Минималистичен начин на живот

• 558 702
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 965
Аз също обичам да се вихря в кухнята, стига да имам време. Когато ходя на работа, гледам по нещо набързо. А и сме само двама, не можем да изядем всичко, като цяло не ядем много. Обичам да правя кексове, сладкиши, питки, баници и други неща за удоволствие, но понеже двамата не успяваме да изядем всичко, споделям със съседките и приятелки или нося на родителите ми. Така нищо не се хвърля.

# 4 966
Мисля, че даже изследвания има, че когато готвиш за любимите си хора, се чувстваш щастлив и полезен. Особено ако става дума за 3 тави курабийки Simple Smile

# 4 967
  • sofia
Минимализъм в готвенето мога да постигна, само ако изхранвам сестра ми и щерка й. С моите двама тийна е немислим...даже и мъжът ми не яде чак толкова много. Остава ми да ги чакам да се изнесат, тогава минимализмът в кухнята ще е постижим Satisfied

# 4 968
  • Попово
Готвенето ми е най-омразната работа в къщи. Имам всякакви уреди и пак не ми се занимава. Ако живеех сама, в кухнята щях да влизам само за да си направя кафе и нищо друго.
+1на 100%. Имам мъж и голямо дете, което рядко се прибира за по месец, това е времето когато съм много щастлива, защото детето готви. Когато я няма ядем нещо сготвено набързо, за всяко ядене отделно. Ами мразя готвенето и това е. Но пък много обичам да ям. Странна работа.
Готвенето и Храненето вкъщи го смятам за по-минималистично от поръчването на храна отвън. Мое мнение.
Само ще допълня, че минимализъм не означава непременно малко средства. Това неведнъж сме го обсъждали. 😄

# 4 969
Аз смятам,че минимализмът е за хора,които могат да си го позволят. Тия дни и на мен не ми се готви,правя бързи и лесни ястия с малко съставки.Като знам,че трябва да влизам в Тмаркет с маска и почвам да се задушавам.Нито ми се зарежда хладилник,нито ми се готви,нито ми се ходи където и да било сред хора,които толкова им е промит мозъка,че говорят само за корона вирус. В моменти искам да си имам една съвсем малка горска къщичка,да си стоя там далеч от тая простотия.

# 4 970
  • София
Aisha, малко грубо го написа , но точно така е. Зависи от човека , възраст, семейство и навици. И аз бях от този планктон, е не баш, че то беше отдавна, но честно казано съм яла само вечер в квартирата или ако излизам, по една салата. Все бях на диета. През деня все в офиса и все с проблемите на офиса и колегите. Пълна глупост, Ама и тогава на крак  нещо, един пакет солети и 3 кафета, Луда работа...млада и глупава съм била... много глупава
Сега готвя всеки дени, оставям храна... и за обяд, че децата са си вкъщи
Отделно нося храна в офиса , гледам да ям нисковъглехидратно и няма как....
Мисля че се пести много ако не се храниш и не пиеш от скъпите вериги с кафета по офисите.

# 4 971
+1на 100%. Имам мъж и голямо дете, което рядко се прибира за по месец, това е времето когато съм много щастлива, защото детето готви. Когато я няма ядем нещо сготвено набързо, за всяко ядене отделно. Ами мразя готвенето и това е. Но пък много обичам да ям. Странна работа.
Готвенето и Храненето вкъщи го смятам за по-минималистично от поръчването на храна отвън. Мое мнение.
Само ще допълня, че минимализъм не означава непременно малко средства. Това неведнъж сме го обсъждали. 😄
А аз имам мъж , с който и сами да сме, иска прясно сготвено. Другото с нещо набързо е прецакване за него. В това отноение не съм минималист. Не че не обичам да готвя, но когато ми го налагат не ми е приятно.

# 4 972
А при мен точно обратното, ММ не държи винаги да е сготвено, каквото има под ръка това, но аз държа, защото имам проблеми със стомаха и най добре се чувствам от домашната храна.

# 4 973
И аз така. Моят мъж може всичко да яде, много непретенциозен е, но аз си обичам готвено.

# 4 974
И аз мислех, че всичко мога да ям, докато не се случи дълго време да готвя без лук - стомахът спря да ме свива

# 4 975
  • Варна
Аз обичам да готвя само като има за кого. За себе си не ми се занимава и си правя някакви аламинути. А ако сготвя нещо във фурната, то цяла тава ми стига за два дена и половина. Иначе като съм във връзка, се старая повече, правя разни по-интересни рецепти... Не за да се харесам, просто имам желание да направя нещо по-специално.
Иначе в периода, в който пестях пари за нещо конкретно, си записвах разходите до стотинка. Месечната сума в графата за храна излезе 3 пъти по-ниска като започнах да си готвя и да си нося в кутия на работа, сравнено с преди, като си купувах от готова храна. Даже не говорим за ресторант, където плащаш за обслужване, а просто за храна тип готвено от топлата витрина на Била в пластмасова кутийка... А ползите за тялото от това, че знаеш какво ядеш, изобщо не ги коментирам. Мисля, че всеки трябва да си дава сметка за това. Тия манджи по супермаркетите са толкова мазни, толкова солени... че не се усеща никакъв вкус. И се правят с продукти, които вече заминават и иначе няма как да се продадат. Майка ми преди години работеше в Пикадили и какви ли не неща съм чувала...

п.п. Сегашната ни кухня мисля, че е доста минималистично заредена. Имаме един тиган (и един оребрен), една тенджера, една тава, една дъска, една цедка, един черпак, една дървена бъркалка, чаши за вино - 2, за уиски - 2, купи - 2, купички като за мюсли - 2, чинии и прибори - един комплект за 6 човека и то май с липси... Като цяло не търпя някакви излишности да ми се търкалят по шкафовете или да ми заемат и без това малкото място на плота. Често си готвим и не е имало момент, в който да не ни стигне посудата. Тостера го подарихме именно защото събираше прах и заемаше място. Филийки много рядко препичам - във фурната, на функция грил и стават за 5 минути със загряването.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 18:20 от Didi168

# 4 976
От топлата витрина никога не ям, пробвала съм яденетата имат ужасен вкус, солено, мазно, отвратително...аз обичам да е приготвено сега, топло, сочно...на ресторанта поне готвят с боклуци, но го поднасят топло...не претоплено...поне в ресторантите, които обичам! В заведенията, където носят не свежи зеленчуци, попретоплена вчерашна храна не стъпвам. Иначе съм наясно, че отвън ли е качество на продуктите няма как да има...! И да истина е, че носенето от вкъщи за обяд в офиса пести много пари, видях се със заплата през ИП Joy, защото изобщо не ядяхме навън с колегите от страх от зараза! Виждам, че постепенно се връщаме към старите навици и ще гледам да ги огранича до минимум, примерно веднъж седмично!

# 4 977
Много се смях на това във вицовете:
Не си българин, ако у вас нямаш торбичка пълна с торбички...
Та при вас как стои въпросът с торбата и торбичките? Ние си имаме Wink

# 4 978
И кутия от сладолед, пълна със сарми. Даже заекът Спас имаше такъв скеч.
Имам малко торбички. Прилежно сгънати и наредени в голяма кофа от кисело мляко Grinning

# 4 979
Аз пък имам отвращение към сладоледени кутии, млечни кофички и подобни чирепчета да се използват повторно в кухнята за събиране на храна/Галинор нямам предвид големите млечни кофи Wink...имам набор от красиви кутии, които обичам да подреждам в хладилника...днес дори харесах още две, с регулираща се система за всеки вид плод или зеленчук /силно казано система-една дупка е Joy/...и смятам да си ги поръчам!
Торбички ползвам платнени, много рядко събирам наелоновите торби, то аз такива и не получавам много защото имам винаги платнена с калъф в мен, нося си ги и често ги пера. Събраните наелонови понякога ползвам за боклука...

Общи условия

Активация на акаунт