Минималистичен начин на живот

• 558 646
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 145
  • MI
Блу, ние сложихме подробен цвят, ако не беше разликата с белите мебели и таван, нямаше да забележа че е цветно. Grinning Аз харесвам и по-тъмни цветове, но сме в апартамент 85 кв.м., не във вила за съжаление, ще изглежда тясно... Бледо розово е хубаво според мен, ако е убит нюанс, малко бежово или сиво като има. Но зависи от мебелите и всичко останало все пак. Между другото и на нас дивана ни е тъмно сив, както мебелите са бели повечето. Харесва ми, иначе съвсем като в болница ми седи.
Моята дъска стои овесена на стената в килера. Идея на ММ, за да не заема място, много сполучливо се оказа....
Картините пък защо, дори шведа имаше някакви в хипер минималистчния си апартамент....

# 5 146
  • Варна
... Вие в спалнята ли гладите? Моята маса за гладене стои в една ниша между кухнята и трапезарията.
Не гладя. Нямам маса за гладене и ютия. Не бях хващала ютия сигурно 15 години. Преди няколко месеца ми се наложи да изгладя едни новозакупени пердета от Айко, които бяха ужасно смачкани, и ходих при баба, за да взема ютията на майка ми, която е поне 30 годишна и пожълтяла, но немска и все още работеща.
Не нося дрехи, които имат нужда от гладене. Внимавам как простирам, къде слагам щипките, изтръсквам хубаво дрехите, преди да ги опъна, пера на ниски обороти.

# 5 147
  • София
И на мен ми се искаше да направим апартамента ни по-минималистичен. Например шкафовете на кухнята да преливат в хола. Обаче разполагахме с малко средства и сме купували мебелите отделно.

# 5 148
  • Най-красивата страна
Харесах снимките на Нели.Бих живяла в такава къща.

Изцяло сиво ще ми докара депресия.

Мъжът ми няма особени претенции-иска светлина и уют.
Не харесва помещения изцяло в тъмни цветове.

Аз също харесвам светли пастелни цветове.
Малко мебели и без прахосъбирачки.
Детето е с алергия към прах и акари -нямаме килими .
Само гранитогрес,паркет и ламинат.

Дъската за гладене държа в пералното помещение.
На етажа имаме огромно общо помещение-там държим велосипедите,ролерите,тротинетките.

# 5 149
А моята дъска за гладене е нова от Икея - малките дъсчици. Оказа се, че си има кука Simple Smile и сега виси в гардероба.
Мисля, че бих живяла във всякакво жилище, само да е светло. Една торба хубави крушки, вещите по шкафове и моят минимализъм е готов.

# 5 150
Ние сме едва на 70 квадрата. Много добро е разпределението, макар да имам забележка, но пак - мъничко е като площ. Отделно са остъклението и гаража, които са голямо удобство. Гаражът е реално склад, имаме 2 паркоместа отделно.
Харесвам по-светли мебели, но е по-сложен избора им.

# 5 151
А къде прибирате куфарите за пътуване? Ние сме на 200 квадрата, обаче имам едно съвсем мъничко килерче под стълбите, където държа извънсезонните обувки, неща за пикник и кухненски съдове, които ползвам рядко: тенджерата под налягане, сач, гювеч, оребрения тиган. В момента вкъщи имам четири куфара, които стоят в двете спални два по два в някой ъгъл. Предвиждам да си купя голям гардероб за обувките и тогава куфарите да отидат в килерчето. Обаче дъщеря ми се местят в по–малък апартамент, имат шест големи куфара и сигурно ще ги донесе у нас, идея си нямам къде ще ги слагам. Не ми се иска на тавана, че там е прашно.

# 5 152
Правиш инсталация от куфари Simple Smile
http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … BE/view/2228.html

Какво значи - прашно на тавана!? Слагаш ги в големи найлонови торби, завързваш хубаво и качваш горе. Нали затова е този таван - да прибираш там излишното.
При желание, обличаш мъжа в скафандър, връчваш му парцали и прахосмукачка в ръцете и го пращаш да чисти и подрежда на тавана Hands Plus1

# 5 153
Куфарите са в гаража. По-малките в големи чисти торби за боклук, после в по-голям куфар и по-големия куфар в две торби. Куфарите се запазват чисти, а така или иначе боклука се събира торби.
Как на 200 квадрата нямате по-съществено складово помещение?

# 5 154
  • Варна
Ние сме в малък двустаен. Куфарите са над гардероба. Не е особено красиво, но няма къде другаде да ги сложим.

# 5 155
В коридора в квартирата имам малък гардероб и там са ми големите пътни чанти и куфарът.
В предишната квартира-стайче-дупка саковете бяха под леглото, а куфарът върху гардеробчето.

# 5 156
  • София
Както съм писала, ние сме в 48 кв с 8 кв таван. Там има куфари. ММ си купи един хубав, който ползва често и седи над гардероба.
Аз отскоро започнах да гладя, защото имам повече рокли и пр. Имам малка дъска, която се смества до стената и хубава парна ютия.

# 5 157
  • MI
Куфарите ни са в гаража, ММ сложи рафтове на високо да не пречат и на тях, в големи торби. Така не ни се пречкат...

# 5 158
  • София
Ние пък нямаме куфари. Пътните ни чанти са сгъваеми тип сак и в размери, допустими от самолетните компании. Купували сме ги нарочно такива. При пътуване всеки пътува с една чанта + максимум раница или по-голяма дамска чанта. Имаме 1 огромен куфар за извънредни нужди и той стои в раклата под дивана. Пасва идеално по нейните размери, а в него държим прибрани всички останали пътни чанти.

# 5 159
  • Най-красивата страна
Леглото в спалнята е с повдигащ механизъм и има много място за съхранение.
Там са ни куфарите.

Общи условия

Активация на акаунт