Минималистичен начин на живот

• 559 428
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 11 820
Че аз не съм тръгнала да спестявам пари, а да огранича волните и неволни покупки по минималистични съображения. Ако идеята ми беше да оптимизирам разход, щях да пиша в тема за спестяването.

# 11 821
Възможно ли е според вас да се обзаведени едно жилище без да има гардероб? Каква е минималистичната му алтернатива?

# 11 822
  • Майничка
Скринове и релса за дрехи?

# 11 823
Възможно ли е според вас да се обзаведени едно жилище без да има гардероб? Каква е минималистичната му алтернатива?
Не!

# 11 824
  • София /Абсурдистан
Ако дрехите са на открито, ще се прашат. Трябва си гардероб, според мен.

# 11 825
Гардеробна стая.

# 11 826
На този етап по-минималистичен вариант за съхранение на дрехи не е измислен. Изключвам скрина, понеже якета и палта държа задължително на закачалки и поради тази причина скриновете за мен не могат да заменят гардеробите в пълна степен.

# 11 827
Алтернатива на гардероб е дрешникът. Стига да има достатъчно място в жилището - в краен случай може да се прегради някое помещение, но така вече не е бюджетно.
Всъщност дрешникът е много минималистично решение, защото освен дрехи там могат да се държат всякакви други вещи, така останалата част от жилището е по-свободна и няма нужда от шкафове, скринове и т.н.

# 11 828
Да, дрешник. По-удобно и по-практично от гардеробите.

# 11 829
Ние имаме гардеробна стая и я ползваме за съхранение даже и на стаите учебници на децата...периодично изхвърляме. Така поне няма из къщата разхвърляни предмети. Отделно от това децата си имат и вградени гардерои в стаите. Според мен само ако живееш на остров целогодишно можеш да минеш без място за съхранение на драхи и обевки.

# 11 830
  • София
А колко от жилищата имат гардеробна стая? В гарсониера е малко трудно.

# 11 831
... всякакви неща по пода. Просто гледай да ги намалиш, каквото може от мебелите да е окачено на стената, без дребни мебелчета и без натурии по пода. Но мебелите ги предпочитам на крачета, роботът минава отдолу и чисти. Или корпусите да са съвсем плътно до земята.
Даааа. И аз мисля, че това е основно, за да добие едно жилище по-семпъл изчистен вид.

Аз бих добавила и друго, касаещо по-скоро декорация. Хората много често се подлъгват да слагат малки декорациийки когато имат малко помещение. Малки картини, малки вазички с цветя, саксийки, декоративни възглавнички. В малкото помещение като нацвъка човек и малки дребни картинки, статуетчици... според мен всичко започва да изглежда още по-малко. Някак дърпа погледа в множество дребни елементи и засилва усещането за малко, създава много визуален шум. Три големи декоративни възглавници вместо 6 малки. Примерно. Две преоразмерени за помещението картини вместо 3-4 малки.

Гардеробните са все още лукс за 90% от българските домове. Чудесни, но не са традиция в строителството за съжаление в миналото. Та даже и сега.

# 11 832
  • Между гори и планини
В момента повечето ми дрехи се събират на рафтовете на еднокрила част от гардероба . Имам малко и на закачалки и толкова. Ако имах гардеробна, вероятно щях да я напълня и тогава се губи идеята за минимализъм.
Декоративни джунджирии тип прахосъбирачки не обичам. По- добре цветя и тук там някоя снимка от ваканции.

# 11 833
Декоративни прахосъбирачки не обичам и нямам!
В стандартен апартамент освен гардероби не виждам друга алтернатива! Нямаме американски жилища с гардеробни!

# 11 834
В момента обзавеждам двустаен с дрешник, всички двустайни в сградата имат такава опция. Друг въпрос е, че повечето хора биха усвоили помещението по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт