Минималистичен начин на живот

• 565 685
  • 12 141
  •   1
Отговори
# 5 445
  • София
Ама те и жилище им дават вероятно. Е, така и аз мога да съм минималист! И социални придобивки за осиновяване.

# 5 446
Всичко добре в тази история, но мъжът и отива в армията. Как няма да спестят, като всичко им е безплатно.
Забелязвам  тенденцията с армията и минимализма и аз.
Но да осиновиш 5 деца е  достойно за адмирации и е различно от да си приемен родител и да ти плащат за това.

# 5 447
Някой трябва да дойде да упомене тези безплатни екстри в темата имаме ли спестени пари, защото там много се възхитиха на спестовността на авторката на тази статия.

# 5 448
Жилище безплатно, самолетни билети- безплатно, колеж- безплатно.
За всяко осиновено дете получават определена сума на месец, която хич не е малка. на всичко отгоре щата покрива и здравните осигуровки/пари, които хич не са малки.
Те за това хора от по-бедните райони ( вкл и Монтана) отиват в армията.
Ето заплатата по щати.

Те за това не осиновяват децата, а ги вземат да ги гледат. Знаят как да използват системата и го наричат минимализъм.

# 5 449
Titina,децата са  осиновени.

# 5 450
  • София
Ооо, то имало сайт Military Benefits. Минах отгоре-отгоре, обаче има някакви проценти намаления на всичко - наем, супермаркет, студентския заем, дето тя го споменава....
Здравна застраховка си имат също от тези бенефитс.
Абе....

# 5 451
не е точно така. Според авторката:

деца били във фостър кейр, са деца, за които не е дадено право да се осиновяват.

Обикновенно военните изкарват няколко деплоймънта и се пенсионират. Ако не ме лъже паметта, след 2-я деплоймън получават безплатна здравна осигуровка до края на живота си, за тях и семействата им.

# 5 452
не е точно така. Според авторката:

деца били във фостър кейр, са деца, за които не е дадено право да се осиновяват.

Обикновенно военните изкарват няколко деплоймънта и се пенсионират. Ако не ме лъже паметта, след 2-я деплоймън получават безплатна здравна осигуровка до края на живота си, за тях и семействата им.
Не искам да те обидя, но явно не четеш, че е Бил в приемна грижа до 11 годишен и шансовете му за осиновяване  са били нищожни  докато те са го избрали да го осиновят.

# 5 453
Явно не си прочела (а ти ако искаш можеш да ме обидиш) Когато си във фостър кеър, не можеш да бъдеш осиновен. Биологичната майка го оставя за отглеждане, но не и за осиновяване. Когато тя не е подписала, никой не може да го осинови. Не само че прочетох, но и гледах семейството на приятели през какво минаха, за да вземат дете от фостър кеър. И не осиновиха детето, но пък получават заплата....

# 5 454
Много ясно, че е финансов интересът в споменатия случай, но каква е връзката с темата?

# 5 455
Че е живяла в собствена каравана, вместо да плаща наем. Живот в каравана в момента е много в минималистичния тренд - както тя самата отбелязва - в Инстаграм.
Аз лично от прочетеното останах с впечатление, че голяма част от минималистичният й живот е била продиктувана от недоимък. Което за мен поне не е минимализъм. Особено като стигнах до къщата с намколко спални.

# 5 456
  • София
Живяла е в каравана няколко години. Въобще - всичко е твърде инстаграмско, за да е истина и лъжите й прозират. С две думи - живее минималистично с помощ от държавата.
Или просто е открила стария български принцип - да се простираме според чергата си, вместо да живее американски живот с ипотека и кредитни карти.

# 5 457
Аз нищо мининалистично не виждам, да ви кажа, нито пък за някаква черга. Жената от 12годишна доказва на майка си че последната е направила грешка - минавайки от каравана до дядова ръкавичка, само и само да не харчи пари. Това е толкова учебникарски пример, че няма накъде.
Ако беше наистина такъв минималист, най-малкото нямаше да си купуват такава голяма къща.
Малко ще вляза в другата тема, ама и аз ако последните 15 години живеех само със съквартиранти, щях да спестя хиляди. И колкото повече съквартиранти, толкова повече хиляди. Само че аз си искам комфорта и спокойствието. Все пак и аз имам травми - в първи курс плащах тока на съквартирантките, докато бях с пуловер в южна стая, а те ходеха по потници в северни и сенчести стаи.

# 5 458
  • София /Абсурдистан
Е, пестенето не бива да е на всяка цена.
/И аз не мога да живея с други хора/.

# 5 459
  • София
Ух, даже не искам да си спомня моите истории със съквартирантки.

Общи условия

Активация на акаунт