Азиатска козметика и грим 3

• 110 127
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Първо, благодаря на Teadora, Flowers Hibiscus
Да попитам... двустепенното миене доколкото разбрах е първо с нещо на основа на олио или масло, за да разтвори всичко, после същинско миене с гел, пяна, сапун.. Ползвам едно сапунче на Caolin, което ми се струва доста силно измивно, и се чудя олио частта ако съм без грим мога ли да я пропускам.

# 706
Plamache_  защо не пробваш на Бентон или друга мапка с алое, много силно хидратиращ, успокояващ кожата продукт, не зная за купероза как е, не съм запозната, но за хидратация е страхотен.
Редовно следя корейски влогърки и ако ми попадне инф. за този проблем ще пиша.

# 707
  • Варна
Благодаря TeAdoRa!

# 708
  • София
Да попитам... двустепенното миене доколкото разбрах е първо с нещо на основа на олио или масло, за да разтвори всичко, после същинско миене с гел, пяна, сапун.. Ползвам едно сапунче на Caolin, което ми се струва доста силно измивно, и се чудя олио частта ако съм без грим мога ли да я пропускам.

То не е само за разгримиране олиото хубаво, но и за всякакви продукти, които ползваме - кремове, както тук се спомена слънцезащитата особено, себум, градско замърсяване. Олиото, което ползвам за тази цел не е корейско, а най-обикновено нерафинирано (в случая смес от две масла - слънчогледово и ямайско черно рициново, но понякога е само арганово или само бадемово, каквото ми се намира) и ми върши страхотна работа.

# 709

То не е само за разгримиране олиото хубаво, но и за всякакви продукти, които ползваме - кремове, както тук се спомена слънцезащитата особено, себум, градско замърсяване. Олиото, което ползвам за тази цел не е корейско, а най-обикновено нерафинирано (в случая смес от две масла - слънчогледово и ямайско черно рициново, но понякога е само арганово или само бадемово, каквото ми се намира) и ми върши страхотна работа.
+ нощните маски

# 710
Моля, да ми препоръчате и на мен измивните стъпки. С мазна кожа съм склонна към акне (отскоро и още не съм усвоила правилната грижа , още по- малко с корейска козметика). Зарибих се от ББ крема на Миша, а четох тук, е дори не е кой знае какво, въпреки, че съм доста впечатлена на фона на др., които съм ползвала. Поръчах си за първи път корейска козметика по ваш съвет този тоник http://jolse.com/product/isntree-hyaluronic-acid-toner-200ml/157 … p;display_group=1
Сега Ви моля, за съвети за измиващите средства. В момента се почиствам сутрин с вода, вечер с мицеларна вода и рядко с измиващ гел. Искам да ги заменя, както и останалата част от бялата козметика, постепенно и поетапно. Кремовете в момента са ми на Биодерма и като свършат автоматично ще си купя корейски такива. Вдигнала съм мерника и а прословутата маска с магарешко мляко. Тя вместо  нощен крем ли се ползва или по друг начим. Моля, ако не е нахално и линкове ( или насоки за сайт или изпитан ттърговец)към препоръчаната козметика, че съм доста боса.
Нямам търпени да ми дойде тоника. Как и кога се ползва.
Извинявам се, че ви отрупах с въпроси. Всяко начало е трудно. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

# 711
  • София
По запитвания за търсене на измивни корейски гелове/пяни... те са разработени с идея да се използват заедно с няколко продукта. Повечето ако не и всичките от тях са с доста високо pH. Ако се използват без нищо преди това или след, ефект позитивен няма да има. Евентуално може да се пропусне измивното олио преди това, но след измивния гел да се ползва тоник с ниско pH -- да смъкне pH-то на кожата (Общо правило: опъната, скърцаща кожа = високо pH).

Идеята доколкото съм чела е, че само високо алкален продукт може да изчисти добре всички натрупани мръсотии и бактерии в порите (по същия начин като перилните препарати, сапуни и т.н.). Тоест добре почистеното лице не може да мине без това. Но от друга страна, pH-то на кожата ни е по-ниско (около 4.5). За да не се наруши защитната бариера на кожата (липидния слой? хидро-липидния слой?), тя трябва да се поддържа на ~4.5 pH. Не е особен проблем, тя си се регулира естествено, стига да не я претоварваме с постоянно миене.

Корейците са измислили метода "to have your cake and eat it", тоест хем да си имат чиста кожа, хем да е добре хидратирана. Затова се мацотят с няколко продукта.

По тази тема, ползвам от месец и нещо Secret Key Witchhazel Pore Clear Toner след измивен гел. Е, по-добре е от розовата вода, признавам.

# 712
  • София
Моля, да ми препоръчате и на мен измивните стъпки. С мазна кожа съм склонна към акне (отскоро и още не съм усвоила правилната грижа , още по- малко с корейска козметика).

Привет~

Аз също съм с мазна и склонна към акне кожа.

Предлагам ти да пробваш като първа стъпка кокосово масло или масло от ший (моите предпочитани, но каквото олио намериш като за първа стъпка е ок според мен). Не е нужно да е скъпо.

За почистване може да пробваш Himalaya wash gel (препоръчвам го навсякъде все едно ми плащат Grin -- просто ми е кеф да го ползвам, добре сваля грим и всичко без да пресушава).

ББ кремове предпочитам за моята мазна кожа. Редувам Missha с Klairs, и двата ми харесват. Естествено с матираща пудра отгоре. Чисти си четките за грим често, особено за акнеична кожа е must.

Нещата което бих ти препоръчала да тестваш от корейската козметика -- тоник и серум. Там е истината.

Witch hazel го препоръчват за мазна кожа, потвърждавам че е добра съставка. Secret Key Witchhazel Pore Clear Toner е супер, струваше ми 15 лв в ибей.

Препоръчвам ти да не си взимаш маски и т.н. на първо време, че даже и кремове. Понеже си с мазна кожа е мноооого вероятно да ти дойдат в повече, или ти сама да се премацотиш с тях и да ти се запушат порите. Мазната кожа няма нужда от прекалено много неща. Просто си вземи серум да я държиш хидратирана и ще е доволна.

Tea tree серум е супер за мазна кожа, витамин С също. Вземи си един серум, вървят в малки шишенца и им изтича бързо срока на годност като ги отвориш веднъж. Мажи се докато свърши, тествай друг и така.

P.S. Извинявам се за двойния пост.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 16:52 от Yunie

# 713
Момичета, ако сте ползвали магнезиево олио ще се радват на препоръки.
За пръв път чувам да има корейска грижа с магнезиево олио Rolling Eyes

# 714
  • София
Магнезиевото олио е терапевтично за крампи. Сигурно и в Корея го имат Wink

# 715
Магнезиевото олио е терапевтично за крампи. Сигурно и в Корея го имат Wink
В yesstyle излизат спрейчета, но мисля че са американски, трябва да се потърси другаде щом е за това може би има.

# 716
Скрит текст:
Моля, да ми препоръчате и на мен измивните стъпки. С мазна кожа съм склонна към акне (отскоро и още не съм усвоила правилната грижа , още по- малко с корейска козметика). Зарибих се от ББ крема на Миша, а четох тук, е дори не е кой знае какво, въпреки, че съм доста впечатлена на фона на др., които съм ползвала. Поръчах си за първи път корейска козметика по ваш съвет този тоник http://jolse.com/product/isntree-hyaluronic-acid-toner-200ml/157 … p;display_group=1
Сега Ви моля, за съвети за измиващите средства. В момента се почиствам сутрин с вода, вечер с мицеларна вода и рядко с измиващ гел. Искам да ги заменя, както и останалата част от бялата козметика, постепенно и поетапно. Кремовете в момента са ми на Биодерма и като свършат автоматично ще си купя корейски такива. Вдигнала съм мерника и а прословутата маска с магарешко мляко. Тя вместо  нощен крем ли се ползва или по друг начим. Моля, ако не е нахално и линкове ( или насоки за сайт или изпитан ттърговец)към препоръчаната козметика, че съм доста боса.
Нямам търпени да ми дойде тоника. Как и кога се ползва.
Извинявам се, че ви отрупах с въпроси. Всяко начало е трудно. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

Здравейте, за мазна и акнеитична кожа разгледайте продуктите на COSRX,PURIYO и Benton, както и всичко с центела азиатска (назад в темата сме коментирали доста, има и линкове)и мадекасол.

Започвате със задължително двустепенно почистване като за първи продукт препоръчвам Heimish All Clean Balm (много добър състав без мин.масло, което би ви утежнило акнето), втора стъпка -Cosrx Good Morning Gel. Кокосово масло не се препоръчва при мазна кожа и акне, а мицеларната вода повече вреди от колкото помага.

Почистване с лека химическа ексфолиация - COSRX One Step Original Clear Pad (или Neogen); COSRX Two In One Poreless Power Liquid 100ml

Тоник-този, който сте си поръчали е страхотен и състава му е чист и не би трябвало да имате проблем с него.
Други: PURITO Fermented Complex 94 Boosting Essence 150ml
PURITO Centella Green Level Calming Toner - 200ml
ETUDE HOUSE Soon Joong toner

Грижа
Витамин Ц- TIA'M My Signature C Source - 30ml/PURITO Pure Vitamin C Serum - 60ml и др.
Серум- PURITO Green Level Buffet Serum 60ml/BENTON Snail Bee High Content Essence 60ml/COSRX 92 Snail Mucin и др.

Лосион/крем
Purito Centella Green Level Recovery Cream - 50ml
Jart cicapair cream
Apieu madecassoside cream
MISSHA Near Skin Madecanol Cream
Etude House Soonjung 5-Panthensoside Cica Balm
BENTON Snail Bee High Content Lotion

Ампула COSRX Centella Blemish Ampule

Слънцезащита
A'PIEU Madecassoside Sun Cream SPF39, PA++ 40g
ETUDE HOUSE Soon Jung Mild Defence Sun Cream - 25ml (SPF49 PA++)
Innisfree fig brightening sun cream spf 50 физ.филтър
Too cool for school air sun primer - матиращ крем, физ.филтър
Too cool for school air sun cica lotion - крем с физ.филтър, центела азиатска

Изброила съм ви примерни продукти (каквото се сетих) както и алтернативни варианти. Стъпките (освен първата почистване, и последната слънцезащита) си ги съобразявате с нуждите. За всички изброени марки и продукти има достатъчно информация в нета -видеа, ревюта и тн, и няма да е проблем да се ориентирате  Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 23:06 от Viola Tarakanova

# 717
  • софия
Момичета страхотни сте и всеки ден нещо ново показвате.
Всеки ден записвам нов продукт и се връщам в изходна позиция:head_band:
Та да питам ако ползваш пр.този тоник с киселини ,после есенцията е с колаген/охлюви ,после серум с х.к,следваше маска (всеки ден ли е дадължителна шиит маската), околоочен примерно с охлюви,после дневен крем/нощен или маска нощтна,и накрая слънцезащита .Как ще деиства всички различни съставки:
Киселини
Колаген
Охлюви
Х.к.
Аз докато се опиентирам да си поръчам нещо ще се сбръчкам 😂😂😂😂😂

# 718
Малко тъп въпрос, ама.. - и след вечерното почистване на лицето ли слагате слънцезащитен продукт? Като последен етап в грижата за лицето винаги се посочва слънцезащита🤔. Аз слагам нощен крем или магарешката маска, която, впрочем, е наистина страхотна,  или някоя ампула, ама слънцезащита....

# 719
Еее, не. Слънцезащитата е през деня.
На схемата пише маската 2-3 пъти седмично, ако много ти допада -всяка вечер.
За мен това е ново -маска след серумите Blush
Досега след почистване слагах маска, след известно време измивах и след това си слагах другите продукти. Head Band
Връщам се и пак препрочитам темата. Човек като си поизясни някои неща,   по- добре осъзнава поднесената информация  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт