КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА - Сезон 6, тема 1 /26. 02. - 11. 03. 2018/

• 55 289
  • 886
  •   1
Отговори
# 465
Разликата между Хранова и Лили Иванова е, че Хранова се налага да имитира такива като Лили Иванова, за да се храни. Човек понякога сам си слага етикета с цената. Нека да е уникална като глас и кариера, но щом се е натикала в такъв формат, вероятно ще бъде коментирана наравно със всички останали. И пак има късмет, че хората масово подхождат с голяма доза уважение към нея и биха й спестили критики, които иначе доста грубичко се сервират на по-неопитните й колеги, каквото нямаше например към Петя Буюклиева - също уникален глас, но тотална закопавка откъм поведение.

Каквито и "скимтящи" нови песни да има Лили Иванова, тя продължава да работи неуморно и пълни зали с фенове без да се налага да си продава билетите на безценица и да си пуска плейбеци за фон.

Ох, да. Съгласна съм, че Лили Иванова има хъс, упоритост, дисциплина, издържливост, че това което представлява и прави на 80 години за българските представи е невероятен подвиг, да! Не отричам всичко това и не знам защо го изтъкваш изобщо, след като не съм казала и дума в тази посока. Аз говоря за песните и. Защото преди бяха мелодични, запеваеми, запомнящи се, и ги слушаха всички независимо от професия, образование, възраст и т.н. Тя загуби този популярен и мелодичен стил, стана някаква "пиано-барова" и "претенциозно - извисена" и вече широките народни маси не я слушат. Слушат я отдадените и фенове, които са и фенове от време оно. А залите според мен се пълнят не толкова заради песните и, а за да видят хората Лили на живо. Аз лично на нейн концерт не бих отишла, да слушам скимтения и напъвания.

# 466
Просто не си права, че няма хитове, издадени след 90-те години на миналия век. Само от албума и от 2013 година мога да се сетя за няколко песни, които редовно вървят по радиото и са лесно разпознаваеми и мелодични. Аз например не съм й отдаден фен, но я слушам с огромно удоволствие.

# 467
Аз харесвам Марги,като дете и тийн я слушах,и сега харесвам песните й.Но с участие в тези предавания някак си олеква.Едва ли е за пари.Доколкото знам,имат успешен бизнес със съпруга си.Гледала съм интервюта нейни,със синовете и внука й,много земна и естествена.Но едва ли ще излезе от себе си,за да се справи с образите в капките,а ще трябва да търпи критики.

# 468
  • София
Лорчето дали няма да си пийне една ракийчица за отскок в този студ. Laughing Mr. Green

# 469
  • гр. Шумен
Аз пък не мога да разбера защо всички певци, влизащи в някакво ТВ шоу (пък и невлизащи) трябва да ги мерим с Лили Иванова (май само Кичка Бодурова беше пощадена от подобни мерки). Лили Иванова си има един приоритет в света и това е музиката. Тя в интевюта дори е казвала, че като отиде някъде в чужбина на турне, нищо не я интересува освен самия концерт. Праволинейна и целенасочена, по никакъв начин не мога да си представя, че тя в един момент ще обяви прощални концерти и ще се оттегли от сцената. За нея сцената е всичко.
Но хайде да приемем, че има и друг тип певци, за които има и други неща в живота освен кариерата. Например семейството. Или приятелите. И които може би са по любопитни и авантюристично настроени и се хвърлят в подобен род шоу за забавление. Защо като се появи в ТВ формат някой като Марги, почваме да съскаме "мммм, тя за пари, мммм, тя няма работа, гладна ще умре, ако не я поканят, мммм". И почва едно броене на зали, фенове, концерти, песни, само и само да се докаже, че тоя певец не е нищо особено.

# 470
Не го считайте за заяждане, но наистина кои са хитовете на Иванова, да кажем последните 10 години?

# 471
"За тебе бях" е от по-новите, доста известна, ама сега с уговорката, че не е тотален хит като Ветрове, де. "Поетът" също стана популярна.
Но аз не съм ѝ също отдаден фен, пускат я по бг радио, което слушам, каквото пуснат ново от там го знам и като си го поръчват хората за често поздрави, считам, че се харесва и е популярно. Peace

# 472
Темата съвсем се отплесна. Аз нямам нищо против Хранова да участва в предаването, стига да се справя с имитациите, но за съжаление, не виждам как това ще стане. И заради това съм против, но дано ме изненада приятно. Несъмнено ще се дразня обаче, ако е хвалят всеки път за това, че е имитирала себе си. Мотивите ѝ за участие не ме интересуват особено, свършен факт е, така че няма какво да направим.

# 473
Според мен няма как да се сравнява Лили Иванова с която и да е друга естрадна певица от това поколение. Най-вече защото тя няма нищо друго освен своята кариера. Затова и толкова сляпо, праволинейно и почти маниакално се е посветила на нея. Става и ляга, диша и живее за музиката си и концертите. Другите, както забелязвате не могат да я стигнат, защото в един момент се е наложило кариерата им да мине леко на заден план заради семейство, деца, вече и внуци. Като пример мога да дам и Васил Найденов. Стари хитове, нови хитове, постоянни участия къде ли не. Хонорара му е сериозен, защото вече иска да разреди малко участията си. И пак има по няколко в месеца. Ритонците са същата работа. Имат или нямат хитове няма значение - имат доста участия /най-вече в чужбина/ и изкарват добри пари. Посветили са се на песните, защото просто няма на какво друго.
С горното в никакъв случай не омаловажавам кариерите на Марги Хранова, Йорданка Христова, Петя Буюклиева и т.н. Просто се вижда много сериозна разлика в постиженията.
Но, като цяло съм съгласна, че нейния ранг, като певица предполага тя да бъде имитирана, а не имитатор. Но, както вече споменахте - явно финансовите им проблеми наистина са сериозни и жената хваща всяка възможност, която й се предостави. Браво за което

# 474
Дрънкаме си докато дойде понеделник, пак ще се върнем към образите Simple Smile.
Нямам нищо против никой да учатсва, НО с уговорката, че няма "свещени крави", за които от уважение само добро се говори. Това е.

В този сезон лично на мен чалгатроните ми идват вповече, аз и Златка я броя за такава, че и ГН отчасти.
Повече актьори искам, там се получават най-сполучливите образи-съответно конкуренция и по-добро шоО.

# 475
 А това нацупеното девойче с дебелото дупе дали може да се превъплъщава? Доста слабично се представи според мен като Лейди Гага. Но като цяло май им бяха подадени удобни като за тях и лесни песни. По-интересно щеше да ми е Марги или някой мъж да е лейди Гага  Grinning

# 476
Да, несъмнено актьори, които имат поне минимални гласови данни, се справят най-добре. За съжаление в този сезон е само един Иван и евентуално, ако броим и Боби за такъв.

# 477
И на мен не ми допада това, че основно певци са поканени да участват. Защото това не е шоу само за пеене. Сигурно затова актьорите винаги са голямата изненада в това реалити. Помня Калин Врачански как блестящо се представяше със задачите. Нети също, макар че тя си е 2 в 1. Но пък и Криско беше голяма изненада, защото никой не очакваше от рап певец, че може да пее. Той ми беше любим в образа на Емил Димитров тогава. Такава убийствена прилика имаше, че чак не можех да повярвам. Но тогава сякаш гримьорите се стараеха повече. Дано и през този сезон се стегнат, че в понеделник доста се бяха изложили. Аз лично очаквам този път Боби да се представи добре, въпреки лошия старт

# 478
От Фънки очаквам да е субективен до края. Както каза Коцето: Ще има да му мета десетки.

Съответно ще се заяжда с младите: Славин и Гери Никол.
Цяло чудо е, че не са поканили Луна да участва. Щеше да се получи интересен сблъсък. Допускам обаче, че Луна се възприема като втора Лили Иванова и такива въплъщения ще са под нивото й Wink

# 479
Фънки ми е голям дразнител, но учудващо в понеделник беше най-обективен в оценяването. Без да се превъзнася  като Хилда, или да хвърля с лопатата като Халваджиян. Който не спря да повтаря как добре знае колко им е трудно на участниците, колко е сложно....Ще кажеш, че са ги пратили на фронта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт