Мартенско-пролетна на мамите от ИБ

• 53 813
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Там е работата,  че ние не сме прекалявали.  Нямаме таблети,  достъп до телефони и компютри Атанас няма. Единствено детско по максимум 1 час на ден и при това винаги сме подбирали какво да гледа -  Пес Патрул,  Пламъчко,  Франклин или филмче за Колите.

# 646
  • до едно тепе
Вкъщи ТВ е пуснат почти постоянно. Напоследък им пускам по някой свален филм докато готвя и после излизаме навън. Вечер ги държа максимално до късно навън и сега като е топло да им се събират по 2 часа да гледат. Ако изобщо гледат,защото често си се занимават с нещо друго. Та наказването без ТВ ги вкарва в пътя засега. Може би, защото си им е някакъв вид навик, от който ги лишавам. Таблет и телефон не давам изобщо. Заедно с наказването им обяснявам много подробно защо го правя и как не е желателно да се държат. Слав не удря, Бубата се опитва понякога. Преди 2 седмици почна да ми бяга. Побегне в някаква посока и колкото и да крещя след нея дори не се обръща. 3 дена я търпях, обяснявах като я хвана защо не е редно да го прави, обаче не пожела да ме чуе. След поредното бягство и то към улица и прибрах 4- те любими бебета за 3 дена. Бягствата секнаха- засега.
Бубето още има обриви. На местата, където мажех кортикото се изчистиха горе долу. Обаче до тях излизат нови. Значително по- добре е, обаче не и давам млечни, яйца и ягоди. И въпреки диетата и антихистамините продължава да се обрива. Не успях да и запиша час за алерголог.Юни ще е. Е другата седмица ще я водя пак при кожната да я види ама едва ли ще има полза.

# 647
  • shumen
Вкъщи се пуска ТВ и то на детско само,ако не е наказан.И то и той гледа Пес Петрул,колите, Пламъчко или нещо от този род.Имаше един период,в който гледаше някаква простития чичо дядко,но след като чух и видях какви ги учи оттам и забраних да се пуска не е изявявал повече желание за нея.Таблет и телефон не давам,а ако сме навънка и не слуша или побегне го наказвам като го прибирам вкъщи.

# 648
  • до едно тепе
Комсед отвърна на Хиполенд. Другата седмица имат Хепи Уикенд- петък, събота и неделя 18- 20 май. Wink

# 649
  • NE
Много обичам като има промоции.
Днес нямало изпълнения. Явно е разбрал, че лошо е правил. Вкъщи също се държа добре.
Медицинската сестра се върна от отпуск и явно някой му обръща внимание, той това иска. А и госпожата каза, че са имали много занимания и тъкмо свършваше почерпка за рожден ден.
Трябва да почне да свиква и да яде и спи там. От септември се връщам на работа и ми е много притеснено за него, брат му и кой ще ми бъде директор. Баща му почва нова работа във Варна и всичко не става на майка ми.

# 650
  • shumen
Цвете,ще свикне Вили по цял ден в градината.На нас така 15 дни ни пробваха до обяд,че много плачеше,но като им казах,че почвам работа и го оставиха цял ден и о,чудо,беше спал и ял.Нищо,че до втора група ревеше сутрин,но вечер го вземах щастлив.Сега нали заминаваме на Трявна и две седмици няма да ходи ще видим като се върнем и тръгне пак дали няма да реве отново.

# 651
  • NE
Хубаво го похвалиха, ама нахапан до синьо по едната ръка. Видях чак когато го съблякоха да го къпя.

# 652
  • shumen
Цвете,питай го дали го е хапало някое дете да ти каже.
Моето нещо прокашля откакто го взех от градина и това е два дни преди пътуването.Само се моля да не се разболее,че ще полудея.

# 653
  • до едно тепе
Снимай го и им го покажи в понеделник. Не че ще има полза ама да знаят че не може само те да се оплакват от него. Иначе те са си деца, тичат, скачат, хапят се. Персонала това му е работата да следи какво се случва и да предотврати сериозни инциденти.

# 654
  • shumen
Мраве, остава ли за Трявна от 16 при Вас.Дай някакъв телефон да се свържен и видим,разбира се,ако искате.

# 655
  • Sydney
sigma той не се е размотавал, пък нали се тръшкаше... Ени уей, как е Лия и коремчето?
Flower Fairy той какво казва по въпроса? И за двете неща - удрянето и хапаното?
mecani (a.k.a. ББ Grinning) чакаме те с хубави новини...

Имам много примамващи предложение с уловка... хем ми е се искам да се пробвам, хем нещо не виждам как да подредя нещата... тр да разкажа...

# 656
  • Северозапада
Фея, ужасно е. То май винаги по-буйните деца го отнасят.  Поспаланчо е права. Снимай и се оплачи и ти. С радост чета за напредъка на Вили с комуникацията, въпреки че не коментирам.
Меци, да разбирам, че имаш добри новини. Радвам се за вас.
Бени, разкажи! А при вас как е с гадините - паяци, змии, или в града по не се срещат?
Арвен, явно Наско е с много чувствителна нервна система. У нас постоянно жужи ТВ. А през почивните дни само детско се върти - къде по ТВ, къде от флашка. Тя не го гледа постоянно, но все пак доста. И електронни устройства ползва, но и ние сме постоянно "свързани" с баща и. При нея подобен ефект се получава, когато е преморена или насъбрала повече впечатления. През зимата не се уморява дори и да не спи на обяд, откакто се стопли и сме навън, прескочи ли обедната почивка, нощем не се спи.
Аз съм на вълна РД. Тази година изобщо не ми се занимава. Ще ми се да празнува само в градината. В града нямаме заведение с детски кът или детски клуб, където да организират всичко. Решихме да направим пикник. Сега изграждат едни беседки/ къщички с ток и някои с барбекю в парка (поне парк имаме Joy), та с едни приятели, чието детенце е родено по същото време и са най-добри приятели със София, решихме заедно да празнуваме там, стига да е хубаво времето.

# 657
  • NE
Е, той не казва чак толкова много. Трупа думички, но имената му са трудни. На мен поне ми вика "мафи", а на баща си "тато". Не може да каже още какво е станало, но определено го е преживял защото не го боли. Обикновено за най-малкото ме праща за "бепенка".
Ще взема да им спомена. Знам, че са деца, но не искам да чувам само оплаквания за него, а в същото време да има и по-лоши деца. Навярно си го е търсил за да бъде ухапан, но 4 жени са в групата сепак.

Арвенче, да ти кажа за нервната система има добър ефект една супер-дупер чиста Омега с високо DHA, която и Чери дава на Крис. Ние си я купуваме от Англия, но директно от производителя. Втора опаковка давам и в миг на подивяване и откровено се успокоява Вилизар.
Купих и на сестра ми за бременни, че беше април на оферта в сайта им.
https://www.barebiology.com/products/super-hero-dha-omega-3-fish … MWdYaAl1JEALw_wcB

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 07:56 от Flower Fairy

# 658
  • Sydney
ant G значи паяци може да видиш... има едни доста стряскащи хънтсмън се казват, големички, тарантупоподобни, но не са отровни, даже напротив - ядат хлебарки примерно... виждала съм гущер около половин метър, но избяга, не опасен... малки гущерчета тип Геко много има, вкъщи са влизали два пъти, нищи особено... най-екзотично страшното са акулите, които се появяват понякога и е опасно... и едни птици тип сврака, които нападат ако се почувстват заплашени в период на гнездене, големи са и съм виждала да нападат дете...
за рд - парк е мн добра идея, особено и времето както сега е Ок в бг... Simple Smile

# 659
  • При моето слънце
+1 за омегата. Аз давам ескимо на Георги. Ооределено с него не се превъзбужда толкова много и има напредък със следобедния сън, което ни е голям проблем в градината (в редките случаи, когато ходи).
И аз съм на вълна рожден ден. Иска ми се да е тип пикник, но пък трябва да е следобяд. Другият ми вариант е на двора, имаме беседка и батут, но си имам една пача под нас, която само мисълта, че дишам, я дразни и не ми се ще да си разваля празника със скандали. Третият ми вариант е вкъщи, но пък на децата ще им е скучно. Една торба пари за два часа в детски кът няма да дам.

Общи условия

Активация на акаунт