Минималистичен начин на живот

• 565 741
  • 12 141
  •   1
Отговори
# 5 385
Fever Ray, радвам се че уточни че сте четирима възрастни и две деца,
Двете големи дъщери колко да са възрастни! Млади момичета, които със сигурност ядат по-малко от 14 годишни пубери момчета, напр.
Та и това с възрастните и децата е доста относително Simple Smile

# 5 386
Аз съм пълен минималист по отношение на лекарствата, дано така и си остана! Освен едни хапченца за кръвно, други лекарства не пия и не купувам. ММ купува, аз само проверявам периодично и изхвърлям тия с изтекъл срок. Сигурно едно 70 % от лекарствата, които имаме вкъщи, не зная за какво са, но пазя листовките в един джоб, ММ да се оправя, той че си има някои заболявания, има, но и малко хипохондрик си пада, обаче като му го кажа, ми се сърди. Днес майка ми звъни, трябвали и два аспирина, а не и се ходело до аптеката, че е два пъти по–далеч, отколкото до нас. Трябваше първо да проверя, оказа се, че имаме кутийка и още половин блистер, ама аз откъде да знам?!

# 5 387
  • София
Двете ни "възрастни" дъщери са на 19 и на 20. И Птица е права, че понякога ядат по-малко дори от 5-годишния си брат. Simple Smile

# 5 388
  • В заешката дупка
У дома най-малкият, 12 годишен, яде най-много от всички. Simple Smile

# 5 389
  • SF
Не се ли предполага, че си чел етикета в магазина или в краен случай преди да го отлепиш?

Не. Как така в магазина да го четеш? Освен това много продукти са с дълга трайност. Ако не е продуктът, без който не можеш всеки ден, етикетът е нужен заради съставките, начина на употреба, на съхранение, срока на годност.
Не са случайни етикетите. Задължителни са.
Кога го отлепваш и защо ти е да го отлепваш?

# 5 390
  • Варна
Аз много обичах да махам етикети като малка, ама предимно от шишето с кола или други подобни опаковки, които така или иначе веднага се изхвърляха. Но етикетите си трябват. Примерно купила съм си някакъв по-специален ориз. На етикета пише колко време се вари и дори често има рецепта. Правя си ядене с половината. След месец решавам да сготвя останалия ориз. Как да помня колко време се вари, ако не пазя опаковката? Да, в интернет пише, ама защо да губя време веднъж да прехвърлям в буркан, после да търся в гугъл, като мога на секундата да прочета като го изваждам от шкафа, където е прибран и не натоварва очите ми с насписите си.

# 5 391
  • София
И у нас малкият яде най-много. Ето го моя минималистичен хол, не бях го снимала отдавна.

# 5 392
Това отзад е спалня, нали?

# 5 393
Rockstar чудех се коя си, като показа хола се сетих...защо си смени ника?

# 5 394
  • София
Да, отзад е спалнята.
Смених го, да не се бъркаме с другия Агент и една Фрий.

# 5 395
Да, отзад е спалнята.
Смених го, да не се бъркаме с другия Агент и една Фрий.
Ясно! Нали щеше да се местиш в нова къща..., тя дали ще е минималистична!

# 5 396
  • София
Къщата е лятна. Тя е малко ретро, но пак няма много мебели.

# 5 397
  • София
Хубаво е холчето. Но внимавай с тия 2 саксии. Подариха ми същото цвете 2014 г. - сега е станало дърво, след 1 -  2 г, сигурно ще стигне до тавана. И в по-голяма саксия го сложих, жал ми е да го изхвърля. Хич не е минималистично. На мястото на дървото в подобен кухньо-хол бих могла да инсталирам хлебопекарна или подобен уред.

# 5 398
  • София
О, то кучето ги беше изгризало и сега се възстановиха. Въобще аз съм голям унищожител на растения и ако оживее нещо с години, му се радвам.

# 5 399
Rockstar, и аз като видях хола ти Simple Smile
Вие си бяхте купили къща в Гърция, нали?
Още няколко дни и ще можете да си я видите...

Общи условия

Активация на акаунт