Минималистичен начин на живот

• 565 690
  • 12 141
  •   1
Отговори
# 5 430
И за мен минимализмът не е свиване и малки къщи с 3 неща в тях.
Искам пространство, комфорт, простор и спокойствие с изглед Simple Smile

# 5 431
Кои филми?
В България до комунистическо време се строи ларж, високи тавани, прозорците варират като размер в зависимост за кой период става дума. По принцип освен ако не си построиш сам къщата, няма нещо, строено последните над 70 години, което да е с наистина висок таван.
А в американските филми високият таван идва от разликата между етажите. Над вестибюла няма стаи.

В действителност в американските къщи таванът е доста нисък.Много малко къщи имат вестибюл.На повечето таванът е нисък.

# 5 432
На стартите панелки таваните им са на 270. На част от по- новите са на 2,40. Ниско ми е  - като съм израсла на 2,70 сега да съм на 2,40 не ми е комфортно...  но с повече простор, светли стени , малко мебели се преживява. Поне стаите са широки. Разбира се че искам да имам триметров таван но нека бъдем реалисти - не мога да си го позволя.

# 5 433
Всеки избира какво жилище да обитава все пак и ако високите тавани и големите стаи са ви искания, то просто търсите само такива.

# 5 434
Ние се отказахме от ужасно високия таван и изобщо не съжаляваме. По проект къщата имаше емпоре - нещо като вътрешна тераса над хола. Като си помислихме, че това нещо няма стопляне през зимата, емпорето набързо се превърна в още една спалня.
Днес дъщеря ми спомена, че смята да си купува миксер. Имам два, единият не го ползвам и веднага го подарих. Също и пасатора, който купих, използвах веднъж и така си стои в кутията. Тъкмо ми се отвори и малко място в шкафа.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:46 от Дама от морето

# 5 435
Губи се доста пространство така, но е красиво. Ще се отоплява и климатизира една идея по-трудно обаче.

[/spoiler]

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:17 от Анонимен

# 5 436
Yummy не е съвсем въпрос на избор жилището, а и въпрос на възможности... Wink и аз искам като вашата къща...но няма никога да имам такава! Hug

# 5 437
Скрит текст:
Нашата къща е така, нар се катедрала. Няма проблеми нито с охлаждането, нито с отоплението.

# 5 438
  • София
Че то има хора дето предпочитат малките прозорци пред големите заради няколкото киловата повече в края на месеца. Dizzy Face
Дори зазиждат половината тераса...
Айде за тавана понякога няма много избор при кооперациите, а и най-истинското си е в къщата, както се вижда.

# 5 439
Терасата от години се зазижда поради недостиг на пространство. Преди 30 години може да е било готино да пиеш кафе на терасата и да гледаш дъжда, днес се събаря и стената за два квадрата повече.
Аз не го разбирам, ама ..

# 5 440
  • София
Все по-трудно ни става в малкия апартамент. Всичко ме дразни. Моля се положението да се промени скоро.
Нашата тераса беше 300/160. Това съпоставено към 48 кв, смятай че е огромна площ.
И пак оставихме половината. И сега ме е яд, защото я ползваме 3 месеца в годината.
Обаче и да я бяхме присъединили, все тая - тясно ни е.

# 5 441
  • София /Абсурдистан
Все по-трудно ни става в малкия апартамент. Всичко ме дразни. Моля се положението да се промени скоро.
И при нас е така. Ходим по огледи за къща и ще продаваме малкото жилище. При мен по-чистият въздух е нужен и поради здровословен проблем. Трябва ми и ателие заради парцаливото ми хоби   /правя кукли и играчки и домашен художествен текстил/, което от хоби се превърна вече във втора професия. Хвърлих око на една къщичка и много се надявам всичко скоро да се промени.
Май не разсъждавам много минималистично аз.

# 5 442
  • София
Аз съм се навила за под наем, обаче мм твърди, че ни е ок тук. А той заема едната от двете стаи 90/ от времето. Добре, че започна да пътува по работа.

# 5 443
Yummy не е съвсем въпрос на избор жилището, а и въпрос на възможности... Wink и аз искам като вашата къща...но няма никога да имам такава! Hug
Нищо никога не се знае.Следвайте си мечтите и работете по тях!

Този уикенд ще разчиствам много неща като свърша работа за сезона и ме сърбят пръстите Simple Smile

Ето една интересна история за минимализма, пестенето и привличането на желания начин на живот, която ми попадна вчера.
https://www.becomingminimalist.com/financial-independence/?fbcli … fgFLtXSGF3bSyYUGU

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:15 от Анонимен

# 5 444
Всичко добре в тази история, но мъжът и отива в армията. Как няма да спестят, като всичко им е безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт