и да имате готовност, че понякога предлагат стая в общежитие съобразено с цената която търсите и различно от това което вие сте искали.  Не оставяйте плащането на депозита за последния възможен ден. Оставете си време за реакция при необходимост.

Извинявам се за романа. Реших да съм подробна в обясненията Simple Smile
Успех!

Искам да знам,дали плащането за депозита към общежитието е възможно през Transfer Wise?
Да или не?
Не съм го ползвала. Описала съм причините. Притеснява ме самото разплащане. Сметка на наредител и сметка на получател/В конкретния случай ЮЛ/.  Да, ще пишете в основанието на превода студентски номер или номер на референция на изпратената оферта/не помня точно/.  Решавайте дали бихте експериментирали точно с депозита. Моето е професионално изкривяване. Няма нужда да се ядосвате.
Върнахте ме в ученическите години с това да или не. Ако не ви хареса моят отговор го подминете. Може на някой да е полезен. 

Защо се ядосвате?Питах конкретно да или не,защото вашия отговор е с цитат към моя въпрос,а не съдържаше отговор.Не исках да се разводнява въпроса,защото ползите са за TransferWise.Всеки сам може да си направи справка,към бг банката си и да провери,каква е разликата.
П.П. Не мисля,че е експеримент плащането през приложението.Едно и също е,както всяко онлайн плащане-от една сметка,към друга.

# 506
Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
Няма какво да се притеснявате от превод с Transferwise. Просто ви трябва банковата сметка на получателя. Вариантите за превод са 2 - с банков превод или директно парите се вземат от вашата карта (вкарва се номера на картата). При първия е по-малка таксата, но превода пристига до края на деня или на следващия ден. При втория начин парите се превеждат веднага.
Сега проверих как стоят точно нещата в цифри:
За превод на 1000 паунда - с банков превод 2214.50 лв., от които 9,72 лв.такса превод - курс 2.2048 лв
С превод от картата - 2223,70 лв., от които 18,58 лв. такса, курс 2,2050 лв.
Всеки си избира начина, който го устройва на-добре.

Благодаря на Вас и на cool_witch за отговорите.Знаех си,че съм на прав път Flowers Hibiscus Simple Smile

# 507
Ако на някой ще е от полза, искам да обърна внимание, че при превод с  Transfer Wise, след втория превод се иска сканирана лична карта на наредителя и се чака до 1- 2 дни за проверка, след което парите пристигат пли получателя. По нататък преводите продължават нормално и пристигат за минути.

# 508
Това е нещо ново. Аз нямам спомен да съм сканирала лична карта.

# 509
Това е нещо ново. Аз нямам спомен да съм сканирала лична карта.

Когато започнеш  третия превод , системата иска личната ти карта, като ти предлага да качиш сканирано копие/снимка или да я снимаш с камерата на лаптопа.(Същото нещо иска и paysera още при регистрацията) След като системата извърши проверка на документа, пуска превода.

Общи условия

Активация на акаунт