Жегите започнаха навред давайте с коремчета напред - ОКТОМВРИ 2006

• 15 313
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
     Забравих да ви кажа едно лиубопитно неШто.Аз съм оперирана от киста при опаШната кост (то4но на д...то) и ми е останал белег,където кожата е по изпъната и 4увствителна.Попитах акуШерката дали Ште има някакъв проблем при раждането и ми каза 4е не.Но ме посъветва да си купя някакъв вид  розово масло или поне аз така си го превеждам и да мажа белега.Сега Ште ти4ам да си го купувам.

# 226
b].
Относно зодиите, аз съм лъвче Simple Smile, много ми се искаше и бебчо да е това, ама той ще е везничка. Иначе татито ни е риба. А познайте - кой надделява вкъщи- рибата или лъвчето? Laughing Laughing Wink Не вярвам обаче особено в зодиите. Иначе за децата везни пише, че били много нерешителни, да сме им помагали в избора.

И у дома сме лъв и риба,но рибката съм аз !Колкото да надделяването мисля , че е превилегия на повечето жени дори и да не е явно.При нас ако трябва да се вземе решение говорим....спорим и мъжа ми вика "Хайде стига и двамата знаем ,че ще стане както искаш ти" и чак не е интересно....бързо се отказва
И аз четох за децата везни пише ,че са мързеливички и нерешителни Shocked-
 дано не е така Peace-

# 227
А, да си защитя зодията! Аз съм везни и мисля че си е страхотна зодия. Но не мисля че тя определя характера и поведението на човека, това са по-скоро измислици според мен. Интересно четиво и това е. характерът се определя от семейството, средата в която израства детето и какво ли още не.
А за среща на пловдивските мами, ами айде де. Кажете кога, на мен ми е най-удобно вечер след 18:00 или събота след 14:00. Иначе може и неформална среща на курса в ДКЦ 1 във вторник. Аз ще се опитам да ви намеря кои сте. Ако чуете да пита някой за мамите от октомврийския форум на бгмама, да знаете че съм аз Simple Smile

# 228
А ние и двамата сме гранични зодии - аз между риба и овен, тате м/у дева и везна (май всички възможни комбинации сме събрали в наш'те 4 стени). И сме една картинка. Та си мисля, че никак няма да е зле бебо да си има една зодия.

# 229
здравейте момичета,
не можах да стигна до срещата, сега чак се връщам от работа, но ще има и други срещи, които няма да пропусна Hug

а за зодиите аз съм лъв, а мъжа ми е стрелец и никой не отстъпва, но си се обичаме и някак си се разбираме Heart Eyes

моята кръстница много ме изненада със заявлението "направи всичко възможно да е везна на всяка цена, иначе скорпион няма да се разбира с вашите зодии" хехе аз не вярвам толкова на тези неща, важното е да са здрави бебчовците, всичко друго се нарежда от самосебе си Simple Smile

# 230
Здравейте момичета
Аз ще трябва да избирам между везна и дева или по скоро ние сме решили везна ама то миже и друго мнение да има
Айр моят съвет е да преминеш към по-съвременни методи за подготовка на гърдите Можеш да го направиш с крем Гермастан Маже се от 6 или 7 месец на зърмат и аероилите Обтриването с кърпа вече се отрича тъй като предизвиква контракции А ти имаш така че е по-добре да се пазиш
Авент също предлагат крем но Гермастанът е мног прехвален Извинявай че ти се меся но ти желая доброто и просто споделям опита си Надявам се не се сърдиш
Барабана другият път те чакаме
Аз останах най малко защото имахме уговорка с таткото и той дийде да ни вземе но сега като повечето ще излезем в болнични ще имаме повече време за срещи
Леля зеля аз имам картон който ми се попълни когато се регистрирах като бременна и там пишат разни неща за мен за таткото, поредност на бременност, заболявания , тегло , ръст и тн и той си стои при лекарката При мен имам амбулаторен картон заверен от джи-пито и там се описват прегледи и болнични
лека и приятна вечер

# 231

И аз съм чувала, че крампите се получават от недостиг на магнезий или вит. В, но се чудя дали преди да почнат да ме тъпчат с препарати не трябва да ме изследват какво точно ми липсва. Някой минал ли е през това?

Кала, аз съм минала през това. Имах болки в ставите. Изследваха ми кръвта и се оказа, че ми е малко магнезият. Сега пия Magne B6 на ампули и се чувствам много по-добре (въпреки че честичко забравям да го взема  Embarassed). Даже и на мъжа ми давам, тъй като имаше същите симптоми като мен - сега и той чувства промяната  Simple Smile. За съжаление, кръвните тестове не са много показателни, защото магнезият се натрупва в костите и мускулите, а в кръвта е малко. Добрата новина е, че е почти невъзможно да се предозира. Излишъкът се отделя от бъбреците и червата, така че пий си го смело. За нас е полезен поне по 2 причини:
1. Отпуска гладката мускулатура (т.е. помага срещу крампи и контракции)
2. Без него калцият не се усвоява добре (в крайна сметка важно е не колко калций си приел с храната, а колко си усвоил от нея)

По въпроса за флуора и витамините - нямам никакво намерение да ги пия, поне докато има пресни плодове. Не се знае дали вредата от тях не е по-голяма от ползата! А с бебчо не ми се рискува...

Барабана, много се ядосах от изявленията на твоя доктор! Ако още си притеснена, изтегли си часа при д-р Мазнейкова за по-ранна дата. Моят термин май съвпадаше с твоя (23-и октомври) и имам час за 06.06., което си е съвсем навреме. Кураж!

Радвам се, че споделяте за болките, че и аз имам такива от няколко дни и леко се бях притеснила. Не ми приличат на контракции - по-скоро е от разтягането на матката. Ама какъв корем съм заформила  Shocked - уж го крия в широките дрехи, но май вече и те не помагат.  Blush А на голо е много смешно, защото ми стои като пришит  Laughing Въпреки показанията на кантара не изглеждам дебела - просто на предишната ми фигура са се "лепнали" едни едри цици и внушителен корем. А какво предстои от тук нататък, направо не ми се мисли  #Crazy

Отдавна не бях чела и минах набързо през постингите, но забелязах, че isipisi и Nessa се притесняват относно пътуването със самолет. Моят бебчо дотук има 9 полета (3 във втори и 6 в четвърти месец) и, да чукна на дърво, засега няма никакви проблеми. Тежко е за мен единствено на дълги полети, защото много отичам и ме болят ставите, но в рамките на Европа нямате никакви грижи. Аз другата седмица пак ще летя и единственото, което смятам да направя, е да си пия редовно магнезия и да си нося в чантичката No Spa. Преди няколко дни се върнах от командировка в Македония и пътуването с кола по лошите пътища ми се отрази доста по-зле от всички полети взети заедно (колегите ми до един са състезатели  Twisted Evil - другия път ще си ходя с моята кола!). С две думи - наслаждавайте се на разходката в небето! В ранните месеци не е опасно. 

# 232
Здравейте моми4ета,несам ви писала отдавна само ви 4етях,защото нямаше нищо интересно около мен,но снощи се поуплаших малко и реших да ви споделя.В4ера бях на консултация кам обяд и вси4ко си беше наред по време на нея и малко след нея,но кам 8 4аса еи така без при4ина като ме по4наха едни силни контракции,вси4ко отдолу ми изтрапна и една силна болка ще умра.Барзо бягам в тоалетната няма крав,няма нищо,но не мога да стана от там защото не мога да спра да пишкам,такмо стана и пак сядам или се стискам и след секунди пак там.Като се уплаших 4е може да са ми водите щото цвета сащия а и не спира направо отка4их,само дето не припаднах,викам на моя да отиваме в спешното барзо.Запалихме колата и веднага в АГ-то,дойде една млада лекарка обясних и вси4ко и хаиде на магарето.Барка ме два пати един пат за разкритие и един пат да види каде е разположен беб4о.За мое успокоение вси4ко беше наред и бебо и матката се беше успокоила,нямах контракции(забравих да ви кажа 4е в паниката си изпих две хап4ета Нош-па и един Магнери4 и те са ми успокоили матката докато отида),след прегледа ме гледаха на видеозона даже се забавлявахме с татито и докторката за да си покаже пак пола но не пожела ,казаха ми да си пия магнери4а и нош-па-то и да се поизлежавам пове4ко да не се преуморявам.
Та това е мили4ки от мен пазете се много и нацелуваите коремите от мен,надявам се да не сам ви досадила с историята си,ако е така се извинявам .4ао и лек ден

# 233
Забравих да ви кажа 4е и отношението им и вниманието което полу4их беше страхотно и на ниво за пореден пат се уверих 4е там ще родя живот и здраве.Опровергах мнението на много мами 4е там вси4ки доктори са гадни и некомпетентни,камоли отношението им.

# 234
Привет майчета ,
ами аз още нямам контракции,но така като ви чета оставям с впечатлението ,че са нещо нормално за този етап от бремеността.
Чакам софийските майчета да разказват за срещата, а пък ние пловдивските е вече време да се организираме.Ако искате другата седмица.Ето Vilian жече има идея.
Пожелавам на всички лек weekend.И целувки по коремчетата.  love001

# 235
     Ееееее,няма ли снимки от в4ера?

# 236
  • Стара Загора
     Ееееее,няма ли снимки от в4ера?
Съвсем ни забравиха за снимки Crossing Arms И аз стоя и се ослушвам като циганче да изпадне от някъде някоя снимчица ама нъцки Crazy
Добър ден и от нас bowuu
Къде сте момичета...при мен е голяма жега и аз не мърдам от нас...стоя си тука и похапвам.
Лек и по-прохладен ден от нас Hug

# 237
Здравеите на всички! Дали  има място и  за мен ....Термина ми е на 30.10 06г. на 27г съм ,това ще бъде третото ми бебче .Имам две прекрасни дъщери на 9 и 10 г.  Simple SmileЛеко бременеене и безпроблемно раждане на всички .  bouquet

# 238
Здравейте момичета!
Rosy Ross, добре дошла!   bouquet Много се радвам, че ставаме повече!
Херка, на срещата KikiNiki направи няколко снимки и сигурно ще ги качи.
Русавелке, почивай си повечко.  Много неприятно, че така си се изплашила  Sad . И аз от време на време имам контракции, но гледам да не им се плаша, за сметка на това полягам повечко.
Времето тук е мрачно и доста студено - точно като за дрямка, а аз пусто трябва да чета.
И аз да се оплача - пак не мога да ям месо - бягам като дявол от тамян  Mr. Green . А това си е много важна храна сега. Несса, почнах като теб - слагам много лимон в салатите.
Хайде лек ден на всички от мен!  Hug

# 239
Добро утро!
Ехее,здравей,Роси,браво на теб- три дечица,да са ти живи и здрави:) Каките само как ще ти помагат:)Щастливка си ти! Знаеш ли вече пола на бебчо?
 Аз от моя мъж тия дни не мога да стигна до компютъра,че имаше работа да върши.Сега го издебнах, докато е в банята Laughing
 Ей,много се радвам,че се запознахме,надявам се да има още подобни срещи,и дано успеят да дойдат още момичета. Тия дни ще кача снимките,не са много,следващия път повече.
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт