Минималистичен начин на живот

• 559 552
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 11 925
Аз пък вчера се развихрих в банята. Намерих препарати, които съм купувала, но дори не помня, че ги имам. Намерих дори препарати за почистване на килими - аз изобщо нямам килими. Тези, които са универсални ще предоставя на жената, която почиства нашият и други входове. Изхвърлих всичко и оставих само 2-3 препарата, които ползвам редовно.
Сигурно е леко патология, но се чувствам чудесно, че разчистих и почистих основно.

# 11 926
Lanarte, естествено е да изхвърлиш битовата химия, която е извън срок на годност. Останалите неща обаче е по-разумно да бъдат употребени и просто повече да не се купува от същия вид. Нещо те е накарало да ги купиш някога, но или необходимостта е отпаднала или са били импулсивна покупка.

При мен така дълго залежава един активен гел, който уж почиства подове и плотове, но някак все не стигах до него. Накрая замина за баня и тоалетна. Повече не съм го купувала. Най-универсални са ми препаратите за прозорци и универсалните спрейове.

# 11 927
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Хванах се да разчиствам гаража, който  използвахме за склад - свят ми се зави да изхвърлям непотребни неща. Определено ми стана едно приятно на душичката, като се отървах от излишните неща.

# 11 928
  • SF
На мене също ми става добре на душичката, след като съм разчистила вече, но докато разчиствам, доста я товаря.
Мразя разхищенията и да изхвърлям нови неща.
За продажбав в ОЛХ не мога да се организирам - снимки, постове, да измисля някакви цени, после да отговарям на телефонни запитвания.

# 11 929
И аз от 120 рокли изкарах с 4-5, другите ги облякох по веднъж...за това цяло лято нищо не купих освен две рокли и два три чифта чехли!

# 11 930
  • SF
Ами то пък не може нищо да не купуваме и да носим вечните стари дрехи, защото сме минималисти.
Едно време хората са имали рокля за делник и рокля за празник.

# 11 931
  • В заешката дупка
От години не съм изхвърляла препарати. Намерила съм какво и кои ми вършат рабита и си купувам почти винаги едни и същи марки и препарати. Това ми спестява неприятни изненади.

Аз имам малко летни дрехи и всичките си ги нося. Но моят летен сезон е кратък и все в почивка, т.е. за работа нужда от летни дрехи нямам. За това лято си купих едни бански. А в края му - лятна рокля, с която стават общо 3.

# 11 932
  • София
Намерих дори препарати за почистване на килими - аз изобщо нямам килими.
Grinning Grinning

Дрехи вече не изхвърлям. На няколко пъти ми се наложи или прииска да облека нещо конкретно, но вече го нямах и трябваше пак да си го набавя. А това са си пари. Имам бая дрехи и при мен това, че не съм го облякла през последната година, хич не значи, че после няма да го облека. Или че е рокля за по- слаб период. Наскоро имах ядове и свалих от раз едни 5-6кг за нула време и вече много дрехи, които съм пазила, ми стават и си ги носих. Човек варира и в настроение, и в тегло, за мен пък е разхищение само и само за идеята на
Минимализъм да мяташ носени един- два пъти дрехи в коша.

За козметика добре ми върви project pan-а. Приключвам един голям руж до края на месеца, както и един плътен крем до края на годината. Коректор- също. Съсредоточила съм се от различните категории върху един- два продукта и си ги ползвам само тях.

# 11 933
За дрехите - старите класики, които са си вечни - са правени с доста по-качествени материали - затова не си изхвърлям кожените якета, сатенените рокли и ризи, копринените поли  и бельо, памучните тениски и чаршафи;

За помещенята - има разикя между килер - той е притурка към кухнята, дрешник - почти равно на гардеробна, таванско помещение  и  мазе - намират се в двете противоположни по поърхност обитания на къщата;

И съвсем  отделно е в минималилстичния начин на живот - какво ядем, къде пътуваме, как си отпочиваме))) каква  музика предпочитаме и на кого ходим на концерти; ))) на кого помагаме в благотворителните каузи

# 11 934
  • Mediterraneo
На мен ми предстои ваканция на топло през ноември, табняма да бързам с гардеробите. Но знам, че от всичките над 30 рокли това лято съм облякла 5... Оня ден взех още две, от Шейн, за първи път купувам за себе си от там, чист памук, разкошни. Понякога купувам просто за душата.
Къси панталони имам сигурно 20 чифта. Стават ми 4-5, всичко друго ми пада, ама не смея да ги хвърля. Като цяло не планирам да хвърлям нищо тази година при смяната на гардеробите, ще видим накрая.

# 11 935
Аз имам обратния проблем с дрехите. Дотолкова нямам дрехи, че чак не ми стигат. Имам точно 4 чифта дънки, едните са ми големи и не ги нося, но ги държа просто защото нямам други. Къси панталонки, тениски, блузи - същата работа. Въртя по няколко бройки едни и същи, колкото да изкарам от пералня до пералня. Част от дрехите ми откровено са за изхвърляне и бих ги разкарала веднага щом си купя нещо ново. Като ида в магазина обаче нищо не ми харесва и нищо не ми стои добре и нищо подходящо не намирам да си купя малко да си допълня гардероба. Чак на моменти ме е срам. Joy
Любимите ми маратонки и те са на доизживяване, ама пусто, не мога да си харесам други, все не са ми удобни, пък имам 100 изисквания за обувките специално. Бих си купила същите, но ги няма вече, явно са стар модел и са спрени вече.

# 11 936
HoneyBee33 според мен тогава можеш да идеш при приятелка , която е горе-долу с твоите размери и има голям гардероб , и да пробваш нейните неща. Може да се почувстваш удобно в нещо и да си купиш същото или да получиш подарък Simple Smile

# 11 937
Някак не си представям приятелка да ми се натресе и да си избира дрехи от гардероба ми. Ако нещо съм заделила за махане и я извикам да си избира - ок.

# 11 938
  • София
Мда, че после и да си купи същото Joy

# 11 939
Аз също много трудно избирам дрехи, затова някои нося на доизживяване. Подарявала съм, но в момента няма на кого, оставяла съм в контейнери за дрехи.
За мен минимализма не е да изхвърляш /подаряваш/продаваш, а да не се затрупваш като купуваш все повече и повече. Днес модата е много демократична(за разлика от младежките ми години), носи се и късо и дълго, и тясно, и широко, няма диктувсщи цветове, тска че, ако е качествена една дреха, може да има дълъг живот.

За минимализма си мисля, че колкото и да е обран човек в трупането, все има някакви сфери, в които е свръх потребител. Дали дребни неща за бита, дали козметика, дали свързано с хоби, но в този презадоволен свят трудно се сещам за човек, който поне в една посока да не трупа.

Общи условия

Активация на акаунт