Студенти в UK - 9

• 104 476
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Мъжът ми е направил през Трансфер уайс над 20 превода, откакто дъщеря ни е в UK и досега  не е имало такова изискване. Възможно е да е нещо ново.
Да не би да е при превод над определена сума?

# 511
Аз пак да попитам.
Transfer Wise: Напълно ясно е, че говорим за превод.
В момента прегледах примерно за Манчестър възможните начини за плащане на общежитие. Кеш, чек, ДД /възможен само при наличие на английска сметка и то не за депозит а за следващо плащане/ дебитна/кредитна карта.
Предполагам, че повечето превеждат по английската сметка на студентите и те с дебитната карта по тази сметка примерно плащат общежитията било то по интернет или на ПОС.
Съгласна съм, че е по-евтино и не го коментирам. Коментирах конкретен казус, а именно плащане на депозит за общежитие при липсата на данни и сметка на бенефициента. Как ще бъде извършено?
Това са въпросите ми и писах, че не бих разчитала в конкретния случай да мога да платя.
Ще се радвам, ако някой има отговори на тези въпроси и веднага бих  променила мнението си.
Нали сме тук да си помагаме : :lol Simple Smile

# 512
Мъжът ми е направил през Трансфер уайс над 20 превода, откакто дъщеря ни е в UK и досега  не е имало такова изискване. Възможно е да е нещо ново.
Да не би да е при превод над определена сума?
Като влезете в профила си в transferwise и отидете в "настройки", "верификация" и ще видите.  Laughing А дали е заради сумата, не знам. Случи ми се при третия превод, а той беше 2300 лв.

# 513
А за плащането на депозит и вноските за общежитието продължавам да мисля, че не може да стане през TransferWise (още повече, никой във форума не каза да го е напаравил, или да обясни как се прави). Говорим за 2 различни приложения, които няма как да ги комбинирате. 1-TransferWise - влизате в профила си, попълвате в коя сметка искате да нправите превода, в какво валута, посочвате вашата дебитна карта, която предварително сте записали и сумата която искате да преведете . 2- За депозита и вноските на общежитието- Влизате в профила си в сайта на университета/кампуса (студента е получил име и идентификационен номер след като офертата му е станала безусловна и тоя е приел) и нарежда превода на определената сума. Там му се дава възможност да посочи каква карта използва - дебитна, кредитна Виза, Мастър и т.н. Никъде няма номер на сметката по която се превеждат парите. (Както , когато пазарувате по Интеренет от даден сайт- там въвеждате само данните от картата си, не посочвате сметка.) Това са ми доводите, че не може да платите общежитието през TransferWise.

# 514
През профила на студента е единия начин,ако е онлайн.Някои го плащат кеш и там няма такси за преводи и т.н.Колкото до сметката ,към която отиват парите,не е трудно да се вземе от въпросното общежитие.Струва ми се възможно.Ще се разбере скоро.Поне купих билети Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 23:05 от vese77

# 515
За да платиш кеш, нали трябва да закупиш валутата тук в България? Другото , което се сещам за TransferWise от скромния си опит, е че трудно можеш да преведеш точната сума в лири. Това е така защото , от една страна нареждаш да се преведат левове от твоята сметка, при което TransferWise ги обръща в лири и си удържа комисионната. Случвало ми се е в рамките на 10 минути, да се промени крайната сума за получаване в картата на дъщеря ми, поради промяна на курса.

# 516
За да платиш кеш, нали трябва да закупиш валутата тук в България? Другото , което се сещам за TransferWise от скромния си опит, е че трудно можеш да преведеш точната сума в лири. Това е така защото , от една страна нареждаш да се преведат левове от твоята сметка, при което TransferWise ги обръща в лири и си удържа комисионната. Случвало ми се е в рамките на 10 минути, да се промени крайната сума за получаване в картата на дъщеря ми, поради промяна на курса.
Има катинар за заключване на сумата.Също аз изписвам първо сумата в лири,а то си ги трансформира в лева.

# 517
Това е нещо ново. Аз нямам спомен да съм сканирала лична карта.

Когато започнеш  третия превод , системата иска личната ти карта, като ти предлага да качиш сканирано копие/снимка или да я снимаш с камерата на лаптопа.(Същото нещо иска и paysera още при регистрацията) След като системата извърши проверка на документа, пуска превода.
Сега си проверих профила. Категорично не съм сканирала никаква л.к. Това явно е въведено като са пуснали плащане с карта, за идентификация. Все пак всеки може да вземе данни за чужда карта и да превежда. С банковия превод го няма този проблем.
Да споделя ние как плащахме общежитието: На нас капаро не са ни искали. Първата вноска беше направена на ръка при пристигане на детето там, за втората вече имаше английска сметка и си я взеха от нея, а третата беше платена с българската и карта, нищо, че казваха първоначално, че не може. Оказа се, че няма невъзможни неща.

# 518
От този месец е необходимо сканиране на документ за самоличност в TransferWise, предполагам че е свързано с влизане в сила на Регламента за защита на личните данни. Не би трябвало да е от бройката, защото аз съм направила много преводи преди това и не е имало проблем. До 3 работни дни е идентификацията, попретиснихме се, до като мине, че трябваше да плащаме депозит и наем за квартирата за догодина, а имаше срок.
Поздравления на всички, които приключиха тази година, ние още чакаме 19 юли, за да излязат резултатите и да си отдъхне щерката.

# 519
  • София
Няма го моментът с личната карта при банков превод с Transferwise - миналия петък превеждах. Явно е само за превеждащите с карта (което е една идея по-скъпо, с около 1-2 паунда, от банковия превод).

# 520
Сканирана лична карта на мен ми е искала при превод над 1000 евро. Преведох сумата на два пъти и прескочих това изискване.

# 521
Няма го моментът с личната карта при банков превод с Transferwise - миналия петък превеждах. Явно е само за превеждащите с карта (което е една идея по-скъпо, с около 1-2 паунда, от банковия превод).
Аз превеждах миналата седмица с карта и също го няма. Най-вероятно е при по-голяма сума.

# 522
  • София
https://transferwise.com/help/article/2607186/verification/when- … nfirm-my-identity
Избирателно според поведенческия профил на клиента, няма точни критерии (или нарочно не ги оповестяват).

# 523
  • Пловдив
Никога не сме сканирали лична карта вчера преведохме пари.
Имам въпрос  на тези които са завършили там ли остават децата ви или се завръщат тук?И как беше с намирането на работа?При нас голям зор със стажа беше същата работа сега пак.Вече не знам какво да правим?.Постоянно се пускат сивита ,ходи на интервюта и накрая хоп избират англичанин(ка).Започваме да се отчайваме и да си мислим дали си струваха тези 4 години там.

# 524
Да ви се оплача. Само нашето училище в целия университет няма обяветни резултати от изпитите. Това вече е прекалено, средата на месеца дойде. Другите университети завършват, а ние още оценки нямаме. #2gunfire
Поставям се на мястото на тези деца и родители, на които им предстои Graduation. 

Общи условия

Активация на акаунт