Боя за коса - Blond43 - Клуб на блондинките

• 99 750
  • 825
  •   1
Отговори
# 90
Мики, благодаря, всъщност разликата между последните две снимки е едно миене Joy много бързо пада матираното при мен.Одисеята е много дълга,махнах много израстнало и тъмно омбре с кичури и сега чакам да дойде време за боя и да сложа руса,за да прикрие остатъците от тъмната коса,ще видим какво ще стане,фризьорката ще намаже пак с изсветляващото олио и след него боята.Розовата перла на Престиж става розова ако косата е много светла и се маже почти на сухо,стои се доста време. Принцеса,да не би да има нещо общо с цикъл,хормони?

# 91
  • Варна
prinzesata, аз ползвам в безамонячната боя Иноа Keraphlex за защита на косата... Дали защитава не знам и дали променя самото боядисване също не мога да определя, защото сега преминавам от медено към русо и понякога ми избиват нежелани оранжеви пигменти, но си го обяснявам със самия преход в цвета. Иначе ползвам пепелните тонове... Може и да променя нещо самата боя, защото четох, че тези продукти леко разреждат боята и трябва да се стои малко повече време отколкото без тях... Може това да е оказало влияние и при теб... newsm78
Да те питам тази боя Лорвен професионална ли е и доста ли е силна, предполагам е амонячна? Понеже се хвали назад в темата... Hug

Лунна такъв гаф не съм правила от години. Че предпазват системите е сигурно-съдя по състоянието на косата си боядисвана ежемесечно с 10-ки с 12-ка оксидант. Има само едно обяснение колорплекс не се разбира с безамонячните бои или просто трябваше да увелича времето на престой. Няма да рискувам обаче втора проба-не ми стиска.
 Лорвен определено е силна амонячна боя,но Олиесета ми дразни повече скалпа нищо,че е безамонячна. Освен това с Лорвен постигам нужното изсветляване и с 9% оксидант. Да кажем веднъж на 4 месеца ползвам 12-ка после 3 месеца 9-ка.

# 92
  • Wonderland
Момичета, имам въпрос!

В момента съм на втория етап:

Следващият период е на "интелигентното" русо. Иска ти се косата ти да е малко по-тъмна, по-естествена, не толкова бяла и просташка. Бялото русото изведнъж не ти се струва модерно и искаш да си с по-меко излъчване, тип "холивудска красавица".

Grinning направих си нещо като омбре преди година и половина и вече е доста израстнало, но освен това и много кофти цвят. Писна ми да го тонирам или както се казва, за да става по-сребристо и искам да го направя по-тъмен цвят.
Естествения ми цвят е много тъмно рус, към светло кестеняв.

Искам да боядисам русото, без да си развалям моя цвят нагоре. Освен това русото не е боя, като ми направиха омбре-балеажа само ме обезцветиха.

Абсолютно начинаеща съм в боядисването на косата си, затова може въпроса да ми е тъп Grinning просто чух, че при боядисване на русо в кафяво може да се появи зелен отенък, та как да го направя възможно най-кадърно?

P.S. не мога и не искам да ходя на фризьор, затова моля някой да даде съвет различен от "отиди на фризьор"

# 93
Зелено може да станеш ако си много светло руса и жълта и сложиш по тъмно русо пепелен цвят. Например 8.1 или 7.1. Вземи си боя топъл отенък. 8.3 обикновено е златисто русо, не би трябвало да станеш зелена.

# 94
MagiaM, какъв ти е цвета в корена и над омбрето? Просто вземаш цвят подобен на него, но ако се измие бързо заради обезцветяването, трябва да боядисаш няколко последователни пъти с една и съща боя и по-нисък оксидант, например 6%... И ще се покрие...  Даже мисля, че и с безамонячна боя ще стане... Просто трябва малко търпение... Важно е да улучиш цвят близък до корена, за да не се налага да променяш и него... В магазин за професионални бои могат да се посъветват за цвета, ако не искаш да се консултираш с фризорка... Peace

# 95
Цветът й е много тъмно рус към кестеняв, поне така е написала. Моя е може би такъв, 7 миците ми идват тъмни и червеникави, осмиците са малко по-светли от естествения ми цвят. Моят съвет е да пробваш първо с 8 мица и ако ти е светло да смесиш следващия път със 7 мица, но всеки сам решава.

# 96
Здравейте момичета,да ви попитам някоя от вас ползвала ли е боя за коса syoss oleo intense 7-10 натурално рус. Ако може да ми кажете много светъл цвят ли се получава? Simple Smile Благодаря

# 97
  • Варна
Като казахте розово, аз последния месец се побърках нещо и се мацах няколко пъти.
Това ви бях показвала преди време, правено с ЕLEA розова сьомга.

И както се вижда, розовото е основно мираж 😉
Преди се бях правила с розовата перла на Престиж, и въпреки че беше по добър резултата, пак не беше това което исках.
Та в лудостта си стигнах чак до тук

Сместа беше розовата ELEA и Престиж розова перла, но този път сложих и Престиж червена вишна.
Съответно с всяко измиване цвета пада и вече е

За съжаление, не е много добра снимката, но на дневна светлина резултата е повече от добър.

# 98
  • В полите на Пирин планина
Дидник, супер ти е косата и розова и без да е розова! Прелест!

# 99
  • Wonderland
Мерси много, дами! Четох съвети от фризьори, че не е окей да ползаш перманентна боя и се чудех дали Casting на L'Oréal ще ми помогне с потъмняването или само прави косата по-бляскава? Grinning

# 100
Правилно си чела! Боите не трябва да се делят на амонячни и безамонячни, а на перманентни и деми перманентни! 
Перманентни се ползват, ако искаш да изсветлиш или имаш да покриваш побеляване! Във всички други случаи - потъмняване, освежаване, смяна на отенък - деми!

# 101
wdv ,винаги много интересни и полезни неща казваш bouquet
Аз да си кажа честно дори не знам кои са тези деми перманентни. Blush

Ето колко много се изсветли и моята коса ,доста жълтее ,но аз се радвам че успях да я променя.
Скрит текст:

После я тонирах със сивата  Леганца и дори зеленееше на места ,но след първото миене се отми и сега по скоро е бежово русо ,но не мога да оцеля подходяща светлина за снимка.
Доволна съм като цяло  Grinning

# 102
wdv ,винаги много интересни и полезни неща казваш bouquet
Аз да си кажа честно дори не знам кои са тези деми перманентни. Blush

Ето колко много се изсветли и моята коса ,доста жълтее ,но аз се радвам че успях да я променя.
Скрит текст:

После я тонирах със сивата  Леганца и дори зеленееше на места ,но след първото миене се отми и сега по скоро е бежово русо ,но не мога да оцеля подходяща светлина за снимка.
Доволна съм като цяло  Grinning

Изгори ли се косата от този окислител?

# 103
Мили дами, ще правя препигментиране на косата.Мога ли да сложа син коректор в боята без окислител или е по-добре да го приложа при същинското боядисване? Искам да елиминирам медния отенък в корените.

# 104
Не ,не ми изгори косата.
Но аз по върховете е намазах със зехтин ,защото те така или иначе са  руси и изгорели Simple Smile
Просто изсветлих останалата коса.

Общи условия

Активация на акаунт