Минималистичен начин на живот

• 559 512
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 11 880
За мен достатъчен брой и размери на сервизните помещения, на местата за съхранение и пр. са важни за удобството, колкото и броят на спалните да речем. Не противопоставям удобствата на минимализма, моето разбиране за минимализма съвсем не изключва въпросните удобства.

# 11 881
  • Mediterraneo
В двете спални имам по един триклирен вграден гардероб, супер удобни са, някъде сме сложили рафтове, някъде- не. Събират супер много неща. В третата спалня сме с два двукрилни, които, освен че заемат пространство, събират по- малко двата заедно от единия триклирен.

# 11 882
  • София /Абсурдистан
В БГ времето е много променливо, има и сезони и съответно си трябват дрехи и обувки за всеки от тях. И то се събира.

# 11 883
В БГ времето е много променливо, има и сезони и съответно си трябват дрехи и обувки за всеки от тях. И то се събира.

А ако се и практикуват туризъм и зимни спортове съвсем.

# 11 884
И в двата апартамента имаме килер. А не са големи- 60 кв.м. и 73 кв м. в едното жилище е между хола и спалнята, в другото- отляво на входната врата. Страшно удобство е такова помещение, макар и маломерно. И в двете жилища килерът е около 2, 5 кв. Абсолютно всичко, което няма къде да сложа в стаите, е там. Това позволява терасата примерно да бъде релакс зона, а не място за прахосмукачки и всякакви прахосъбирачки. Не сме търсили апартаменти точно с килер, но така се случи и слава богу.

# 11 885
В предишното ми жилище - панел от 1983г имаше и мокро помещение и килер ( такива имаха само големите апартаменти). Сегашното ни жилище има и пентри ( това ние го обособихме) и гардеробна ( по проект). В гардеробната имам само дрехи и обувки. По северно американски модел всяка ниша е вграден шкаф.
Може ли някаква снимка или от нета, не мога да си ги представя тези ниши и ми стана любопитно..

# 11 886
Скоро не съм писала, но сега сякаш имам нужда от съвет. Преди месец преживях смяна на дългогодишното си работно място, обаче явно емоциите и изтощението са взели връх и усещам как нямам сили и желание да направя есенното почистване, нямам никаква мотивация. Апартаментът вече е затрупан с какво ли не, а аз не знам откъде да подхвана. Предполагам, че и на други се е случвало, как се справяте с тази ситуация?

# 11 887
  • София
Много е трудно, ние имаме много багаж. И се чувстваш връхлетян от вещи. Аз си набелязвам не по стаи, а по обекти. Примерно еди- кой си скрин. После, друг ден, еди- кой си шкаф. И дори нещо да не му е мястото там и после да се мести, поне е класифицирано в кутии по категории.

# 11 888
  • София /Абсурдистан
И на мен ми се случиха много травмиращи събития накуп и нямам енергия за нищо. Трябва да си подредя ателието и да разкарам разни неща, а нямам сили за нищо.
Идеята да се раздели многото работа на части е добра.

# 11 889
Аз приемам съвети какво да правим, след като вече сме направили есенното разчистване и всичко излишно е в торби, чакащи по-нататъшно решение. Решението, че въпросните вещи си заминават не подлежи на коментар, заминават си със сигурност. Болката ми е какво да ги правя. Joy Не са за изхвърляне - годни и читави, някои нови, други в отлично състояние. Уреди и ел джаджи, дрехи и т.н. Не са за хвърляне в никакъв случай.
(Не говоря за акумулирани дреболии, боклуци, хартийки, полупразни опаковки с нещо, изтекли документи и др.)
Да подарявам нямам на кого от близките, а на непознати не искам, защото лъжат че са в нужда, обръщат го на просия, а после продават на други места. А и ми свиди да подарявам скъпи неща, честно казано. С продажби пък е такава ужасна занимавка и хамалогия, я вземеш и половината от исканата цена, която пък е половината от пазарната или дори по-малко, а често и това не се случва. Единия такъв предмет например при миналогодишното разчистване беше обектив за DSLR фотоапарат. Не го ползвам, няма да го ползвам, не е за любители, не ми е практичен, снимала съм с него 5 пъти на кръст - неразличим от нов, решила съм че ще го "разчистя". Не мога да го хвърля, не става да го подаря, месеци наред вися по сайтовете и по групите за продажби, разправях се с десетки идиоти, спорещи за цената (която беше напълно резонна и адекватно определена от мен след проучване), в крайна сметка се продаде, ама ми изцеди силичките да отговарям през ден на тъпи съобщения. Та, кажете вие къде разтиквате годни вещи с поне малка възвръщаемост.

# 11 890
  • София
Почти нищо не съм успяла да махна с възвръщаемост. Даже си направих списък кое колко е струвало, за да се самодисциплинирам да не купувам неща.

# 11 891
Не се занимавам да продавам. Всичко отива в контейнера. Когато освободихме предното жилище, подарих мебели и електроуреди, за които имаше кандидати, за другото повиках фирма да го махне и платих не малко. Правя си сметка като купувам какво ми трябва наистина.

# 11 892
Ха, DSLR вожех да го купя аз, мъжа ми е любител фотограф и купува обективи на старо...!

# 11 893
  • София
И аз четох четох и тъкмо си викам "ето, намерих и съфорумката ме намери" и стигнах до края, че вече е продала. Grinning

Разбирам, че не е правилно и затова са махнали темите за размяна и продажба, но каквото тук съм разменила едно време, никога не съм имала проблеми. Всички дами са били коректни.

# 11 894
  • София
Е, HoneyBee хем да не хвърлите, хем да не подарите, хем да не продадете. То така как да стане? Аз подарявам. Просто изчаквам да се появи някой по-нормален според мен кандидат.

Общи условия

Активация на акаунт