Азиатска козметика и грим 3

• 111 117
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Пратки с обявена стойност над 30 лева (или еквивалента във валута) може да отидат на митница. Затова е по-сигурно да е по-ниска стойността от 20 долара.

# 436
Искам да похваля къшана на Миша. Днес бях почти цял ден в движение  и реших да го отворя и да пробвам как ще е на лицето. Доста е покривен, е цвета не е моя определено, по-светъл ми е, а аз не съм много тъмна, ставам като тези корейки /23ном. е/, трябва ми 25 или 27. Ще взема пълнител по-тъмен номер, търсих 25ном. но нямаха когато поръчвах. И все пак съм доволна, сложих и малко хайлайт и се получи добре.
Крема на Етюд хаус с колаген страшно много ми харесва, изключително хидратиращ е.
Серума с Вит. С като го нанеса ми е супер лепкав, но след като попие което става за секунди няма и следа от лепкавост. Ползвам го вечер.
Слънцезащитния крем също е страхотен, не оставя бели следи, няма лепкавост, не лъщи. Над него нанасям бб или къшъна/днес/.
Снимки на продуктите, за да се знае за кои става въпрос:
Скрит текст:

# 437
Здравейте, с мазна кожа с разширени пори съм. Имам и малко бръчки по челото. Може ли да ми препоръчате нещо хем овлажняващо, хем за мазна кожа или ако има някой с моя тип кожа да каже от кой продукт е доволен.

# 438
Здравейте,
Искам и аз да попитам -можете ли да препоръчате добре матиращ BB или CC крем?
Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 14:17 от DanMary

# 439
Здравейте,
Искам и аз да попитам -можете ли да препоръчате добре матира BB или CC крем?
Flowers Hibiscus
Не съм чувала да имат матиращи, но може и да има.

# 440
Здравейте,
Искам и аз да попитам -можете ли да препоръчате добре матиращ BB или CC крем?
Flowers Hibiscus
На Етюд Хаус бялата версия е матова,розовата със сочен завършък.По горе съм го показала на снимка.

# 441
Благодаря! Точно това търся!
Hug

# 442
Крема на Етюд хаус с колаген страшно много ми харесва, изключително хидратиращ е.
може  ли да сравниш колко хидратиращ е към някоя аптечна козметика примерно, колкото хидратиращия на юриаж? Или повече...търся нещо турбо силно хидратиращо за супер сухата ми кожа.

# 443
може  ли да сравниш колко хидратиращ е към някоя аптечна козметика примерно, колкото хидратиращия на юриаж? Или повече...търся нещо турбо силно хидратиращо за супер сухата ми кожа.
Не съм ползвала юриаж, кожата ми не е суха, нормална е и не мисля, че ще съм от полза в мнението си.

# 444

Много корейски продукти са хидратиращи, поне аз каквото съм ползвала, обаче максимум хидратация, каквато не може да получиш въобще от единично кремче за лице, се постига, ако използваш няколко слоя хидратиращи продукти един над друг (тоник, емулсия, серум, крем, маски...) и щадящи почистващи продукти, които също хидратират.

# 445
  • София
Получих си нещата... Tonymoly Intense Care Gold 24k Snail Cream - богат крем, хареса ми, но ми стои по-скоро мазен, а не хидратиращ.  Ето този комплект Amore Pacific Sulwhasoo Special Basic Kit 4 Items Set Anti-Aging Serum Skin Care , но все още не съм го ползвала... към него получих и мостра Sulwhasoo Renodigm EX Dual Care Cream, като описание звучи доста добре... ползвах го 2 пъти, но ми мазнее, не знам в мен ли е причината, до сега съм ползвала 4 крема/продукта - горепосочите два и един комплект на Missa Geum Sul, които също ми идваха мазни, само черният охлювен крем на Мизон не ми омазнява кожата, а я хидратира /според дерматоложката, която посещавам съм с изключително суха кожа... според мен - не/
Може би не избирам правилната козметика ....Получих и три мостри на Purito, едната от която беше крем и знаех каква консистенция да очаквам, но другите си бяха направо като вода /есенция и емулсия - по спомени/ и не усещах продукт върху кожата си. Ето такъв тип козметика искам, само че мострите на Purito бяха за акнетична кожа, а аз искам с anti age ефект.

# 446
  • София
emy_emy, от нощните грижи не получаваш ли достатъчно хидратация?
Черният охлювен на Мизон и при мен хидратираше много добре, доста по-хубаво от есенцията с охлювен екстракт на Cosrx, която ползвам сега. Другото хидратиращо чудо като дневна грижа беше Blithe Iceplant пресования серум. Често го ползвах с този на Мизон миналото лято, но сега не го намирам и се чудя дали този с тундра чага на същата марка би бил толкова добър.

# 447
  • София
emy_emy, от нощните грижи не получаваш ли достатъчно хидратация?
Черният охлювен на Мизон и при мен хидратираше много добре, доста по-хубаво от есенцията с охлювен екстракт на Cosrx, която ползвам сега. Другото хидратиращо чудо като дневна грижа беше Blithe Iceplant пресования серум. Често го ползвах с този на Мизон миналото лято, но сега не го намирам и се чудя дали този с тундра чага на същата марка би бил толкова добър.

Harpalike, вечер ползвам третиноин, затова искам дневна грижа с анти ейдж ефект. Поръчвам предимно мостри, за да си харесам нещо, но така съм се оплела в продукти, съставки и последователност на нанасяне, че ми е пълна каша ..... Продуктите от серията Missa Geum Sul са 4 на брой /така бяха в мострите/, абсурд е да ги нанеса и четирите наведнъж .... а като гледам клипове как се мажат с 5-6 продукт наведнъж си мисля, че аз някъде бъркам ... Единственият продукт, който до този момент ползвам непрекъснато и с удоволствие е ХК на Hadalabo.

# 448
  • София
Като се замисля и аз през деня ползвам няколко продукта след измиването - понякога първо пръскам флорална вода, което да речем е грижа 0 и след това 1во тоник (в смисъла на стартер/ праймър), 2ро ампула, 3то есенция, 4то крем или гел (според сезона и настроението) и 5то слънцезащита.  Понякога пропускам стъпка 2 или 3, но рядко.
Вечер (след измиване мажа бензоилпероксид пък аз, та това е грижа 0 - стоя час преди да мажа с другите продукти): 1во тоник, 2ро нощна маска/ крем, която понякога запечатвам с 3то сквалан (ако не е тази с магарешко мляко).
Свиква се със стъпките, а на повечето продукти консистенциите са тънички и бързо попиват. Обикновено между всяка стъпка давам малко време на кожата да я поеме. Досадно е, че мия ръцете преди да нанеса следващия продукт, ако съм дала време за усвояването.

# 449
  • София
Smile
Като се замисля и аз през деня ползвам няколко продукта след измиването - понякога първо пръскам флорална вода, което да речем е грижа 0 и след това 1во тоник (в смисъла на стартер/ праймър), 2ро ампула, 3то есенция, 4то крем или гел (според сезона и настроението) и 5то слънцезащита.  Понякога пропускам стъпка 2 или 3, но рядко.
Вечер (след измиване мажа бензоилпероксид пък аз, та това е грижа 0 - стоя час преди да мажа с другите продукти): 1во тоник, 2ро нощна маска/ крем, която понякога запечатвам с 3то сквалан (ако не е тази с магарешко мляко).
Свиква се със стъпките, а на повечето продукти консистенциите са тънички и бързо попиват. Обикновено между всяка стъпка давам малко време на кожата да я поеме. Досадно е, че мия ръцете преди да нанеса следващия продукт, ако съм дала време за усвояването.

Harpalike, Не ми е проблем да свикна със стъпките, а че не попадам на продукти с тънички консистенции /противобръчкови/...Smile Аз през деня ползвам розова вода, след това ХК, крем и слънцезащита /ако кремът няма такава/. Това е максимума, които може да попие лицето ми ...
Би ли написала дневната грижа с какви продукти е....

Общи условия

Активация на акаунт