Азиатска козметика и грим 3

• 110 102
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Откъде поръчвате Skin Watchers? И аз съм чувала много хубави отзиви за това олио. Впечатления от други техни продукти?
Първия път когато разбрах за корейските продукти поръчах от кокос бг, един крем на скин уотчърс за избелване /бях много доволна имах 2-3 петънца, които изчезнаха с 1 тубичка/, но този сай е скъп, в yesstyle също има но трябва да се следят намаленията, мисля че и в други сайтове има.Innisfree имат много добри продукти все още ги проучвам за следваща поръчка.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 20:14 от Анонимен

# 691
не искам олио аз, бях си купила най-хваленото от корейките, но не можах да се сработя. Не ми харесва текстурата. Питам за измиващ гел.

Олито като първа стъпка ли го ползва, или като единствен почистващ продукт? Ит'с скин имат много видове пяни за лице, коя от тях си ползвала и съобразила ли си се с твоя тип кожа?

да, като първа, ужасно усещане, нищо не разтапяше. А ето това ползвах, само 2 пъти, измива до скърцане - пак не ми харесва това усещане.

# 692
# 693
  • Бургас
TeAdoRa, благодаря  bouquet страхотно е, че споделяш опита си с азиатската козметика в темата. Адмирации.

# 694
не искам олио аз, бях си купила най-хваленото от корейките, но не можах да се сработя. Не ми харесва текстурата. Питам за измиващ гел.

Изцяло съм съгласна с TeAdoRa  bouquet
Двойното измиване е абсолютен закон в корейската грижа (заедно с тоника, sheet mask-и и слънцезащита) и останалите N на брой продукти и наслагване до голяма степен са съобразени с този начин на почистване на кожата. Ако то не се прилага реално няма никакъв смисъл от поръчване на козметика от другия край на света, чакане, митници и тн. На нашия пазар има достатъчно добри многофункционални продукти, които биха ви свършили работа  Simple Smile

Пробвала съм много измивни продукти - азиатски, американски, европейски, и няма как хидрофилно олио, балм или крем да не може да разтвори грим (дори и най-водоустойчив) и слънцезащита. Измивала съм си лицето двустепенно като съм ползвала дори и чисто кокосово масло.
Само с пяна няма как да се премахне мазния филм от грим/слънцезащита/мръсотия без това да е с много сапунен продукт и "измиване до скърцане", което разрушава кожната бариера, нарушава Ph баланса, предизвиква дехидратация, запушване на порите в следсвие на свръх производство на себум, ранно появяване на бръчки, акне  и тн.  След такова измиване какъвто и прекрасен продукт да сложите той няма да действа или ще действа само на повърхността на дермата, а здравата кожа е дълбоко хидратираната.
От друга страна пък ако няма достатъчно добро измиване въпросния филм също пречи на продуктите да се поемат от кожата, те си се наслагват един върху друг на повърхността, отгоре ги запечатваме с крем и си отглеждаме дерматити, акне, пори като чинийка, бръчки и каквото се сетиш още.
Цялата азиатска техника на постъпково наслагване  на текстури и запечатване е приложима само и единствено при правилно почистване, което е премахнало каквото трябва без да пресуши кожата и всъщност само по себе си е грижа.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 22:35 от Viola Tarakanova

# 695
Особено слънцезащитата им, в момента ползвам на инсфрий ами да ви кажа ако не е двойното почистване няма да мога да сваля изцяло, понеже вкъщи когато съм на двора естествено не съм с грим, а само спф50...няма хпремахване с друго, а и на самия крем го пишеше.
Хората са го измислили да е така, иначе защо ще правят двойно почистване и т.н.

# 696
Олиото на Инисфри със зелен чай аз го харесвам, въпреки че май е от серията за мазна кожа.

На Етюд хаус със содата беше една от първите пяни за лице, които си поръчах, според мен си изсушава и не е подходяща за суха кожа. Реално я ползвах 1-2 седмично като лек пилинг, за ежедневно ползване не ми беше ок.
На Ит'с скин имаше една пяна от охлювената им серия, тя не изсушава. На Холика Холика охлювената пяна също е хубава. Даже мисля, че вероятно на повечето марки измиващите им продукти с охлювена слуз не пресушават.

# 697
TeAdoRa, благодаря  bouquet страхотно е, че споделяш опита си с азиатската козметика в темата. Адмирации.
Благодаря, но  и аз имам все още какво да уча и често питам другите момичета тук,  които са ми давали насоки Heart

# 698
Това използвах аз, но усещането беше, че търкам на сухо, колкото и продукт да слагах не усещах да "разтапя" грима и със сигурност не се получаваше както по клиповете гледам всичко да се размаже и да заприличам на панда от спиралата. Сигурно трябва да пробвам друг продукт.

# 699
И аз съм за пилинг тампоните на неоген.
В момента съм навън и не съм сигурна дали ще се получи да кача маската на мизон има я и в бг сайт за да не е реклама ще ти го пратя на лс.

Може ли и на мен да го изпратиш?

# 700
Момичета, ако сте ползвали магнезиево олио ще се радват на препоръки.

# 701
Скрит текст:
Това използвах аз, но усещането беше, че търкам на сухо, колкото и продукт да слагах не усещах да "разтапя" грима и със сигурност не се получаваше както по клиповете гледам всичко да се размаже и да заприличам на панда от спиралата. Сигурно трябва да пробвам друг продукт.

Това доколкото виждаме лайт версията, която е за много мазна кожа. Знам, че много го рекламират, защото е бюджетен продукт на прилична марка, но далеч не е най-доброто на пазара.
Мога да препоръчам няколко продукта, с които гарантирам, че ще видите разлика  thumbsup:
Олио/балм за първа стъпка:
Heimish All Clean Balm - добра цена, страхотен състав, не е течно, а като твърдо кокосово масло (повече го харесвам от BANILA CO)
DHC Deep Cleansing Oil- много добро. Ензимната им пудра също, както и тази на Wishtrend.
MANYO FACTORY Pure Cleansing Oil - страхотно
Sulwhasoo Gentle Cleansing Oil EX -луксозна марка, много добър продукт

Почистващи пяни за втора стъпка:
Cosrx good morning gel cleanser
Sulwhasoo Gentle Cleansing Foam EX
Manyo Factory Vital Gel Foam
Purito Defence Barrier ph cleanser

Комбиниран продукт (олио в пяна) MAXCLINIC Hyaluron Vita Oil Foam

# 702
  • Варна

А за каква кожа са? Аз съм със суха, чувствителна и куперозна кожа. Поръчах  лосиона, есенцията и крема на бентон / дано не съм сбъркала/ и сега си търся олио и измивна пяна
Скрит текст:

Това доколкото виждаме лайт версията, която е за много мазна кожа. Знам, че много го рекламират, защото е бюджетен продукт на прилична марка, но далеч не е най-доброто на пазара.
Мога да препоръчам няколко продукта, с които гарантирам, че ще видите разлика  thumbsup:
Олио/балм за първа стъпка:
Heimish All Clean Balm - добра цена, страхотен състав, не е течно, а като твърдо кокосово масло (повече го харесвам от BANILA CO)
DHC Deep Cleansing Oil- много добро. Ензимната им пудра също, както и тази на Wishtrend.
MANYO FACTORY Pure Cleansing Oil - страхотно
Sulwhasoo Gentle Cleansing Oil EX -луксозна марка, много добър продукт

Почистващи пяни за втора стъпка:
Cosrx good morning gel cleanser
Sulwhasoo Gentle Cleansing Foam EX
Manyo Factory Vital Gel Foam
Purito Defence Barrier ph cleanser

Комбиниран продукт (олио в пяна) MAXCLINIC Hyaluron Vita Oil Foam

# 703
Plamache, кожата ми е фина, суха и чувствителна, склонна към пигментация и алергии. Мисля, че и към купероза, защото цялата ми кръвоносна система е много зле  Cry
Идеални са ми околочния, есенцията и лосиона на Бентън (ползвам ги почти ежедневно), но ако става въпрос за Snail Bee High Content Steam Cream е противопоказен при купероза и напукани капиляри, тъй като има загряващ ефект (за това е и Steam Cream) . Трябва да търсиш продукти с охлаждащ ефект.

# 704
  • Варна
Благодаря, да това е крема, нищо  ще го дам на сестра ми, ще се оглежм за друг

Общи условия

Активация на акаунт