Жегите започнаха навред давайте с коремчета напред - ОКТОМВРИ 2006

• 15 316
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета!
Вени, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!    bouquet Желая ти занапред безпроблемна бременност и едно сладко бебоче наесен!
Мише, много хубаво, че така се е наредило всичко! Дано занапред имаш само положителни емоции!
Буба, стискам палци за очите. Дано компресите и кърмата помогнат!
За срещата - ако искате да я направим в петък, в 6 часа някъде в центъра. Ако повечето мами са на работа може би така ще е по-удобно. Някъде около Орлов мост, НДК, Южния парк - къде ви е удобно да дойдете? Аз нямам претенции. А и в 6 часа времето не е така топло.
При мен днес мина първа част на трагедията(изпита) и сега се надявам утре да приключа с тези неща.
Яни, чакаме новини от твоите изпити!

# 121
хей,сложете всички по една ваша снимка като булка Hug

# 122
  • Varna
Честит Рожден Ден на Веничка !
Честито и на госпожа Кръц- Кръц !

Да сте живи и здрави момичета, много щастливи и обичани !
И през октомври да имате най-прекрасните и послушни дечица !  :bigdance2
:

# 123
  • Някъде в Европа...
Честит рожден ден, Веничка!
Всичко, което си пожелаеш да се сбъдва, а на есен едно здраво и красиво бебе да те радва!

Мише, много добре са се наредили нещата. Браво!

Относно коланите, не мисля, че ще са много удобни. Аз лично не мога да понасям нищо стегнато на корема и не мога да си представя, че бих сложила такова нещо.
Изследвания и на мен са ми правили само един път. Казаха ми да отида за другите след 10 юни, когато съм на консултация.
Да ви се похваля - купих си едни чехли с ниска платформа. Не са ми удобни равните и това е. Докторът ми забрани да нося с ток, но въпреки това Blush, а и не смятам че 5 см. височина би ми навредила. И друго - свекито днес ми се обади (тя е в чужбина) какво да купели за бебето, което го нямало в Бг. Аз и казах, че всичко има, тя ми говореше за нещо за стерилизиране на шишета, ама не за микровълнова. Така че давайте идейки! Simple Smile
Това е от мен! Весел ден на всички!

# 124
Здравейте и от мен!
Веничка, Честит Рожден Ден!!! Бъди здрава и много много щастлива, а на есен ти пожелавам да гушкаш едно малко пухкаво бебче!!! Simple Smile
Кръц-кръц! Толкова си хубава! Честито!!! И на вас желая много, много щастие!
Бубе, за конюктивитът и аз знам, че кърмата помага, но е добре да се пръсне в окото поне няколко пъти. Затова, може да помолиш приятелката си да ти изстиска мъничко, а ти да си го държиш в хладилника. Мъжът ти също може да се лекува. Simple Smile
Миши, за теб също много се радвам! Но това е един добър пример за това, че няма смисъл да се притесняваш за неща, които не си сигурна че ще се случат. Що сълзи изплака, а се оказа, че е нямало смисъл. Е, не че аз го спазвам това правило. И аз се притеснявам предварително, но ето, че в повечвето случаи се оказва, че е безсмислено!  Hug
Аз утре съм на преглед при Минев. Може би той ще ни каже вече пола на бебчо!!!  Laughing

Целувки на всички!   bouquet

# 125
Леле, пак много постинги и знам, че ще забравя да си кажа всички коментари по тях (било от деменцията в бременността...).
Най-важното:
Честит Рожден ден на Вени! (да не прекалиш с алкохолните напитки Wink)

Поздрави на Кръц Кръц за страхотната сватба и честито ново фамилно име (вашия тате разбира от хубаво Wink, а снимките са страхотни!)

И на двете ви пожелавам всичко, което се пожелава в такива моменти, а ако съм пропуснала нещо - и него ви го пожелавам!

# 126
Здравейте,мами!
Честито на рожденничката! Вени,да си много щастлива и обичана  bigdance2. И бебчо много да те радва.
 Бубе,не знам колко кърма да си капеш,вземи си едно шишенце и ако има ефект продължавай. Мойта приятелка не ми каза по колко капки и колко време,просто ми спомена,че детето се справило с възпалението веднага-даде ми го като съвет.
За срещата- аз мога да се домъкна навсякъде, в Борисовата градина в началото има една бирария на открито-Ариана.само давам идея:) На НДКто е голяма лудница.
 Аз си спретнах едно албумче със снимки от сватбата. Ако на някой му се гледа... То ми се струва толкова отдавна...

http://snimka.bg/album.php?album_id=40358

Хайде от мен лек ден!

# 127
 nbirthdayВЕНИ! Желая ти само прекрасни моменти в живота, много щастие, късмет и пухкаво бебче наесен!  bouquet
 newsm67на Кръц-Кръц, обичайте се винаги както в деня на сватбата и нека имате много здрави, красиви и умни дечица!  bouquet
Мише-много се радвам за  теб, това беше най-доброто решение за теб! И без повече сълзи и неприятности-нашите бебета заслужават спокойствие и оттук нататък само приятни емоции.
Поздрави и целувки на всички!  HugКато изчета всичко ще видя дали и аз ще имам коментари като Неса- напоследък чета разсеяно отгоре-отгоре.

# 128
KikiNiki страхотни снимки,много хубава булка си била /то грозна булка няма де /.Аз в неделя бях на свадба.Оженихме на мъжо брата,хубаво нещо са свадбите само да са по на често newsm03
.Снимки почти нямам /от тази свадба/ имаме само на 2 Joy,та то е разбераемо нали не съм от главно действащите лица Blush,но и те ми стигат Grinning

# 129
Пак съм аз Simple Smile
Голяма съм офцъ... Днес следобяда ви писах, писах... и накрая от глупост всичко изгубих. Ама много ме яд, да знаете!

Писах за токсоплазмозата - аве как така ще правят изследвания, след като какъвто и да е резултата накрая казват "Ами всичко трябва да е ок". Аз защо се отказах да я правя? Мари_ред, ама те от къде разбраха, че имаш токсоплазмоза, колко пъти са те изследвали? Ако само веднъж - от къд знаят, че анителата не са от преди?

Еве, историята на твойта приятелка е много потресаваща. Дано детето и майката да са наред. Да се обаждат веднага в полицията, даже и да е вероятно тя умишлено да е изчезнала! И да ни пишеш какво е станало, когато стане ясно!

Яни, за желязото - витамин С-то улеснява усвояването му. Препоръчвам ти при всяко хранене да си капваш малко лимонов сок, да ядеш повече плодове и да пиеш натурални сокове, богати на витамин С. Питай патило Wink.

antoana, имам приятелка тук, на която й правиха 3Д и са зписали бебче на диск. Много е готино! Направо ми се доплака като видях - той си се мотaе в коремче, смуче пръстче, върти ръчички, рита. Не знам обаче дали всички апарати позволяват да се прави запис, или дали лекарите имат идея как се прави. За всеки случай си вземи със себе си един диск и ги питай дали може да запишат.

Пускам постинга, че пак ще направя някоя глупост преди да натисна "публикувай" и пак ще преровя мненията ви, за да видя, какво още исках да кажа Wink

Последна редакция: вт, 30 май 2006, 19:16 от Nessa

# 130
  • Стара Загора
KikiNiki много сте сладки Hug
Несса ти недей разпитва хората ами кажи ти как си? И аз цял ден само зяпам какво пишете и от мързел ли...от жега ли направо не ми се пишеше. За това като се скри слънцето ела ме виж Mr. Green
Това за вит.С и желязото и аз съм го чела..пробвай Яни Peace
Днес съм доста витаминозна. На закуска махах две краставички със сиренце....преди обед череши, на обед тиквички с кисело мляко и следобед пак череши. С тези череши влизам в преразход с водата и тоалетната хартия Mr. Green
Хайде лека и прохладна вечер мамчета Hug

# 131
Гледам ви какви сте ми хубави булки и за първи път завиждам (еее, ама благородно де). Ние не правихме сватба (не съжалявам, че толкова роднини на куп ми предизвикват алергии..., ама за бялата рокля и хубавите снимки, е сега въздишам...Wink), само подписахме и изкарахме велик меден месец по гори и открити морета. Мога да споделя само снимки от там, тия от подписването са скука.

KikiNiki много сте сладки Hug
Несса ти недей разпитва хората ами кажи ти как си? И аз цял ден само зяпам какво пишете и от мързел ли...от жега ли направо не ми се пишеше. За това като се скри слънцето ела ме виж Mr. Green
Това за вит.С и желязото и аз съм го чела..пробвай Яни Peace
Днес съм доста витаминозна. На закуска махах две краставички със сиренце....преди обед череши, на обед тиквички с кисело мляко и следобед пак череши. С тези череши влизам в преразход с водата и тоалетната хартия Mr. Green
Хайде лека и прохладна вечер мамчета Hug

Хехехе, то какво да кажа? На вън не се спря да вали (то тук не на шега казват, че на човек му стигат един и същ тип дрехи за цяла година и чадър, дето да е ветъроустойчив...). Аз заради проклетото време сменям кръвното в съответствие със силата на вятъра (разбирайте всеки 5 до 10 мин...). Събирам границите. Разликата между деня и нощта е, че през нощта спира да вали. Тате ме отряза с колата, 'щото сега не съм можела да ходя по права линия, пък какво оставало да карам. Аз му викам, че като е по-бързо не ми се вие свят, той ме гледа лошо. Тъпча се с кайсии и праскови, поради липса на череши... И страдам по баничките и бозата, с които сега можех да се усвинвам до пръсване.
А бебчо образува постоянни подутини по корема, никаква почивка, че и нощем. По случая тате се обяви за горд родоначалник на торпедо. А аз в четвъртък съм на дофтор - сменям тая до сега, че ми лази по нервите (като си знам късмета ще сменя с някой дето ще ми лази още повече по същите...)
Иначе сега... седя си тука пред компютрото, чета, завиждам за черешките, слънцето и тиквичките с кисело мляко, които за нищо на света няма да излеза да си ги купя (сакън да се не разкисна)...
С други думи, Херка, нямам какво смислено да кажа Simple Smile, затова ви се кефя на вас и се радвам като има случай дето и аз да изразя мнение Wink (видяла жабата, че подковават коня и тя взела, че вдигнала краче)...
Леле, колко съм изписала... няма да чета, че няма го пусна...

# 132
Ааааа сетих се!
Пак съм аз Wink
Аве, а тия много гадни, дълги и потъмнели окосмявания ще изчезнат ли после?  Thinking Аз не мога си правя коло-маска, заради огромните разширени вени, ама то да са само по краката... и корема ми е станал един, че и по лицето са ми станали някак си по-видими и тъмни  #Crazy. Ужас!
И пак да питам - а вие почнали ли сте да се питате какво трябва да пазарувате за бебо? Наш тате изпадна в паника в неделя, че не можем да се оправим с времето, 'щото сме нямали такова. Развива нек'ви паранои Wink. Някои мами наоколо ми споделиха, че по това време вече почти всичко си били купили. И сега реших, че поне списък ще си правя. Та с други думи умувам  newsm78, каквото и да значи това... Стигах до креватче, памперси и количка...

# 133
  • Виена
Здравейте Мамчета Hug
Честит Рожден Ден на рожденничката,всичко най-хубаво ти пожелавам! baloni
 Аз не пиша,само ви чета.В това мрачно време нямам никакво настроение  Wearyто не бе дъжд не бе чудо,даже и Слави не ми се гледа в момента,чакам да свърши,че малката пък умира да го гледа и да я слагам да спи,че ми е мн.нервно. smile3516
  За космите по стомаха мисля,че след раждането ще се махнат.
 Вчера една приятелка от Варна роди.9 месеца и казваха,че ще има момиче и накрая родила момченце Crazy.Каква изненада,направо се шашнах,пък незнам за тях.Питахме какво да купим на бебето,а таткото се бъзика да му купим малко сини дрехи,че всичките били розови.
 Моят бебчо също е много активен по всяко време на деня,направо се чудя кога спи,толкова много шава Turn-l.
 А пък от скоро време така ми се пие кола...и си и пийвам де,пия само light,ама тя не е без кофеин.Търсих някъде тема специално за колата ама не намерих никъде.Дали е много вредно?Пия по една кутийка на ден,ама така ми се пие...
 Дано не преминат черешите докато се прибера,че тука има,ама не са хубави.
 Лека вечер Момичета и много  love001

# 134
кръц кръц,пожелавам ти след прекрасната сватба да изградите още по-прекрасно семейство  remybussi family,защото щасливите родители създават и щастливи деца-като се започне от октомврийското ви съкровище до колкото броя още си искате!!!

веничка, nbirthdayЧРД,да си все-така лъчезарна и млада още много ,много години!а на есен да си гушнеш едно малко  и хубаво, като майка си ,сладурче smile3522!!!

бубе, в семейството на една приятелка почти всички се бяха изпозаразили с конюктивит.не знам с какво се лекуваха,но доктора им казал ,всеки ден да сменят калъвката на възглавницата и веднага да я перат,защото заразата била много упорита.

за срещата,идеята на кикиники доста ми допада Hands Clap!други мнения?

аир, мисля,че вече почти всичко си имаме и в България,но аз например още никъде не съм видяла специализиран щанд за обезопасяване на къщата за бебето.тук-таме има по нещо,но на запад са много по-напред с материала.
и друго се сещам-казметиката от чужбина има по-голяма вероятност да е оригинална.едно юлско мамче ми каза ,че смята да използва "бюбхен",който ще й пращат директно от Германия.

несса, newsm65а така, и аз много често ги върша същите - пиша ,пиша,плюнча -бриша и накрая с едно елегантно движение всичко изтривам.
а за тиквичките какво да кажа и на мен са ми голяма слабост newsm22.само дето предишния фритюрник го изхвърлихме заради забравена мазнина в него и сега  се каним да купим друг,но все има нещо по-важно на дневен ред.а за нашите приятели е много лесно,ако искат да ни зарадват с трапеза-две кила пържени тиквички или боб и сме като на гала-вечеря./щото в къщи и без туй никой не ще да готви,та обикновено я караме на италианска кухня, сандвичи и салати/.

списък с покупките за бебето има в тема публикувана от зайко при очакващи бебета септември-декември.

теди,аз лично не пия нито кафе нито кола,заради кофеина-пречи на усвояването на калция,но аз нямам проблеми с "лишенията",които налага бременността.доста бъдещи мами,обаче си пийват поне по 1кафенце на ден  и не виждам нищо лошо в това.не мисля ,че е навредило някому-така-че според мен пийвай си ,но с мярка ,де!по-доре обикновена кола-писаха се доста неща за вредата от изкуствените подсладители в безалкохолните напитки.

лека нощ и сладки сънища мили майчета smile3524 newsm46!

Последна редакция: вт, 30 май 2006, 23:32 от oska

Общи условия

Активация на акаунт