Минималистичен начин на живот

• 563 178
  • 12 114
  •   2
Отговори
# 12 105
Аз също много се радвам ако има на кого да подаря нещо което вече не ми трябва а е в добро състояние. Но реално рядко има на кого.
От мен "истински" минималист няма да излезе, но пък много мразя прахосване или създаване на излишен боклук, та поне тези неща ме ограничават. Освен и пространството вкъщи, което не искам да задръствам, разбира се. По последното винаги имам още работа Grinning

# 12 106
Titina, тази идея за снимки върху кутиите с обувките някой в някоя тема вече я е споделял и когато я прочетох чак ме хвана яд как не съм се сетила сама по-рано. И нащраках всички обувки - лепнах си снимките върху кутиите и си реших дългогодишен проблем. Уж имам само 2 крака, а съм като стоножка - нямам идея как оцеляват хората с по 1-2 чифта обувки за сезон, но на мен ми трябват по толкова само за разходките в почивен ден. В това отношение съм противоположното на минималист. Самата идея за онагледяване чрез снимка на съдържанието на кутията обаче спестява много време в ровене и прибиране.

# 12 107
Тва със снимката голяма идея. 😀 Моите са в кутии, надписани...примерно зелени змийски! Много ми е лесно да ги намирам...прибирам си ги чинно, защото ме дразни да ги подритвам в коридора.

# 12 108
  • София /Абсурдистан
И аз много си падам по кристали също. Обаче съм поразяващата ръка и често чупя. Ползва се всичко, нищо не държа за украса.
Признавам си, че не сменям работещи уреди. Щом работи и ми върши работа, не го пипам.

# 12 109
Аз уреди на 2- 3 години сменям, особено мобилни телефони и телевизор. Много ми е важно да са последна технология.

# 12 110
  • Враца
Аз пък, не обичам нови менюта, нови функции, искам като си свикна с нещо, да си го ползвам така. Особено ме дразни, като ми се обнови телефона. Вчера ми идваше да го изхвърля из терасата!

# 12 111
  • София /Абсурдистан
Много трудно свиквам с нова техника, едно на ръка, че технически съм много зле. Затова си предпочитам познатото.

# 12 112
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз съм наистина минималистична в кухнята! Всичко по 4 и това е!
4 големи чинии, 4 малки, 4 купички, 4 чаши за вода, 4 за вино, 4 чаши за кафе, 4 чаши за чай, уок, касерола, тенджера, тава. И май е това!

А ако ти дойда на гости с моя приятел?? Simple Smile
Аз съм по-разточителна от тебе. Купих комплект от 6 прибора. Но ако искам да имам гости, май е добре да имам поне 8 вилици.
И аз не мога да си представя да им а само по 4 чинии от вид. То, като седна да хапвам мога 3 чинии да изцапам. Не обичам да смесва храна😀. Имам съдомиялната кубче и лесно я пълня, по някога пропускам, но като цяло всеки ден я пускам. Не мога да живея с 20 чинии, съжалявам.

# 12 113
  • Mediterraneo
Аз само докато напълня миялната да я пусна, вкарвам вътре едно 20 чинии, 6 купички, 15 чаши и 50 прибора. Грубо говоря, разбира се, но миялната ми наистина е голяма и побира много, а празна не я пускам никога.
Няма начин да сменя работещ тв понеже е станал на 2-3 години, до откат се ползват. С телефона ми е същото, мразя да сменям телефони, последният ми беше почти на 5 години, ММ ме изнуди да го сменя, подарявайки ми нов миналата Коледа. Сегашният ни тв е смарт, голям, кара 4-та година. Разбира се, че технологията постоянно напредва, но да хвърля работещ тв и да купя нов? Не.

# 12 114
И аз не обичам да сменям уреди и телефони, с мъка се разделих с Филипса тукла, от едновремешните оригинални. Но...мъжа ми искаше нов и за другата стая! 🥺

Общи условия

Активация на акаунт