Минималистичен начин на живот

• 558 714
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 175
  • MI
Честно казано, аз в килера освен един шкаф за обувки нямам много неща, които биха учудили баба ми. Ютия, дъска, простир, прахосмукачка, парочистачка, другото са тоалетна хартия, домакинска хартия и провизии колкото да не тичам за плодове (тези които не са в хладилника), лук, чесън, домати и т.н. до мазата всеки път. И пак мисля, че килерът е изключително важен. Иначе къде щяха да ми се мотаят всички тези неща? Така е много по-прибрано и подредено.

# 5 176
  • Mediterraneo
Тук са много популярни вградените гардероби, които реално нямат гръб и стени, за такива ползват стените на стаята. Просто една ниша или част от стена се прегражда отпред с врати до тавана. Отзад се оформя удобно място за съхранение, отпред се виждат само врати и изглежда много прибрано. Ще потърся снимки. А всъщност най-старата ни къща в България имаше такъв вграден гардероб.

Такива имаме вкъщи.
Скрит текст:

# 5 177
Аз имам отделно помещение за кифари и чанти. Там са и ските и водните ски.
За инструменти имаме специални шкафове в пералното. За кухненските машини имаме голям килер ( пентри), който си е към кухнята. Колелетата ( имаме завидната бройка от 7 колелета) раптори и подобни са в гаража. В гаража на рафтове са всички градински инструменти.
Общо взето имам 3 или 4 комода из къщата. Всичко ми е вградени шкафове.

# 5 178
Титина, ама там къщите са големи, не като при нас...да не казвам, че и ние имаме 4 колела, аз имам ролери и два чифта зимни кънки, главата ми е побеляла къде да ги тъпча! Frowning1

# 5 179
  • В заешката дупка
При нас (Исландия) са много разпространени общите помещения в блокове/кооперации. Писах за общото перално помещение. Имаме такова и за колелета, скутери и подобни и още едно за бебешки колички. Имаме и обособена част с маса и столове, където се провеждат и събранията на блока.

# 5 180
  • София /Абсурдистан
Леглото в спалнята е с повдигащ механизъм и има много място за съхранение.
Там са ни куфарите.

И при мен е така. Май успях да се преборя куфарите да се заменят със сакове. Сгъват се и заемат съвсем малко място.
За съжаление, тук като се строи, почти никъде не се предвиждат помощни помещения. А те си трябват.

# 5 181
Благодарение на килера в апартамента  имам спалня и отделна стая за децата.
Сега в къщата имам таван, който има достатъчно пространство даже и стая да се направи. Отделно имам и складово помещение.

# 5 182
Леглото в спалнята е с повдигащ механизъм и има много място за съхранение.
Там са ни куфарите.

И при мен е така. Май успях да се преборя куфарите да се заменят със сакове. Сгъват се и заемат съвсем малко място.
За съжаление, тук като се строи, почти никъде не се предвиждат помощни помещения. А те си трябват.
В блока ни в София на всеки етаж има по две стаички на междинните полащадки, там държахме коела, инструменти, стари уреди, всеки ги ползваше, целия етаж имахме ключ, никога нищо не изчезна...! Даже едната беше с чешма и от тия асансьори за боклук, изсипваш го и той слиза на първия етож, те така и никога не заработиха обаче!

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 22:44 от mimi.7299

# 5 183
  • Варна
Нормално да не заработят, нали трябва да се плаща на някой да идва и да извозва насъбраното долу. Коментирахме ги тия шахти наскоро в друга тема. Много нехигиенично е, рай за хлебарки, плъхове и кофти миризми. И ние имахме такива в блока на баща ми, но са ги запечатали още преди 50 години след като са построили блока. Иначе тия стаички ги знам. Стават за вехтории. Ама например колело за 1500 лв не бих оставила там, дори само аз да имам ключ, ако са паянтови вратата и бравата...

# 5 184
  • София /Абсурдистан
Мими, явно това е ЕПК за което пишеш. При нас няма. А във входа имаме двама, които крадат, всички ги знаят и си мълчат.

# 5 185
  • Варна
И в панелките ги има.

# 5 186
Мими, явно това е ЕПК за което пишеш. При нас няма. А във входа имаме двама, които крадат, всички ги знаят и си мълчат.
Да точно ЕПК е, на сегашните времена е ясно, че не могат да се ползват за ценни неща, макар, че там етажа сме като семейство и се знаем от деца, но няма гаранция че друг няма да разбие!

# 5 187
  • САЩ
Тук в САЩ навсякъде има вградени гардероби (closet) и всякакви килерчета и място за съхранение на какво ли не. Обаче това е нож с две остриета, защото на мен например като ми е жал да хвърля нещо или не знам какво да го правя все в килера отиваше. Преди 4 месеца се преместихме от голяма къща в покрайнините в апартамент 70кв в града. Много ми олекна че се разделих с доста непотребни вещи които просто съм складирала. Имахме гараж, мазе и всичко беше пълно. Сега само в три вградени гардероба успяхме да съберем всичко. Свикнах с малкото пространство и ми е кеф че мога за минимално време да подредя и изчистя. Кофти е обаче че кухнята ни е по-малка от гардероба ми в къщата Simple Smile Обаче засега сме само двама, а се надявам догодина да имаме нов член на семейството и определено сегашното ни жилище няма да е достатъчно.
Мъжът ми не е никакъв минималист, не знам как ще се разберем. Всеки ден поръчва по нещо, онзи ден три големи вентилатора, че климатиците не работят достатъчно добре. Сега го убеждавам да върне поне единия.
Хола го обзаведохме доста минималистично, изцяло от Ikea за по-малко от $900, добре се получи.

# 5 188
Така е, при местене в нова къща, човек разчистна много лесно, бързо и основно. Дори и в по-голям дом да отива, някак по не му се свидят старите неща и подбира само най-необходимото.
Лошото е, че и в новата къща с времето пак се натрупват излишни неща. Все важни, все нужни, все "може да потрябва"... Имам чувството, че 2 ако изхвърля, 3 запазвам. А особено като почна да местя от едно място на друго, малеййй! Че и забравям след това кое къде съм прибрала Joy

# 5 189
Не знам  дали  е  така точно.
За 13 гоини сме се местили над 7 пъти и ни  предстои ново местене.
От двата последни дома подарих напълно вещите и мебелите ни  и започвахме почти  от  нулата. На мен все ми се вижда, че имаме много  неща и все чистя, продавам и дарявам през няколко месеца.

Просто престанах да  купувам толкова неща, които ми харесват като домашни потреби, спални комплекти, хавлии, дрехи, сервизи, мебели и разчиствам ненужните.  В последните  2 години промених именно това и съм доволна от резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт