Минималистичен начин на живот

• 559 575
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 11 940
Аааа, приятелка викате, че и гардероба и обувките да ми гледа, не - благодаря, нямам нужда всеки да си вре гагата у нас
Обувки са ми количество, колекционирам, нося, хвърлям

Летни дрехи сякаш имам най-много, всеки ден гледах да е различно да ги въртя, че и по два пъти се преобличах за навън различно, обичам памук
Връхните якета, палта  тях така да има за смяна

Нужно ми е на настроението да махам дрехи окончателноп през определен период, колкото и да ми харесват

При децата е неизбежно излизане от употреба на дрехи и джаджи

Тепърва ще почвам сезонно разчистване

# 11 941
Към момента имам два чифта дънки и са ми достатъчни, но напоследък нося повече поли или рокли. Много се радвам, че дълги деним и рипсено кадифе поли отново са актуални, много ги обичам. Ако ще купувам друг чифт дънки, ще са от типа с някаква по-интресна/лъсква нишка в плата, която да им придава по-елегантен вид. Бих си купила и някаква нова по-красива тънка блуза/риза. Но спешното ми е да разчита един кухненски шкаф, който е малко по-трудно достъпен. Абстрахирам се от стаята на детето и кабинета на ММ, в коите е ужас, но ето, само при споменаването им получих сърцебиеене.

# 11 942
  • София
Ние с приятелки, децата и племенничките редовно като разчистваме гардероби си правим парти и обикновено всеки си харесва по нещо, останалото в контейнерите за дрехи.

# 11 943
...За минимализма си мисля, че колкото и да е обран човек в трупането, все има някакви сфери, в които е свръх потребител...

Аз нямам такава сфера и ми е много леко на душата от този факт. Нищо не ми липсва, нищо не съм презапасила или залитнала вече 4 години...

А що се отнася до дрехите - там ми е най-трудно да намеря на кого да дам, когато реша да се разделя с нещо. Ето сега мъжа ми ми подари разни неща, от които половината не са за мен,  а са доста скъпи дрехи и не искам просто да ги подаря. Но и не ги купуват, а ги сложих в груяа за продажба. Те са по 400-500 евро едното, чиста вълна, аз им искам по 80-130 лв и пак не става. И седят в един кашон и не знам какво да ги правя. Накрая знам, че ще ги подаря...но са и по-особени модели и не всеки нови такива...та, сложно.
Затова сама никога не прекалявам и вече толкова ми е навик, че мега рядко може да ми се случи да влезна в магазин и да харесам нещо ей така, което не съм решила предварително, че ми трябва. Последната година не ми се е случвало.

# 11 944
Аз взех и да не обичам да влизам в магазини и да тършувам и гледам . Дразни ме , защото знам че не ми трябва. Така че отдавна даже не влизам.
 Но ми се случва да се излъжа по интернет. Там поне не ме дразни прехвърлянето и пробването. Но много рядко се лъжа вече.

# 11 945
  • София
А защо мъжът ти ти подарява неща, които няма да ползваш?

# 11 946
Приятно ми е да хвърлям око в магазините, дори и да не смятам да купувам. Стига да не е от ония магазини, в които на клиента се натрапва обслужване, влизам, гледам и излизам. Отдавна не ми се е случвало да се изкуша до степен да не мога да устоя.

# 11 947
А защо мъжът ти ти подарява неща, които няма да ползваш?

Защото са неща, които бих носила и са и моя размер, но или се оказаха уголемени и не ми стават или вече ги имах, а той е забравил Grinning И не, не могат да се върнат в случая.

# 11 948
Хаха, идеята да се натреса у приятелка и да й ровичкам в гардероба и да й пробвам дрехите е брутална Joy брутално-абсурдна, имам предвид. Не си го представям да изнаглея толкова чак Joy
Аз и с приятелките съм минималист, имам точно една близка, и още 3-4, с които сме общи семейни приятели.
Никак не ми е минималистична сферата с детските неща - дрехи и играчки, обаче колкото и да се опитвам няма спасение. Подарявам всичко, излязло от употреба, но и постоянно се купува и допълва с ново, при малките деца явно е така. Събираме и разни образователни колекции, книжки, скелети и прочие Joy
Иначе лично за себе си и аз нямам такава сфера на свръхконсумация или колекции. Козметика и парфюми не обичам и не ползвам - на абсолютния минимум съм там. По едно от вид. Декоративна козметика пък въобще нямам. Като ми подари някой коледен комплект с лосион и маска за лице се дразня - аз не съм изхабила миналогодишните още, толкова рядко се сещам да ползвам козметика Joy и преподарявам или хвърлям старото, за да отворя новото.
Кухненска посуда и уреди имам точно толкова, колкото ми трябва и всичко се използва ежеседмично, нямам сезонни подноси, специални чаши за гости и т.н.

# 11 949
Защо толкова буквално възприемате написаното? Не мисля, че идеята беше да отидете сами да ровите из гардероба на приятелката си, а да изберете от ненужните ѝ/омалели/омръзнали ѝ вече неща, които ТЯ предлага.
Това буквализмът е голям проблем в днешно време.

# 11 950
На мъжа ми отдавта му е известно да не ми купува самия той. Послдния случай е с едно розово яке, толкова хареса черното, че поръчал и розово. А аз в тоя цвят не се харесвам. Таз година ще се насиля да го нося!
Трупам кристали и обувки. В другото съм по обрана!

# 11 951

Преди дни гледах едно интервю на Матю Макконахи и той точно това каза - в днешно време всички приемат думите ти буквално, а не по смисъл, защото е много по-лесно да се конфронтират с теб, ако го направят така. А днес всеки търси последната дума да е негова и да е опозиция...та предполагам е неволно Wink

# 11 952
  • София
Ми не, всъщност е написано "може да си харесаш нещо ИЛИ да получиш подарък", което предполага, че не става дума за дрехи, които така или иначе са за раздаване.
Ама си умирате да се правите на лингвисти.

# 11 953
Аз така и не разбрах какъв е проблема ? Ние с приятелки си пробваме неща. Ако харесам нещо, което някоя си носи се случва да ме попита - искаш ли да го пробваш ? Защото за какво ми е да купя нещо, което ми харесва на друг , но на мен няма да ми стои хубаво?

# 11 954

Преди дни гледах едно интервю на Матю Макконахи и той точно това каза - в днешно време всички приемат думите ти буквално, а не по смисъл, защото е много по-лесно да се конфронтират с теб, ако го направят така. А днес всеки търси последната дума да е негова и да е опозиция...та предполагам е неволно Wink

Цитирам го за нагледност. Пише "да идеш при приятелка и да пробваш нейните неща". Не знам как не-буквално би могло да се разбере това, нямам чак такова въображение за такива абстрактни интерпретации на нещо, толкова просто и ясно написано, разбираемо точно по буквален начин:
HoneyBee33 според мен тогава можеш да идеш при приятелка , която е горе-долу с твоите размери и има голям гардероб , и да пробваш нейните неща. Може да се почувстваш удобно в нещо и да си купиш същото или да получиш подарък Simple Smile

Аз така и не разбрах какъв е проблема ? Ние с приятелки си пробваме неща. Ако харесам нещо, което някоя си носи се случва да ме попита - искаш ли да го пробваш ? Защото за какво ми е да купя нещо, което ми харесва на друг , но на мен няма да ми стои хубаво?
Няма проблем вие с вашите приятелки да си пробвате нещата, просто на мен и на още няколко, които се изказаха по темата, ни се струва нагло и силно инвазивно и неуважително сплямо личността на отсрещния. Също и на мен би ми било неприятно и бих отказала, ако някоя ме помоли да дойде у нас и да ми рови в гардероба. Още повече с идеята евентуално да "получи подарък"

Общи условия

Активация на акаунт