Мартенско-пролетна на мамите от ИБ

• 53 804
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Аз давам витамини от В групата сега -  това по препоръка на невролога.  Беще що годе добре с поведението,  но от вчера пак пощуря.  Омръзна му да прави опити да е послушен и сега си връща тъпкано за " послушанието"  😂
Бениииии,  изпитвам ужас или по-скоро погнуса от разни гадини,  паяци големи,  птици...  Чакам да разкажеш за работата.

# 661
  • Бургас
Аз Ивейн я тъпча с пчелен прашец и сега пчелно млечице, прочетете за него, ефекта е уауу.....Обаче страшно отваря апетита, да знаете, не мога да го нахраня това дете, не че не е от ящните, ама сега постоянно е гладна. Дояжда си това бурканче и приключваме. Да не казвам голяма дума, ама от януари......няма сериозно разболяване, имаше едно разкашляне март, ама веднага го туширах с разните му сиропи и хомеопатии и овреме го овладяхме, пупу.

Ще ви събират ли сборни групи? Понче ти нещо знаеш ли за нашите девойки и група какви са плановете?

# 662
  • до едно тепе
В нашата градина е традиция след 1 юни да ги събират. На 31 май изписват 4 гр и от останалите има родители, които си спират децата и правят сборните групи. Даже ни дават график да попълним по седмици кога ще ходи детето и кога ще отсъства. Ориентировъчно разбира се. Не малко семейства си планират отпуските доста предварително и не им е проблем да посочат кога детето ще отсъства. Та от юни ги събират на 4гр от 6. Юли са 2, август повечето време е 1 група.

# 663
  • NE
При нас ще минем в новата стая на 2 група от 1 юни, а от юли почват сборните. Май 1 и 2 група ще са сборни. Август почива цялата градина.
Ако успея да го избутам, цяло лято ще го пращам.Само да е здрав, но да не дръпна дявола за опашката доктук не е бил никога 2 пълни седмици на градина. Явно липсата на сливицата оказва влияние.

# 664
  • Варна
Ще ги събират Sad Вчера сутринта даже скандали имало,  онзи ден едната г-жа си е позволила да каже на родителите,  че всяко дете трябва да отсъства през лятото поне 1 месец,  такова било изискването на МОН ииииии не знам точно какво се е случило, но имало скандали вчера. Учителите искали да излизат в отпуск,  еми сори ама имам чувството,  че тия г-жи всеки месец или през месец са в отпуск,  че и по  цял месец понякога. Иначе градината няма почивка... 

# 665
  • В сърцето на любимия човек
Аз го писах, че ще ходи цялото лято, не мога от сега да знам дали, кога и колко ще почивам лятото. На баби не мога да разчитам. Предпочитам да платя таксата и да знам, че има кой да го гледа

# 666
  • Северозапада
При нас също от 1ви юни са сборни групи. И понеже повечето се "знаем", знае се кое дете има кой да го гледа, директно им се казва да не водят децата Rage

# 667
  • NE
Учителите ползват по 48 дни годишен отпуск. Ако членуват в синдиката +3 дни, ако имат 3 деца май още някой друг ден имаха. Но истината е че при добра организация всички ще са доволни.

# 668
  • Варна
Разбирам,  че имат нужда от почивка,  никой не го оспорва,  но директорите трябва да се справят със ситуацията,  да намерят заместници и т. н.  Не може да заявяваш на родителите,  че трябва детето им да не посещава детска градина цял месец,  за да можеш да излезеш в отпуск,  при положение,  че градината си работи...  Много хора няма на кого да разчитат,  а сумите за читави гледачки са колкото заплатите им,  че понякога и ги надвишават.  Не знам какво трябва да се направи,  не съм аз човека,  но има спешна нужда от генерални промени.

# 669
  • до едно тепе
Значи, ако си позволи учителка да ми заяви подобно нещо, директора веднага ще научи. Работа на директора е да си осигури учители и да се оправя с отпуските им. Никой няма право да занимава родителите с това. Факт е, че в по- малките населени места градините затварят за месец, но пак ако няма кой да гледа децата има поне една дежурна градина в която ги събират. Това обаче се решава на общинско ниво. Аз мисля да си ги пускам, когато сме си в града. Айде Слав ще го пратя примерно при нашите за 2-3 седмици, обаче Бубето не съм я оставяла още и не знам дали ще мога. А аз така или иначе не съм на работа и едва ли до есента ще тръгна. Та вариата, който най ми е на сърце лятото е да ходят до обяд и после вкъщи спим и в 6 като се поразхлади излизаме да играят/ карат колело в училището до нас. Така хем аз ще вземам глътка въздух, хем те ще са си с приятелите, а няма да ми се налага в най- голямата жега в 4 следобед да ги влача навън.
Бубата покрай обривите е на Ескимо. Някакви хапчета и изписа кожната, но не ги внасят и това беше най- близко до състава им. Та заради сухата кожа го пие, но не виждам никаква разлика честно казано в държанието и. Е не и млъква устата, ма то си е отдавна така. Simple Smile

# 670
  • В къщурката на хълма на феите
Е не и млъква устата, ма то си е отдавна така. Simple Smile
ай да си ги сменим?

# 671
  • При моето слънце
Поспалнчо, при Гого видях разлика в поведението чак на второто шише. Бях го спряла за 1 месец и от седмица го започнах отново, имаше промяна още на 2-3ия ден. Мисля, че действа с натрупване.
И мен ме питаха кой месец ще почива малкия. Откакто кметът забрани преди няколко години лятната почивка на градините, „молят” родителите да си изберат в кой месец детето няма да ходи. Сборни групи са още от 1.06.
Аз нямам проблем, защото баба и дядо са учители, но за доста е. И въпреки молбите има доста деца, които ходят без прекъсване. Нямат право да откажат.

# 672
  • до едно тепе
Ще трябва да я учиш да брои на английски хих. Нали си знаеш, че всяко си е с характер. Мойто е балалайка, твоето мълчаливко.

# 673
  • NE
Да, всичко е до организация. В училище например излизат в отпуск първите, които свършат (началните) и после се разменят със среден и горен курс. Има си начини.
Аз например не мога да си взема отпуската, която е да не разправям колко. Май около година мога да си седя вкъщи.

# 674
  • shumen
При нас от 01.06.ще са сборни групи.На мен също ме питаха кога ще почива,но тази година съм им казала,че ще ходи лятото без прекъсване,а ще го спирам,когато аз реша,защото отпуска един месец на мен никой не ми дава,а частната градина ми излиза около 300 лева на месец.
И да се оплача.От днеска официално е с варицела.Т не е вдигал още,но по гърба и слабините има пъпки и го сърбят.Отлагаме Трявна докато премине карантината засега.

Общи условия

Активация на акаунт