Мартенско-пролетна на мамите от ИБ

• 53 814
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • shumen
Тази година и аз ще го заведа поне 20 дни на планина и 5 на море и се надявам да има ефект.Омръзна ми цяла зима от кашлица и сополи.

# 631
  • до едно тепе
Моме аз знаеш, че затова не заведох Бубата при нея. На всеки преглед е абсолютен потрес. Слав е с група дървесен на кръвен и лека алергия към тревните. На кожен имаше почти незабележима реакция към тревни и житни и тая кокошка го остави без лечение март.Тогава от нищото едната вечер ми направи спазъм. Сега му изписа някакви гранули. Тя не признава кръвните тестове. Поне така на мен ми каза. Аз утре ще звъня в Токуда. Не ми харесва ситуациятас Бубето и ще идем да я види и Димитров. А да Бакалова не знаеше какво е Авирон зимата.

# 632
  • NE
Наказан е Вилизар.
От два дни ми се оплакват, че удрял и ритал. Вкъщи забелязах, че рита брат си на шега. Явно от градината е видял, няма от къде. Ходи и целувал едно момиченце, което обаче вдига аларма и не му давала. Харесвал я и оттам тази недодялана нежност. И аз съм виждала да иска да я целува щом сме се засичали навън. Обаче днес посягал да удря и си мисля, че без причина не е било. Никой няма да си признае, но той не удря просто така. Голяма драма какво да правя. Затова съм го наказа и само това му говоря.

# 633
  • Варна
Добре де, ако смяташ, че има причина не трябва да го наказваш, а някак да се опиташ да я разбереш Rolling Eyes

# 634
  • NE
Не съм сигурна, че не е и виновен. Наказан е леко.

# 635
  • Варна
Аз рядко наказвам Атанас,  само ако съм убедена,  че той е ударил 1-ви и то за кратко -  5 минути без детско например.  Това обаче беше преди,  спрях му детското заради тиковете и резултатът е,  че тиковете изчезнаха.  Давам си му хомеопатията и витамините,  карам му се в краен случай,  и му обяснявам как да бъде по-спокоен....  Сега не си позволих да тъжа пред него,  усмихвам се и всячески се опитвам да съм спокойна.
Мецо,  чакам да пишеш.
Сигме,  хубаво е,  че Лия ще си има братче.  Радва ли се?
Поспаланче,  още ли е с обрив Бубата?

# 636
  • В сърцето на любимия човек
Аз пък смятам, че понякога само говорене не стига, имам нагледни два пубера пред очите си, които се опитваха само с говорене да възпитават и нямаше резултат, докато не започнаха да остават без таблет/ телевизия/ без излизане навън след училище и т.н.
Ние сме "наказвали" Йоан да стои в кошарата когато хвърля неща нарочно, след като няколко пъти му е казвано да не го прави (ММ подивява когато се хвърля храна от масата, особено, ако е придружена от чинията) и когато ме е удрял, а съм го помолила няколко пъти да не го прави. Забелязала съм, че слуша баща си повече от мен и че вкъщи му избиват всички бесове най-вече пред мен. Явно не съм особен авторитет в неговите очи, знам ли...
На площадката често се сдърпват за играчки - и той взима чужди и на него му взимат и ако тръгне той да бута пръв го дръпвам и казвам, че така не се прави. Като не иска да му взимат играчките да не взима и той чуждите. Вчера събра всички колички, които беше взел, върна ги на другото дете, прибра си своите в багажника на количката и ме поведе към вкъщи. Значи все пак нещо му влиза в главицата.

# 637
  • Варна
Ооо,  със сигурност разбират и то много добре,  просто съм се убедила,  че при Атанас не става с много и дълги наказания,  а и психолози ни предупредиха да наказваме в краен случай.  Но това е при нашето си емоционално и чувствително диване,  така ги преживява ситуациите,  че после не може да спи,  бълнува,  плаче,  тревожи се.

# 638
  • Бургас
Ивейн докато се къпа във ваната докопа гъбата с която мия тоалетната и кофата за боклук....игра с нея, сякаш пи и от водата. На прага съм на комбиниран шок- инсулт, инфаркт и сърцетуп. Налях я с пробиотик и така.....

# 639
  • В сърцето на любимия човек
Дай и да пие сребърна вода, разтворена в чаша с вода/сок.

# 640
  • NE
Говоря, говоря.
Той в миг на ярост, че не му се получава нещо и хвърля, но според госпожата бил замервал децата. Пробвал да удря и госпожата и лелята, но той не посяга защото знае че следва същото и боли. Но ако е бил ударен и може да е посегнал да се защити. Той е див, енергичен и своенравен, но опитва да рита Алекс откакто ходи там. Остане ли вкъщи и нямам такива тревоги. Там е работата, че не толерираме подобно поведение. Пределно ми е ясно, че не е света вода ненапита, но не е агресивно дете, а и там май само медицинската сестра може да се справи с него.
Та за да покажа какво и що и следва леко наказание като не му дадох любимите близалки. Цял ден ме праща за бонбоИ и близалки и му напомням защо няма.

Прахче, Вилизар миналата година загреба вода от тоалетната и го хванах с една чаша да пие вода в коридора. Тогава не му оставях вода защото ходише и я разливаше по дивана. Нищо му нямаше.

# 641
  • shumen
Когато се оплачат в градината,че не слуша и аз наказвам.Тази седмица е наказан без ТВ и таблет,защото вчера с още едно детенце не са оставили другите деца да спят,понеже са се гъделичкали и смеели през цялото време.Лелята и госпожата са ги раздели,но пак са продължили да говорят и се смеят.Опитва се и да посяга вкъщи,но знае,че или ще последва същото или ще е наказан и се спира.
Поспаланче,как е Бубето?
Моме,как е Марти?
Прахче,няма да и има нищо на Ивейн.

# 642
  • Варна
Аз пък смятам, че понякога само говорене не стига, имам нагледни два пубера пред очите си, които се опитваха само с говорене да възпитават и нямаше резултат, докато не започнаха да остават без таблет/ телевизия/ без излизане навън след училище и т.н.
.
Естествено, че не стига, винаги съм го твърдяла. Приказки, приказки... а в главите не влиза нищо. Категорично съм За наказанията, но ако съм убедена във вината.
Арвен,
как така го наказваш с 5 минути без детско, той нали не гледа детски по цял ден, как прави връзката и осъзнава, че е наказан? Ако удари някого това обикновено става навън, какви детски... Ако ще наказвам без ТВ това е минимум за един ден, понякога и повече. 5 минути нищо не са.

# 643
  • Варна
Месечинке,  до преди месец му пускахме детско за 1 час след градина и в почивните дни.  Ако е имало проблем в градината или у дома се е провинил   Атанас го наказвах без детско,  но когато се извинеше и се успокояваше,  след като си е разбрал грешката му пусках ТВ. През  времето,  докато е пуснато детското,  ако стане нещо му го спирах пак за 5 мунути иии така,  докато му изтече времето за ТВ.  Много по-голям ефект видях от този метод,  отколкото да стои наказан без детско цял ден или повече. Сега,  когато наказвам,  е без разходка или без отиване на любимо място,  докато не си промени държанието. Ако случайно " забрави"  какво ми е обещал го прибирам на момента,  разбира се и без лакомство го държа.  Лошото е,  че не мога да го държа вечно в информационна затъмнение  😁 Обачеее  толкова добре да му се отразява липсата на ТВ,  чак не мога да повярвам!

# 644
  • Варна
Ами то си е факт, има много публикации и изследвания, сочещи че прекаляването с телевизия, интернет и т.н. превъзбужда и се отразява много зле на развитието на децата. Съответно спирането има огромен положителен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт