Нежно кокиче срамежливо цъфти, бебчета чакаме пролетта да дари!-Бъдещи мами 35+

• 67 439
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
Уанче, правят се кръвни изследвания - генетични за най-тежките фактори. Аз бях на Клексан през цялата брременост заради по-лека тромбофилия. Перу има същата.

# 676
А какви изследвания точно доказват наличието на тромбофилия и нуждата от лечение ?
Две в едно, в Геника имат пакети за изследване на тромбофилия. Изследването е генетично. Но до колкото помня ти не си в БГ и не зная при вас как е. Примерно при мен освен тромбофилията лъсна и не добро усвояване на фолиева киселина.

# 677
  • На остров
Да не съм и при мен не се правят по принцип. На мен ми е ясно, че се правят пакети кръвни изследвания просто се чудех какво точно включват Simple Smile

# 678
  • Пловдив
И аз имам няква лека форма...
Обаче не съм на ясно-ако не се цели бременност трябва ли пак някво лечение или не?

# 679
  • Варна
И аз имам няква лека форма...
Обаче не съм на ясно-ако не се цели бременност трябва ли пак някво лечение или не?
Не

# 680
Изследват се Фактор 5 Лайден, фактор 2 Протромбин и Инхибитор на плазминогенния активатор (PAI). Често към тях се включва и усвояването на Фолиевята киселина.

Има няколко варианта на мутациите - по леката форма е когато е наследено от единия родител, а по-тежката и от двамата.

# 681
Лечение няма, но ако си предразположен трябва да си следиш редовно тромбоцитите и кръвотока за да не направищ някоя тромбоза.
Пият се медикаменти за разреждане на кръвта.

# 682
Привет, благодаря за съветите!
Била съм при имунолог (след предната прекратена бременност - септември месец 2017) и при ендокринолог (преди... 2-3 години) - всичко (изследваха някакви неща, но не знам какви - не ми излизат при останалите кръвни резулатати) излезе наред според тях (тогава).
Днес имах час и поговорихме с лекаря. Беше искрено изненадан за стойностите на прогестерона. Споменах за инжекционен прогестерон. Ще помисли и следващия път ще ми каже какво ще правим. Цикъл не знае кога да чакам, но на 2-3 ден да отида при него.
Хубава вечер!

# 683
  • В градината...
Не може да са ти правили изследвания за тромбофилии и да не знаеш!
В коя клиника си?
Всичко покрай теб ми звучи много абсурдно и безхаберно. Освен ако си в чужбина, тогава е оправдано.

# 684
  • На остров
Перу ще се обидя какво отношение показваш към чужбина и лекарските практики там Sunglasses

# 685
Хубаво, нека помисли. Ама ти си настоявай, дори и да не го измисли в тази посока.
Не че при мен се случиха нещата, но поне не ми ставаше лошо и не бях омазана и не ме сърбеше от вагиналния прием. От оралния дуфастон бях като пребита.
С инжекциите - чиста работа. Взимаш си дозичката и готово. Само дето са мускулни и е трудно да ги слагаш сама. Но има достатъчно разяснения и спокойно може партньора да ги слага. Е боли те малко дупето, че са доста, ама се преживява.
Намести короната и напред!

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 15:14 от Жар_птица

# 686
perunika, аз съм несериозната в тази история. Реших, че щом най-накрая (след година+ чакане да вляза в списъците на някой лекар от клиника Надежда) бях записана всичко вече ще се самоподреди (първа грешка). Ще ме поемат, ще ме изследват за всичко, което е нужно. Не обичам някой да ми се бърка в работата, по същия начин и аз се старая да не се бъркам в работата на другите. Та, поискаха хормони - пуснах, видя се проблем с пролактин, препратиха ме към ендокринологията. Според тях изследванията не са били меродавни, защото не са в правилния ден, пуснах нови, всичко излезе в норма. От там нататък - следихме овулация - всичко с нея си беше наред. Едно естествено забременяване - видях теста, обадих се в клиниката (имах кафяво зацапване - мисля, че не го споменах - втора голяма грешка), при лекар най-рано след еди колко си дни. Знаех, че... няма да съм от жените, които щом забременеят и спират да живеят. Активността ми дори имам чувството, че се увеличи - не исках да се залежавам, та аз съм силна и независима жена... (трета грешка). Отидох на почивка и малко по-късно всичко приключи. Моят човек много искаше да разбере защо се е случило и искаше да разпитвам, а на мен ми беше неудобно... той разпитваше, а мен ме беше срам... от къде да знаят защо се е случило така.., могат да предполагат, но няма от къде да знаят (+ нали си знам, че съм виновна...). Изпратиха ме и мен и партньора ми на имунолог. Попълвах някакви въпросници, взеха ни кръв... Нямахме никакви отклонения, от това което изследваха (по това време мозъкът ми беше пълна каша, все още е - самообвиненията продължават). Мина още време, матката е наред, фоликулите нарастват, както трябва, има овулация + добавихме дуфастон. По едно време докторът предложи инсеминация (и ето 3-тата мина). Последва хващането за невидимата нишка на правилно покачващ се нисък хормон. За разлика от предния път, внимавах - пиех си хапчетата по часовник, взимах добавки, гледах да не шофирам, да не ходя много, да кротувам, да не шавам + смачквана от внимание и грижа от любимия (ама къде отидох аз - къде отиде онази силната и независимата... нали не трябва да се ядосвам, скрих я в долапа) + допълнително спъната от приема на дуфастон. Все още си мисля, че всичко ми е наред и нещата ще станат естествено и когато им дойде времето (мда...). Това е.
Та, да обобщя - аз не изисквам => няма кой да вземе да се занимава с моя случай при положение, че всичко изглежда наред и очевидно нямам въпроси. Влизам, събличам се, преглед, обличам се, разбираме се за следваща среща и всичко това го взимам за норматив "под минута"... и така N-години...

Жар_птица, ха! тъкмо се чудех какво ми липсва, а короната била паднала в долапа, докато онази независимата... е стояла на нисък старт със сплескан нос опрян във вратичката... Simple Smile)

# 687
Без да се обиждаш, ама за какво точно се самообивиняваш? И не, след като си пациент на Надежда никой не забременява с вълшебната пръчица. Приеми, че просто си преживяла биохимична бременост и зарежи захаросаните слова за еманципация. Изследвай си тромбофилията задължително. И да знаеш- където е текло пак ще  тече.

# 688
  • В градината...
Без да се обиждаш, ама за какво точно се самообивиняваш? И не, след като си пациент на Надежда никой не забременява с вълшебната пръчица. Приеми, че просто си преживяла биохимична бременост и зарежи захаросаните слова за еманципация. Изследвай си тромбофилията задължително. И да знаеш- където е текло пак ще  тече.
Нямам какво да добавя!
Само това, че в този път няма място за лирически отклонения, падаш на земята по дупе и седиш там, до края.

Сигме, много ти обичам старата премяна  Blush

# 689
Момичета.., въпреки че лекарят ми не ме прегледа според стойностите сметна, че всичко е приключило, но... аз днес реших да проверя какво се случва, та...
Прогестерон 14,41ng/ml (без медикаменти от миналия вторник 16:00, но все още не съм се изчистила от поставяните лекарства във влагалището)
Total b-HCG 176 (от 53 във вторник...)

Лудница... Извънматочна?!

Общи условия

Активация на акаунт