Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 110 749
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Тоест няма д помогнат или ще имат взаимодействие с антихистамина?
Ако е така, ще трябва да ги оставя за дълъг период от време :/
Пп. И аз четох за чесновото масло, може би ще пробвам събота и неделя да си направя, дано да има ефект, проблема ми е от година поне, ти затихва, ту не.
Не би следвало да има проблем да се пият заедно, но все пак нека и други да се изкажат. А чесново масло продават в случай, че не ти се прави: https://natural.bg/shop/nurs-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0% … D-50%D0%BC%D0%BB/
Ще потърся за евентуално взаимодействие с антихистамини. Някъде четох нещо по въпроса из коментарите в iherb, но ми е смътно. Ще видя дали ще намеря нещо по темата.
UPDATE: Протеолитичните ензими подпомагат борбата срещу хистамина, така че ще действат съвместно с антихистамина в борбата. Не знам обаче доколко биха усилили неговия ефект и дали от това ще произтече нежелателно взаимодействие. Какъв точно антихистамин използваш?

В момента взимам зиртек д, после месец на рупафин.
Аз така или иначе ги спрях, ще ги почна като приключа с тази терапия. В момента взимам и доста други добавки, така че поне като ги почна пак ще мога да знам дали имат ефекти какъв е Simple Smile благодаря много за отговорите 😊

# 586
  • софия
черен петък за  БРОМЕЛАИН (От ананас) капс. 500мг х 90 и СЕРАПЕПТАЗА 120 000 SPU - само от 26 до 28.11

# 587
Някой забелязвал ли е помътняване на урината при прием на протеолитични ензими?

# 588
  • София
Не.

# 589

Преди време, като четях темата, имаше тук-таме някои с временна промяна на цвета.

# 590
Ако чистиш нещо от черния дроб, възможно е да потъмнее за известно време. Иначе тъмна урина по принцип се свързва предимно с проблемни черен дроб, жлъчка или бъбреци. Е, и с други заболявания, но изброените са сред основните "виновници" за промяна в цвета.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 21:29 от Паци

# 591
Ако чисти нещо от черния дроб, възможно е да потъмнее за известно време. Иначе тъмна урина по принцип се свързва предимно с проблемни черен дроб, жлъчка или бъбреци. Е, и с други заболявания, но изброените са сред основните "виновници" за промяна в цвета.
Нямам предвид цвят, а мътност.

# 592
Нямам предвид цвят, а мътност.
Мътна урина се свързва обикновено с бъбреци, примерно пиелонефрит, или инфекция на пикочните пътища като цистит, или нещо подобно. Болки имаш ли? Все пак възможно е ензимите да чистят нещо. Виж дали няма да се окаже временно.

# 593
Какво и на какъв принцип ензимите биха могли да изчистят чрез урината, че не мога да си го представя?

# 594
Знам, че е свързано с възпаления, страдам от цистити, но тайно се надявах да е от ензимите, а не от възпаление. Едва ли обаче.

# 595
Знам, че е свързано с възпаления, страдам от цистити, но тайно се надявах да е от ензимите, а не от възпаление. Едва ли обаче.
По принцип серрапептазата лекува възпаления в пикочните пътища, така че би могла да ти помогне.

@FB680797BGM
Питаш: "Какво и на какъв принцип ензимите биха могли да изчистят чрез урината, че не мога да си го представя?"

В Амазон има коментар на жена, която лекува запушени фалопиеви тръби и споделя, че пиейки серрапептаза, започнала да усеща леки спазми в тръбите, като за кратко е имала мътна урина и парене.

А "какво и на какъв принцип ензимите чистят чрез урината", пише тук (надявам се, че не е проблем английският, защото нямам време да преведа целия абзац):

"Proteolytic enzymes work systemically when they are taken orally away from food. In this case, timing is everything! Enzyme therapy works when the enzymes are taken 30-60 minutes before meals and/or about two hours after a meal. When taken away from food, the enzymes don’t need to digest food so they are absorbed by the small intestine and enter the bloodstream.
Once released into the body via the bloodstream, this enzyme promotes the degradation (breaking down) of cellular debris (scar tissue/adhesions) and causes fluid accumulations to become thinner, thereby facilitating the drainage of harmful substances away from the site of inflammation.
Serrapeptase has broken down these harmful proteins into smaller components (peptides and amino acids) that the body can now use. Any other residue that is not used is excreted in the usual manner, via the excretory system, in this case, the kidneys.
The excretory system is a system of organ that removes waste products from the body. Blood carries these waste products (scar tissue residue) to the kidneys via the renal artery. The cells in the kidneys, called nephrons, take in the liquid portion of the blood and filter out impurities (urea, mineral salts, and other toxins or residues). The urine then carries these products out of the kidneys. Therefore, during the healing process, this can appear in your urine as mucus threads. They may be white or even blood tinged."

Най-общо казано, след като серрапептазата разгради вредните протеини до пептиди и аминокиселини, те се изхвърлят по обичайния начин, тоест чрез бъбреците - кръвта пренася отпадните продукти през бъбречната артерия до бъбреците, които ги филтрират и изхвърлят посредством урината. Затова докато трае този процес урината може да стане по-слузеста, като на цвят слузта може да е бяла или със следи от кръв в нея.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 20:18 от Паци

# 596
Хм, сега навързвам някои неща... Преди 7 месеца ми установиха една бактерия в урината, много гадна Псеудомонас. Тя прави биофилм и почти не може да се лекува с АБ. Мислех, че се е изчистила.. И сега започнах да пия фибролекс.. почна помътняване и вчера в урината пак ми я установиха.тая бсктерия. Сега си мисля,че фибролексът може да е нарушил биофилма и да са се освободили бактериите..
А серапептаза съм поръчала сега от тоя сайт с намаления та.. На какъв принцип лекува възпаления, не знам да убива бактерии...

# 597
Хм, сега навързвам някои неща... Преди 7 месеца ми установиха една бактерия в урината, много гадна Псеудомонас. Тя прави биофилм и почти не може да се лекува с АБ. Мислех, че се е изчистила.. И сега започнах да пия фибролекс.. почна помътняване и вчера в урината пак ми я установиха.тая бсктерия. Сега си мисля,че фибролексът може да е нарушил биофилма и да са се освободили бактериите..
А серапептаза съм поръчала сега от тоя сайт с намаления та.. На какъв принцип лекува възпаления, не знам да убива бактерии...
Явно сме писали по едно и също време, така че хвърли едно око и на горния ми коментар, ако си го пропуснала Simple Smile А тук пише, че серрапептазата може да се справи с бактериите: https://biomall.bg/serapeptaza-enzimut-ot-koito-se-nujdae-tqloto … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 598
Паци, благодаря ти! Не бях видяла целия ти пост не знам защо. Но наистина има логика. А аз го спрях. Сега не знам да го пия ли или не. Пия и ваксина против Ешерихията, която преди ми причиняваше цистити, изобщо се оплетох във всичко.. Но явно ензимите са разбутали нещо, сега ще чета за серапептаза та и бактериите. Много ти благодаря!

# 599
Благодаря и аз за подробното обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт