Боя за коса - Blond43 - Клуб на блондинките

• 99 257
  • 825
  •   2
Отговори
# 645
С каква боя станаха толкова светли и какъв цвят е естественият?

# 646
  • BG-DE
И на мен ми се иска да потъмня малко но с 8-ците ми се получава много неприятен блатен нюанс, а с 9-ка не знам дали коренът няма много да жлътне, а дължините пък едва ли ще се повлияят  Thinking

# 647
  • София
С каква боя станаха толкова светли и какъв цвят е естественият?
Гарние 9.13. Аз по принцип съм 6, но както казах вече имам доста бяло.

# 648
Здравейте,
имате ли мнение за ГАРНИЕ ОЛИА 9G? newsm78 Струва ми се много интересен цвят...на 9.1 ли отговаря или е по-сивеещо?
И имам въпрос относно римувъра Деколор тайм- какво мога да очаквам от него? Примерно, може ли да "премахне" или намали ефекта от последните 2 боядисвания (като второто беше с 10.1 което измих може би 2 пъти по-бързо отколкото е времето за действие- там където имах бяло руси кичури започнаха да сивеят малко и затова измих по-рано).
Колебая се дали да се боядисам с 9G или направо със 110 от Гарние Олиа, с 10.1 като че ли в корена не се получава точно това което искам (става по-светло от естествения ми цвят, но не чак толкова пепелно). Естественият ми цвят е 6 или 7 и много пепелен. Заради тези сивеещите кичури не съм сигурна дали е по-добре да потъмня съвсем лекичко в корена или да си действам както преди.... Искам да избегна всякакви странни оттенъци като зелено, сивкаво и т.н. Crazy

Последна редакция: нд, 16 сеп 2018, 16:50 от dolce miele

# 649
И на мен ми се иска да потъмня малко но с 8-ците ми се получава много неприятен блатен нюанс, а с 9-ка не знам дали коренът няма много да жлътне, а дължините пък едва ли ще се повлияят  Thinking
И аз така. Затова се отказах да потъмнявам. А 9 ка пти мен изобщо не поъъмнява. Само отенък наслагва.
Dolce miele, честно казано не разбрах много какъв е проблема с корена. Искаш да махнеш сивия отенък на боята с римуувър ли? Той ще падне сам след няколко измивания. Коренът не става достатъчно светъл ли? Или не става пепелен? Колкото другата коса? При мен също не става пепелен, нормално, защото има повече пигмент и е за първи път боядисан. На следващото боядисване се оправя. Ако ли пък искаш да избягаш от отенъци, не си вземай пепелни бои. Вземи си 10 ка, чиста.

# 650
Може би на снимката не си личи добре, сивите оттенъци са на 2-3 пръста от корена. Това по-жълтото след израсналия корен е жълто, защото преди два месеца измих боята по-бърдо. НО ЗАЩОТО ВИДЯХ КАК НАДОЛУ СТАВА БЯЛО РУСО. Не ме притеснява корена, а на тези места по-надолу да НЕ стане някой странен цвят. Затова питах за римувъра, дали ще махне това по-светлото като след него няма наслоявана боя...?

Последна редакция: нд, 16 сеп 2018, 14:23 от dolce miele

# 651
  • BG-DE
Светлото е обезцветена коса, а не наслоен цвят римувъра няма какво да махне. Може и да греша но оставам с впечатлението, че всеки път мажеш цялата коса и затова тя ще става все по-светла, а разликата с корена по-очебийна. Опитай да мажеш само корен без дължини и щом не искаш пепелен оттенък вземи натурален нюанс  Peace

# 652
Menerva, по дължините косата е обезцветена с безамонячния деколорант на Гарние Олиа (доста време мина оттогава), обаче не мажа всеки път цяла коса. Peace Тези по-светлите кичури са резултат от боя (Олиа 110), а не от деколорант - затова питах дали римувър може да помогне да се слее цвета с останалия. Беше ми първи ден от цикъла, голяма грешка точно тогава да се боядисвам!, много ми щипеше- за себе си знам, че никога повече няма да се боядисвам точно по време на цикъл. Naughty

# 653
На снимката аз виждам една руса коса и един корен, които не знам дали е вече боядисван или естествен. Косата е златисто руса. Не виждам пепелни места, не виждам някакви по руси учасъци. Колкото и да боядисаш една коса тя става руса до едно ниво на изсвртляване. След това няма накъде. Накрая става бяло руса, после ако продължаваш да я третираш почва да се къса. Не мога да разбера къде е проблема с теоята коса. Но не мисля че е добра идея да й сложиш ремуувър.
Пък да ми влияе цикъла на боядисването, хич и не съм разбрала за може би пет години. По скоро боята е била агресивна. Пък и това обезцветяване.....според мен от там идват разликите в цвета, ако ги има.

# 654
На снимката аз виждам една руса коса и един корен, които не знам дали е вече боядисван или естествен. Косата е златисто руса. Не виждам пепелни места, не виждам някакви по руси учасъци. Колкото и да боядисаш една коса тя става руса до едно ниво на изсвртляване. След това няма накъде. Накрая става бяло руса, после ако продължаваш да я третираш почва да се къса. Не мога да разбера къде е проблема с теоята коса. Но не мисля че е добра идея да й сложиш ремуувър.
На снимката "корена" който се вижда половината е мой (пепелен, но е твърде малък, за да си личи на снимка), другата половина от корена е с Гарние Олиа 10.1, но за 10-15 минутки, после измих- бяло русите зони започваха да сивеят от пепелното, в корена беше станал по-топъл оттенък от естествения ми...
Значи, най-добре да действам направо с боя по корена....

# 655
Коренът винаги става по жълт. Защото не е изсветляван и има повече пигмент. А твоя не е изсветлял, заради това че си измила боята, нали така. Сега вече разбрах. Защо обаче си купуваш пепеливи бои ако не искаш пепелив отенък? И ако разнасяш всеки път боя 10.1 по дължините и стоиш за да хване отенъка, съсипваш косата. Ако искаш пепелен отенък матирай д 9.1 разредена с вода, балсам или шампоан.

# 656
Тези по-светлите кичури са резултат от боя (Олиа 110)
Сподели за 110, хубаво ли изсветлява, агресивна ли е?

# 657
Коренът винаги става по жълт. Защото не е изсветляван и има повече пигмент. А твоя не е изсветлял, заради това че си измила боята, нали така. Сега вече разбрах. Защо обаче си купуваш пепеливи бои ако не искаш пепелив отенък? И ако разнасяш всеки път боя 10.1 по дължините и стоиш за да хване отенъка, съсипваш косата. Ако искаш пепелен отенък матирай д 9.1 разредена с вода, балсам или шампоан.
Да, измих боята по-рано, затова коренът не изсветля достатъчно. Но като видях какво става по-надолу... Mr. Green Пепелявата Олиа 10.1 беше изостанала от миналата година Laughing когато с нея се боядисвах, забравила съм, че имам още една опаковка. В срок на годност си беше, нанесох само на горната част- корен+ още 5-6 см., за да уеднаквя, малко жълто русото и бяло русото Grinning
wdv , и преди съм споделяла за Олиа 110, даже и снимка бях пуснала, но ми е на друг лаптоп и няма как да я пусна пак (в чужбина е). На моята основа- между 6-7  , добре изсветлява (2-3 тона) , става приятен рус цвят (не прекалено светъл като сега), не жълтее, достатъчно пепеливо ми се получава. Има нещо неутрализиращо жълтите тонове в боята. Но цветът на последните снимки по дължините е постигнато с безамонячния деколорант Олиа+ Олиа 110. Със сигурност Олиа 110 няма да е достатъчна да изсветли тъмна коса както някоя професионална боя, но аз я харесвам, защото не ми уврежда косата, не ми се вижда агресивна на моята коса. А моята си е като тип суха, винаги е била (и небоядисвана също).

# 658
Влизам да изрева... Който търси розово розово... Гарниер 8.12... Нищо общо с красивото бежово от картинката... Като фламинго съм в главата... Бясна съм... Отивам да видя как ще се оправям...

# 659
  • София
Олеле, аз тамън 8.12 съм си взела! Харесвам розов оттенък, ама да не е много.

Общи условия

Активация на акаунт