Минималистичен начин на живот

• 558 865
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 190
А къде прибирате куфарите за пътуване? Ние сме на 200 квадрата, обаче имам едно съвсем мъничко килерче под стълбите, където държа извънсезонните обувки, неща за пикник и кухненски съдове, които ползвам рядко: тенджерата под налягане, сач, гювеч, оребрения тиган. В момента вкъщи имам четири куфара, които стоят в двете спални два по два в някой ъгъл. Предвиждам да си купя голям гардероб за обувките и тогава куфарите да отидат в килерчето. Обаче дъщеря ми се местят в по–малък апартамент, имат шест големи куфара и сигурно ще ги донесе у нас, идея си нямам къде ще ги слагам. Не ми се иска на тавана, че там е прашно.

Жилището ви е доста голямо и има място за всичко.Нашето е 110 кв.Куфарите ги държим в мазето.

# 5 191
Цитат
В последните  2 години промених именно това и съм доволна от резултатите.
Теб те помня с 20те нови неотворени спални комплекта, освен вече пуснатите н-броя за употреба (не греша, нали Simple Smile).
Имала си доста да поработиш върху себе си и браво, че си успяла!
Аз толкова запалена по купуването никога не съм била и въпреки това нещо желаното разчистване ми убягва. Явно въпреки всички заричания, мантри и опити, процесът все още не се е обърнал при мен.

В мазето освен буркани, мъжови джунджурии и бидони друго не свалям. Страх ме е да няма буболечки, мишки и всякакви други гадини. Говоря за нашенските мазета в блокове и кооперации. В американските мазета - може Simple Smile

# 5 192
Ох куфарите са голям проблем, нямам килерче, нямам мокро...а винаги съм си мечтала за такава стаичка, имаме два от най големите куфари, един по среден и три малки ръчни куфарчета за всеки по един, когато пътуваме наблизо и за малко време!
Единия голям с едното ръчно щерката разнася до Сф и обратно лятото като се прибира тук от баба си.
Единия голям има специална ниша направена в гардероба на спалнята, единия слагаме в раклата под леглото, и тя е конструирана така че да го събира, в големите слагам тези за ръчен багаж един в друг!
Аз гладя в спалнята, през седмицата ми се налага почти всеки ден, защото нося официално облекло, събота и неделя я сгъвам зад вратат до гардероба, там ми е и коша за пране, стилово се връзва с мебелите, но ми се иска да си имам голяма баня със суха част и тези неща да са там!

Дъската за гладене ми е спалнята и там гладя.Кошът с мръсните дрехи за пране ми е,където ми е пералнята и сушилнята т.е. в банята.

# 5 193
Птица, добра памет Wink
Над 30 имах,  но дарих над 20 комплекта миналото лято като оставих сватбените подаръци и някои мои любими. Аз обожавам интериора и дизайна и декорирам сезонни дома ни, и ползвам всичко по много време. Просто исках да редуциран сериозно всичко ..отново.

Процесът е дълъг.  Успех.

# 5 194
При нас (Исландия) са много разпространени общите помещения в блокове/кооперации. Писах за общото перално помещение. Имаме такова и за колелета, скутери и подобни и още едно за бебешки колички. Имаме и обособена част с маса и столове, където се провеждат и събранията на блока.

При нас в щатите също е така.Но това е само в блоковете.

# 5 195
Нормално да не заработят, нали трябва да се плаща на някой да идва и да извозва насъбраното долу. Коментирахме ги тия шахти наскоро в друга тема. Много нехигиенично е, рай за хлебарки, плъхове и кофти миризми. И ние имахме такива в блока на баща ми, но са ги запечатали още преди 50 години след като са построили блока. Иначе тия стаички ги знам. Стават за вехтории. Ама например колело за 1500 лв не бих оставила там, дори само аз да имам ключ, ако са паянтови вратата и бравата...

В щатите това за боклука го има във всеки блок.И са доста удобни.Наистина трябва да се плаща,но какво от това.Върши чудесна работа,но и културата и начинът на мислене са други.

# 5 196
Аз всъщност имам две мазета и таван. В едното мазе са дървата за камината и рафт с буркани, в другото - инструментите за градината. На тавана имам много място, но вече избягвам да качвам там, защото каквото кача, там си и остава и неусетно се затрупваме. Разчистих го преди десетина дни, даже два кашона с дрехи чакат да отида към контейнерите за рециклиране. Имам такава ниша, за която ставаше въпрос по-нагоре, мислехме да правим отпред врати, за да се затвори и да стане като гардеробна, но по една случайност открихме гардероб, който пасна точно на мястото. Аз гладя редовно, веднъж седмично, всичките ни дрехи се гладят и са на закачалки в гардеробите, освен този имам още два - един голям и един малък. Да, има достатъчно място, но вкъщи има още доста багажи на щерката, заради нейните премествания, само я чакам да дойде да каже какво ще си взима и какво да изчезва. В последно време доста неща разчистих, има и още за разчистване. ММ никак не е минималист с инструментите, в момента ги държи в последната спалня, която не е оправена и е стая за багаж, но като тръгнем да я оправяме, или ще отидат на тавана, или ще трябва да строи гараж. Много съм се чудила дали да не превърна най-малката спалня в гардеробна, но не съм сигурна дали ще е удобно - спалните са на втория етаж, струва ми се неудобно там да държа обувки и да ги разнасям из къщата, за якета също ми се струва неудобно, да се качиш догоре, да си вземеш яке и пак да слезеш, не знам, още го мисля.

# 5 197
Спалните си ги остави на спални.

# 5 198
По никакъв начин не ме изкушават 30 комплекта спално бельо, но винаги съм искала просторно входно антре - да има място за голям шкаф за обувки, приличен гардероб, било то и открит, за всички сезонни връхни дрехи, огледало, пейка да седнеш да се обуеш... И всичко това да не е на кръстопът за вътрешни стаи или стълбище за горен етаж, не постоянно да минаваш там, където си влязъл с обувките... Подобни помощни помещения остават все пренебрегнати, а са много практични.

# 5 199
Блу, нещо като mudroom ли?
Аз мога да обособя такова нещо в квартирата, също и в родния ми град, има ниши Simple Smile
По Коледа като си ходих, изхвърлих няколки чувала дрехи и ботуши, които никога няма да обуя - подарени ми бяха, много ги харесах, но са на ток. Аз и ток е доказано невъзможна комбинация, като приех този факт - разчистих.
Остава споменатото мазе на нашите. Там имам много обувки, до които просто не може човек да доплува сред толкова боклуци и да им направи уборка. Има и други неща за хвърляне. Надявам се до края на годината да навия майка ми и брат ми (татко е Плюшкин, ще откаже) да слезем с чували и да го почваме.

# 5 200
Да, не го бях чувала като mudroom, но google го знаеше.

# 5 201
Как се превежда..???

# 5 202
Как се превежда..???
Като антре, тип вътрешен втори вход откъм задната градина, където да се събуят мокрите/ калните обувки и палта.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 18:55 от Анонимен

# 5 203
Ооооф това е моята мечта, не всеки да минава по коридора, дето все пак сме влезли с обувки и после айде с чехлите и в спалнята! Писнало ми е да го мия през ден...хем живея в град без сняг и кал...

# 5 204
  • София
Между другото, извинявам се, че пак вкарвам числа, но... Брат ми е на мнението на татко за топлите витрини. Всеки месец ми се жалва, че едно 400+ лв заминават, и то ако се ограничава, не вярва аз как успявам. Остана на половин работен ден за месец, ядеше вкъщи и разходът му едва мина 250.
Но той по принцип малко снобче си пада, жив и здрав да ми е. Все гледа скъпото и да се поизхвърли. За него бюджет и оптимизиране на разходите все още са супер маловажни. Редовно се учудва в края на месеца защо е на червено, не бил харчил много. Аз на 25 бях същата.
Ами то и аз не вярвам как успавяш. Аз примерно не бих изкарала месеца нормално с 2 кила месо. Салата домати и краставици за 1 човек илиза по около 2-3лв. х 30дена = 60-90лв. За плодовете същата работа. Та то само плодове и зеленчуци са почти 150лв., освен ако не са "безплатни" от село. Според мен 300+лв. си заминават за един човек на месец и то при готвене вкъщи и добро оптимизиране на продуктите + възползване от промоции. Та в този ред на мисли ми е смешно как наричаш брат си "снобче" понеже харчел по 400лв. за храна.
Връщам се да дочета темата.

Общи условия

Активация на акаунт