Азиатска козметика и грим 3

• 111 094
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
И аз се убедих,че с един крем хидратация не може да се постигне както с есенция,тоник+sheet mask-и.Пробвах за седмица  всеки ден да ползвам маска sheet,е не очаквах такъв страхотен ефект.Лицето сияе от хидратация.Мислих,че е някакъв маркетинг трик,за да ползваш и купуваш повече,но наистина е много ефективен този метод.И защото много обичам да гледам снимки на корейски продукти,ще кача снимки на тези,които използвам сега и съм доволна.(А беше време когато имах един продукт на COSRX и си мислих,абе тия луди ли са да се зариват с толкова много козметика).Grinning

# 451
И аз се убедих,че с един крем хидратация не може да се постигне както с есенция,тоник+sheet mask-и.Пробвах за седмица  всеки ден да ползвам маска sheet,е не очаквах такъв страхотен ефект.Лицето сияе от хидратация.Мислих,че е някакъв маркетинг трик,за да ползваш и купуваш повече,но наистина е много ефективен този метод.И защото много обичам да гледам снимки на корейски продукти,ще кача снимки на тези,които използвам сега и съм доволна.(А беше време когато имах един продукт на COSRX и си мислих,абе тия луди ли са да се зариват с толкова много козметика).Grinning
Може ли да споделиш коя е маската?

# 452
Здравейте. Бях срещнала тук една нощна маска, която била с много странна консистенция. Как и беше името? Също доволни ли сте от някои други нощни маски? Аз имам тази на тони моли,но нещо не виждам уау ефект от нея.

# 453
До 29/7 има 20% намаление на By Wishtrend в YESSTYLE.

# 454
  • Sofia
Здравейте,

можете ли да ми препоръчате ББ крем за комбинирана, по-скоро суха кожа. Не държа да е много покривен. С по-тъмна кожа съм. Досега съм ползвала на Missha но. 27 и Skin 79. Като че ли Skin 79 повече ми допада, но беше доста светъл. Сега гледам лилавия вариант, който май е най-тъмен. Има ли някой който да го е ползвал?

Може и други марки да ми препоръчате. Не ми допадна Missha, защото някак седи като пудра.

# 455
Някой може ли да сподели мнение за продуктите на Cosrx и по-конретно този серум с/у черни точки.
https://www.iherb.com/pr/cosrx-bha-blackhead-power-liquid-100-ml/70192

Назад в темата видях, че е поръчван, но май потребителката не е активна вече.

emy_emy, това са продуктите на Corsx,
.......
Cosrx BHA Blackhead Power Liquid
https://s3.images-iherb.com/crx/crx47005/l/3.jpg
........
Чудя се заслужава ли си или да търся някакъв аналог, който може да поръчвам и от Бг.

# 456
  • София
Здравейте. Бях срещнала тук една нощна маска, която била с много странна консистенция. Как и беше името? Също доволни ли сте от някои други нощни маски? Аз имам тази на тони моли,но нещо не виждам уау ефект от нея.
Предполагам тази маска търсиш:
https://www.roseroseshop.com/imselene-donkey-milk-holic-sleeping … k-pack-100ml.html

Ползвам я от 3 седмици. Много съм доволна. Кожата е хидратирана и сочна Wink Наистина консистенцията е странна, но се свиква ...

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 13:25 от svetlya

# 457
  • София
Harpalike,
Би ли написала дневната грижа с какви продукти е....

Дневна грижа всички стъпки:
Измиване с Innissfree Cauliflower Mushroom измивната пяна: много я харесвам, защото е плътна като консистенция, супер измива, а не пресушава лицето. Не мога да я намеря обаче и съм се заредила с други марки за по-нататък. 
Напръскване с флорална вода от маточина на Alteya Organics (българска марка е): назаменимо добра ми е. Освежава, страхотен билково-цитрусов аромат, студена сутрин ми е важна част от ритуала, ако бягам я ползвам след бягане. 
Тоникът е Mizon First Essence: много бързо попива, леко може да пощипва кожата, но не я зачервява. Не знам дали работи, но има много количество ферменти, които са супер за кожата. 
Ампулата е Mizon Hyaluronic Acid 100: страхотен продукт, чудя се дали да не поръчам пак, защото свършва и ме чака една прополисова ампула. Попива бързо, заглажда кожата, прави я сияйна. Не щипе или дразни кожата. Преди струваше по-малко и доставката на марката беше безплатна в roseroseshop, но и сегашната цена е ок.
Есенцията е Advanced Snail 96 Mucin Power Essence: ок е, но повече ми харесва черният охлювен крем на Mizon, който играеше ролята на първи крем.
Хидратиращият крем през лятото е Face Shop Chia Seed No Shine Intense Hydrating Cream: не бих повторила. Лек е, наистина не лъсва кожата от него, но има доста алкохол, който се усеща (защото в някои други продукти алкохолът не е проблем). Ухае парфюмно по-силно, което съчетано с алкохолното начало не е ок. За лятото става, но зимата ще ми е абсолютно недостатъчен. Другото лято няма да е този със сигурност.
Слънцезащитата е или Missha Mild Sun: физични филтри, белее, малко по-трудно се нанася, сравнено с другите варианти на марката или Australian Gold Face Cream 45 SPF (американски) - лека консистенция, но ми щипе кожата, не е ок и слънцезащитния филтър, но искам да го доизхабя това лято.

# 458
  • София
Harpalike, благодаря за изчерпателния отговор Flowers Hibiscus

Днес ползвах Amore Pacific Sulwhasoo, ето този комплект:
https://www.ebay.co.uk/itm/350822752822
Първият продукт First Care Activating Serum е с почти гелообразна текстура, кафяв на цвят, има доста натрапчива миризма на алкохол /по-късно прочетох, че това е така, за да може да се абсорбира по-бързо от кожата/ идеята на серума е да подготви кожата за следващите стъпки.
Вторият продукт Essential Balancing Water Emulsion има почти същата консистенция като First Care с тази разлика, че е прозрачен гел, попива бързо и не остава усещане за продукт върху кожата.
Третият продукт  Essential Balancing Emulsion е бял на цвят с текстура на тоалетно мляко, попива бързо в кожата, но не като първите два продукта.
Четвъртият продукт е крема Sulwhasoo Concentrated Ginseng Renewing Cream, мек и пухкав,  но доста богат и тежък. Има специфична миризма на билки.
С две думи съм доволна.
Днес поръчах тестери от Benton Fermentation Essence, а може би следващото ще бъде Time Revolution Night Repair Borabit Ampoule, за съжаление не мога да си намеря тестери от него и ще трябва да поръчам в пълен размер.
Като начинаещ в азиатската козметика си мисля, че трябва да използвам всички стъпки от една серия, но като гледам повечето от вас не го правят, може би и аз ще се науча, но всичко с времето си.
Момичета, благодаря ви за отзивчивостта, една от малкото теми в бг мама с добър тон, дано да остане такава.

# 459
  • София
Като се замисля и аз през деня ползвам няколко продукта след измиването - понякога първо пръскам флорална вода, което да речем е грижа 0 и след това 1во тоник (в смисъла на стартер/ праймър), 2ро ампула, 3то есенция, 4то крем или гел (според сезона и настроението) и 5то слънцезащита.  Понякога пропускам стъпка 2 или 3, но рядко.
Вечер (след измиване мажа бензоилпероксид пък аз, та това е грижа 0 - стоя час преди да мажа с другите продукти): 1во тоник, 2ро нощна маска/ крем, която понякога запечатвам с 3то сквалан (ако не е тази с магарешко мляко).
Свиква се със стъпките, а на повечето продукти консистенциите са тънички и бързо попиват. Обикновено между всяка стъпка давам малко време на кожата да я поеме. Досадно е, че мия ръцете преди да нанеса следващия продукт, ако съм дала време за усвояването.

Би ли споделила кои продукти използваш във вечерната рутина?
Благодаря.

# 460
  • София
Вечерната рутина обикновено е:
Махане на спирала с мицеларна вода, после маслено измиване с обикновено олио на цялото лице (смес от черно ямайско рициново масло и нерафинирано слънчогледово) и тук вече редувам - или минавам с гореща мокра кърпа няколко пъти или пък измивам с гел (същия от сутришната рутина, но понякога ползвам Murad aha/bha exfoliating cleanser - не е корейска марка). Все още не мога да се престраша да махам спиралата само с олио и измивно - тази чернилка не ми се иска да ми се маже из лицето.
Поне 3-5 пъти в седмицата слагам бензоил пероксид (2,5%), защото иначе ми излизат пъпки понякога - имам склонност към бактериално акне. Стоя един час с него.
След час слагам отново тоника на Mizon. Повече ме пощипва, защото може би реагира с пероксида, но не гори и няма поражения върху кожата, така че продължавам.
Накрая най-често слагам маската с магарешко мляко на Imselene. Преди нея ползвах Laneige Water Sleeping Mask, която е също добра откъм хидратация, но е по-лека и както казах запечатвах със сквалан (био, който купих онлайн, няма марка). Взех на Imselene и тази с екстракт от лястовичи гнезда, но не ми харесва толкова - текстурата е по-плътна, по-алкохолна я усещам и резултатът на сутринта не е толкова впечатляващ, колкото с магарешкото мляко. Нея не я запечатвам също.

Околоочният обикновено е един и същ - Innisfree Perfect 9 eye cream. Не е мазен, но добре хидратира.

Със сигурност има и други хубави корейски продукти, но се опитвам да не трупам много.
Тези, които съм избрала са внимателен избор - прочела съм отзиви в блогове най-вече на английски, а понякога и на руски. Корейски за съжаление не разбирам. Цената също не е за пренебрегване, а хубавото при тях е, че има работещи продукти и за не огромни суми. Макар че скъпите са им страхотни наистина!

Проблемът е, че за по-новите неща няма толкова отзиви. А и не знам... в Инстаграм не намирам ревюта на корейска козметика, а имам чувството, че блогването не е толкова активно, колкото преди Sad

От три години ползвам корейска козметика основно и кожата ми никога не е била по-хубава. Да, имам фини бръчици, но какво пък толкова, все пак съм на 40 Simple Smile

# 461

Отляво:Активни-киселини и т.н
   Есенции
   Тоници
Ползвам много ексфолиращи продукти,защото порите ми се замърсяват бързо и лесно.Доволна съм от всичко,в нета има подробни описания и мнения за всички продукти.

# 462
Harpalike, маската с магарешкото мляко продава ли се в български сайтове?
Може ли да ме ориентирате от кои сайтове за корейска козметика сте доволни като цена, време за доставка и качество.
Зарибих се много като ви чета Simple Smile и много ми се иска и аз да пробвам тази козметика. Дори, ако на някоя мила дама й се занимава да ми препоръча за начало какво да ди взема. На 43 г. съм. С по-скоро мазничка кожа особено в Т зоната. Имам малко бръчици около очите и по-скоро подпухналостта ме дразни. Имам и малки белегчета от акне. Доколкото прочетох до сега кремовете от охлюв са препоръчителни за тази цел, но кои и на кои марки...а и ми се иска да са коллото се може по натурални.
Много благодаря Simple Smile

# 463
Искам да пробвам този серум мисля, че е нов на бентон.

# 464
  • София
Harpalike, маската с магарешкото мляко продава ли се в български сайтове?
Може ли да ме ориентирате от кои сайтове за корейска козметика сте доволни като цена, време за доставка и качество.

Не съм я виждала из бг сайтовете за корейска козметика. Изборът при тях е ограничен и се продават само някакви топ-селинг продукти.
Най-често поръчвам от roseroseshop.com - коректни са, доставката пристига за около 2 седмици. Недостатък е високата цена на доставка, но пак излиза по-евтино от БГ сайтовете за корейска козметика. Не винаги има налични всички марки, които са ми интересни. Другите могат да се включат със сайтове или ибей търговци, от които са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт