Юнче все по-голямо става и ритничета раздава

• 70 367
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
На мен не ми се даваха пари за помпа за кърма, тъй като незнам млекоцентралите ще работят ли или не Simple Smile Приятелки ме снабдиха с техните. Имам 2 електрически едната на лорели едната на медела. Имам и една чисто нова на лорели. И стерилизатор ми дадоха парен на авент. Сега чуденката ми е да си купя ли такъв нагревател за шишета или ще е излишен, въпреки че и бурканчета с храна затопля

# 121
  • Пазарджик
Момичета,тъкмо подхванахте темата за стерлизатора.....бях се насочила към този за микровълновата...ама нещо много противоречиви мнения  слушам.Вие какви ще ползвате?

# 122
Аз имам затоплящ уред на Авент. Беше ми полезен с дъщеря ми. Освен, че затопля, има и функция за размразяване (контейнери с кърма или пюрета, бульони).

# 123
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Аз открих сезона на покупките. Както не ми се пазаруваше и онзи ден направих поръчка за световно, че и каката малко намаза. Взех 3 бодита, 3 гащиризона, 3 блузки с клинчета, бандани, шапки с ръкавички. Направо като развързана бях Grinning

Стерилизатора за микровълнова ще си го ползвам от каката. На Авент е, става и за други шишета, и стъклени съм стерилизирала в него. То веднага щом махнеш капака и стерилизацията заминава така или иначе.

За помпата - ще си ползвам старата ел. помпа на Медела. Помпа е необходима - отначало за стимулиране на гърдите докато се установи лактация, за облекчаване на тежестта после. Чакам да попадна на намаления, че да си заредя консумативите - ново шише, маркуч, фуния и клапа.

За затоплящия уред - имам на Авент от каката - ама много удобно нещо - и за шишета и за бурканчета после. Много го използвах с каката. За мен е много полезен уред, който се използва поне до 2г - 2,5 г възраст.

Мисля да вложа в хубава възглавница за кърмене и в удобен стол, че с каката все изгърбена бях. Сега ще има Бебемания на пазар и с нетърпение чакам другата седмица да видя няма ли да си харесам нещо.

# 124
Аз също имам стерилизатор за микровълнова на авент. Беше ми много удобен с баткото. Ще си купя и същата помпа каквато ползвах с него(на Бертони ръчна за 20лв). Шишета ще взема на Канпол. Две шишета и две залъгалки ще ми струват по-малко от 20лв, а и от баткото знам, че са достатъчно качествени.
Уред за затопляне не съм ползвала и сега нямам намерение да купувам. Този път ще взема подложки за количката и столчето за кола, защото иначе ще запарва през лятото. Предния път не бях купила и съжалявах.

# 125
  • Поморие
Честит празник, момичета! Аз пак зачезнах хаха. Пак хванах някакъв вирус и си седях вкъщи, този път си взех две седмици болничен да си оправям имунитета и обмислям да приключвам с работата скоро. Разкошно е времето, а аз само бухам и гледам тъжно през прозореца Simple Smile днес малко ще се пораздвижа на разходка Simple Smile

# 126
Здравейте,

Аз също напазарувах почти всичко.Ние имаме един проблем-баткото (3,6 години)спи при нас,не иска сам в неговото си легло.Обича да се гушка,а скоро ще сме четирима и няма да има място на спалнята.Засега го убеждаваме и му говорим,но без много успех.Та в тази връзка съм решила да пробвам ето тази кошара за бебето:
Скрит текст:

Мисля да я долепя до спалнята от моята страна.Някой пробвал ли е такъв вариант?

# 127
Дъщеря ми също спеше при нас много до късно  Embarassed Не сме опитвали  вариант за съвместно спане с допълнително легло,но определено е добра идея  Peace   Само не знам как ще се получи будещо се (и ревящо) бебе и  недоспало малко дете  в една стая  newsm78  Освен това бебе и малко дете при вас на спалнята е много рисковано.Ти ще опазиш бебето да не го затиснете или нараните,ТМ също,но  баткото няма.... Naughty  Това си е мое мнение,де.

При нас таткото ще спи с малката в едната стая,за да не е сама , а аз с бебе-в другата ,поне отначало,колкото да ми е кофти.

# 128
  • Някъде там
Привет момичета! Приемате ли още една бъдеща юнска мама Simple Smile! Пожелавам  на всички лека бременност 🌹

# 129
  • София
Здравейте Мамита Simple Smile Не съм много активна напоследък,за което се извинявам Simple Smile Имам едно питане което от снощи не ми дава мира,на 08.03 бях на УЗД. На него категорично се видя вече че чакам отново госпожица Relaxed Първо терминът ми беше 26.06-06.07,сега обаче на ехографа излиза,че терминът ми е на 12.07 при ПРМ-20.09.17,приемам че съм забременяла по късно. Но това което ме тормози доста е че в 24гс. беборана тежи 450гр?! В началото не обърнах какво ми казва и не попитах,когато се прибрах в къщи асимилирах,че дъщеря ми в тези седмици беше около 700гр. Влезнах в нета проверих и така и пишеше за тези седмици се очаква тегло-600-700 гр. Вашите бебчовци колко тежат ? Почнах сериозно да се притеснявам Disappointed

# 130
estela,аз може би си представям такава идилична картинка,защото баткото не ми е ревал по нощите-размърдваше се и чакаше да се нахрани.Освен това имах чувството,че първите месеци бях в някакво полубудно състояние и винаги бях нащрек,но не може да се разчита на това.Мислехме и да спи с таткото в другата стая-ще го решим на момента явно.Все пак я поръчах тази кошара да видим...

ilceto,не разбрах в крайна сметка кога ти е терминът,но моето бебе на 13-ти февруари по ехограф го изкараха 400гр. Утре съм на преглед-би трябвало да е към 600-700гр. Сега съм 25-та седмица + 2 дена,с термин 25.06.2018г.

# 131
  • София

ilceto,не разбрах в крайна сметка кога ти е терминът,но моето бебе на 13-ти февруари по ехограф го изкараха 400гр. Утре съм на преглед-би трябвало да е към 600-700гр. Сега съм 25-та седмица + 2 дена,с термин 25.06.2018г.

Ами според АГ-то края на Юни 26-28 и тя не е категорична казва 26.06 до 06.07 Rolling Eyes На снимката от ехографа пише 12.07,което пък много се отдалечава от ПРМ. Но знам акушерката казва 24гс и аз така и си следя,затова и питане за грамажите ми беше според седмицата.

# 132
Здравейте! На мен пък току-що ми казаха 800 гр. за бебочката в началото 25 г.с. Много ми се видя, но нямаше коментар от страна на АГ освен, че "няма да стане много голяма", понеже в същия момент обсъждахме и структурата ми с оглед естествено раждане Grinning
Да вметна, че бях и на обстоен офталмологичен преглед и получих "разрешение" за такова. Доволна съм, защото ми е омръзнало от хора, които автоматично заключват "Теб ще те режат" само като ме видят с очила и корем. Явно не всички знаят, че диоптърът сам по себе си (дори висок) не е автоматично противопоказание за естествено раждане.
Както и да е, колкото до теглото на бебето... убедена съм, че тези измервания са само ориентировъчни и гледам да не обръщам много внимание, въпреки че за 25 г.с. в интернет пише, да речем, 700 гр. Ехографът не е кантар! Надявам се и докторите си знаят работата и гледат и други измервания и изследвания. Нашата е да не се шашкаме, защото няма нищо по-важно от спокойствието в този период Heart

# 133
  • София
Здравейте Мамита Simple Smile Не съм много активна напоследък,за което се извинявам Simple Smile Имам едно питане което от снощи не ми дава мира,на 08.03 бях на УЗД. На него категорично се видя вече че чакам отново госпожица Relaxed Първо терминът ми беше 26.06-06.07,сега обаче на ехографа излиза,че терминът ми е на 12.07 при ПРМ-20.09.17,приемам че съм забременяла по късно. Но това което ме тормози доста е че в 24гс. беборана тежи 450гр?! В началото не обърнах какво ми казва и не попитах,когато се прибрах в къщи асимилирах,че дъщеря ми в тези седмици беше около 700гр. Влезнах в нета проверих и така и пишеше за тези седмици се очаква тегло-600-700 гр. Вашите бебчовци колко тежат ? Почнах сериозно да се притеснявам Disappointed
Здравей, разбирам притесненията ти. Нормално е с толкова много и достъпна информация да четем постоянно. Но все пак работата на следящия ти АГ е именно да обърне внимание на неща, които не са в норма. Ако АГ не е споменал, че има изоставане, трябва да е повече и т.н., опитай се да се успокоиш и да не мислиш за това. В източниците в интернет обикновено се посочва, че всяко бебче е индивидуално и тези грамове са много ориентировъчни. Макар че всяко грамче ни е важно и всички се надяваме на голямо и доносено бебе, трябва и да се пазим от всякакъв излишен стрес. Flowers Tulip

# 134
  • София
Здравей, разбирам притесненията ти. Нормално е с толкова много и достъпна информация да четем постоянно. Но все пак работата на следящия ти АГ е именно да обърне внимание на неща, които не са в норма. Ако АГ не е споменал, че има изоставане, трябва да е повече и т.н., опитай се да се успокоиш и да не мислиш за това. В източниците в интернет обикновено се посочва, че всяко бебче е индивидуално и тези грамове са много ориентировъчни. Макар че всяко грамче ни е важно и всички се надяваме на голямо и доносено бебе, трябва и да се пазим от всякакъв излишен стрес. Flowers Tulip

Благодаря ти,права си,че е строго индивидуално но все пак ми се вижда много разликата от другите бебчовци в същите седмици! Знаеш ли пък може да е решила да е манекенка от сега Laughing

Общи условия

Активация на акаунт