Боя за коса - Blond43 - Клуб на блондинките

• 99 259
  • 825
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Дайте съвет моля ви.
Започнах да обезцветявам косата си тъй като преди и слагах даже и къна.
В момента съм рижаво ... среден цвят, нито тъмно- нито светло. Взех си на Лакме боя(8.17) за да матирам цвета и да махна тези оранжеви оттенъци... Само че сега пробвах на един кичур и ужас ...започва да позеленява.

# 631
Самата смес ли позеленява? По това не можеш да съдиш. Цветът можеш да прецениш, когато измиеш и изсушиш косата.

# 632
  • Пловдив
Нее. Кичур  който намазах, изчаках 30 минути след това измих / за да пробвам все пак какво ще стане/ и сега зеленее.

# 633
Дайте съвет моля ви.
Започнах да обезцветявам косата си тъй като преди и слагах даже и къна.
В момента съм рижаво ... среден цвят, нито тъмно- нито светло. Взех си на Лакме боя(8.17) за да матирам цвета и да махна тези оранжеви оттенъци... Само че сега пробвах на един кичур и ужас ...започва да позеленява.

Вземи си тониращ шампоан

# 634
Здравейте мами. Бих искала всяка от вас да сподели мнение с каква боя боядисва русата си коса,матира ли я,заради нежеланите жълти оттенъци,равномерен ли ви става цвета.От 5 години съм с руса коса и никога не успях да го докарам напълно равномерен/имам си жълти оттенъци на места/,а използвам и матиращи шампоани,взимала съм какви ли не.Корените ми също винаги са 2 тона по-тъмни,отколкото дължината.Моля всяка от вас сподели опита си . Също така забелязвам,че моята косата вече няма обем,дори с преса ми е малко-трудно да я направя,и пада много,как се справяте вие? Все пак русото си е русо,и много гори косата.Rolling Eyes

# 635
  • София
Имахме тема за русите коси. Която аз бях зарязала, обаче рязко пак се направих с едно Палете 9 ка и сега се чудя как да оправям щетите. Каквото и да слагам, краищата ми седят като пух и ме дразнят.

# 636
  • Sandanski
Момичета имате ли идея с коя боя и кой номер  мога да постигна този цвят?Това пшеничено русо ли е  на снимката?Последно се боядисах с Loreal excelence  9.1 Светло пепелно ..Но нещо цвета ми се вижда много блед ли,незнам точно..

# 637
веднъж си правих при Капанов руси кичури, но ми ги беше направил много светли и не ми харесваха. Той ми обясни, че това не е проблем въобще  - с матиране ще ми ги направи каквито искам. Използва се боя, но в по-малка концентрация. Само намазват и след това измиват, не се чака.

# 638
Момичета имате ли идея с коя боя и кой номер  мога да постигна този цвят?Това пшеничено русо ли е  на снимката?Последно се боядисах с Loreal excelence  9.1 Светло пепелно ..Но нещо цвета ми се вижда много блед ли,незнам точно..

Според мен е златисто, топъл цвят, може би с 8.3 ще стане. Все пак зависи дали изсветляваш косата или от светло руса искаш да я потъмниш до това, както и ако изсветляваш, колко е тъмна основата.

# 639
  • Sandanski
По принцип е 7,,естестврния ми цвят,сега ми е светло пепелно.А  номер 8.3 не е ли тъмно?Опитах се да снимам,но цвета не излиза точно какъвто е .Може би долу в ъгълчето се личи...

# 640
  • Варна
Здравейте мами. Бих искала всяка от вас да сподели мнение с каква боя боядисва русата си коса,матира ли я,заради нежеланите жълти оттенъци,равномерен ли ви става цвета.От 5 години съм с руса коса и никога не успях да го докарам напълно равномерен/имам си жълти оттенъци на места/,а използвам и матиращи шампоани,взимала съм какви ли не.Корените ми също винаги са 2 тона по-тъмни,отколкото дължината.Моля всяка от вас сподели опита си . Също така забелязвам,че моята косата вече няма обем,дори с преса ми е малко-трудно да я направя,и пада много,как се справяте вие? Все пак русото си е русо,и много гори косата.Rolling Eyes

Да си блондинка е цяла наука  Hug Laughing. Бои....много зависи от какъв тон естествена коса изсветлявате от там се променя и оксиданта. Моята коса е някъде около 5-ца с упорит червен пигмент. Боядисвам корен всеки месец само с професионални бои. Ако коренът ви остава два тона по-тъмен или оксидантът ви е слаб или не е достатъчно като количество.
   Ако ползвате дрогерийни бои-просто забравете.
   Алфапарф, Макадамия,Мажирел,Вела Колестон....Нещо от тия брандове си харесайте и пробвайте.
    Тествала съм и по-нисък клас бои от сорта на Jungle Fever и Олиесета...и с тях се получва,но си иска играчка с количеството оксидант и смесване на тонове,което не е за хора без опит.
    Останалите проблеми.....Косопад чат пат имаме всички. При дълга коса 5-6 косъма са цяла топка,а ако паднат нормалните 30-40 вече си е цяло бедствие. Грижа за скалпа под формата на някакъв серум или ампули,хубава козметика за коса и масаж всяка вечер с главата надолу за стимулиране на кръвообръщението помагат.
  Блондинка съм над 15г. като първите 10 от тях не се замислях много много,но..с напредване на ЕГН-то се наложи да се образовам,за да имам косата,която искам и харесвам.

# 641
  • Пловдив
Благодаря ви за съветите...
И аз да се запиша вече в този клуб официално... след дълго и упорито изсветляване от шест пъти или седем бяха... вече имам почти изравнен цвят... /в диапазона на 8. Но в топлата гама тъй като пепелното става зелено при мен/

# 642
При моята коса е следното: когато слънцето лятото е попече слава много светло руса. Ама много. Колкото и да се опитвам, корена стои един тон по-тъмен. Не искам да ползвам блондор. Ползвам Алфапарф, доскоро 10.1 или 10.0 с 30% оксидант. Сега вече с 10 ка и 40 пак не можа да се изсветли колкото дължините. Мисля да мина на 11.1 с 40 да видя какъв ще е резултата, но смятам че пак ще има тон разлика. Знам че и да опитвам, няма да успея да потъмня дължините. Така че ще си се търпя с различен корен.

# 643
  • Варна
 1 тон се търпи  Laughing. Хич не му се вглеждам чак толкова. Последния път сложих 1/3 чиста осмица в 10-ката и две седмици имах някакъв приличен цвят по дължините само с обливката  Laughing. Сега естествено пак  съм си със супер светли дължини,но си е съдба блондинска  Laughing Laughing.

# 644
  • София
На мен пък последния път корените ми станаха много светли, аз вече имам много бяло и имам усещането, че приличам на бабичка. Взех си една интересна 8 ца и ще се правя по-тъмна следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт