Жегите започнаха навред давайте с коремчета напред - ОКТОМВРИ 2006

• 15 319
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • Виена
Привет момичета   love001
 evelinar що не се обади,можеше да се видим smile3521.Ако някога имаш пак път насам свиркай  girluu.Аз ще пътувам със същата линия на skyeurope,само,че няма да съм с автобуса до там,но то не,че има голяма разлика.Само дето сигурно после пътя от София до моят град ще ми се увиди Confounded.
 Фрики моята дъщеря е скорпион.Мисля,че това за зодиите е относително,макар,че може и да имат маалко общо всички скорпиони.Но всеки човек си е индивидуален .Тука имаме едно приятелско семейство които имат близначки и 4мата са скорпиони и се разбират чудесно.
 Вчера в градината имаха летен фестивал,аз тука лято не виждам,ама ...Беше много хубаво.Но тука не празнуват 1ви юни като ден на детето.Явно си е национален празник на България,нз и аз.
  Целувки на всички lovekiss

# 211
Здравейте и от мен! Simple Smile
АИР, исках да те посъветвам, като отидеш при Минев да го питаш за всичко, което ти хрумне. Той не е много приказлив, а и понеже винаги има хора при него и не си губи времето с празни приказки. Но ако имаш въпроси, без притеснение го питай за всичко и той подробно и любезно ще ти обясни. Аз бях при него в сряда, но останах малко разочатрована. Не от него, а по принцип, защото вече си мислех, че съм към 21 седмица, а се оказа, че съм на 19 г.с. и 6 дни. Иначе термина ми е същия, даже е станал на 19-ти октомври. Ама аз пусто избързвам в изчисленията и все чета напред в книгите, та затова съм и допуснала тази грешка. Каза ми, че е малко рано за пола, но въпреки това се опита човека да го види. Каза ми също, че до края на 20-та седмица има вероятност да получа контракции и затова да се пазя. Иначе бебчо беше добре и се връткаше наляво-надясно! Каза още нищо да не пия - нито витамини, нито NO SHPA. Било нормално в тези седмици по 7-8 пъти на ден да се усещат леки контракции, но ако са по-силни и ако са повече трябва да се взимат други лекарства. Аз го питах, защото все още имам от време на време леки предменструални болки (контракции).
АИР би ми се искало следващия вторник и аз да дойда на курса. Там на място ли става записването? И в колко часа и къде да дойда. А и между другото аз също живея в Тракия, бл. 5 (точно до Тони 2000), но работя в Дома на Техниката в АДВАНС - компютърна фирма, така че ми е удобно да идвам на курс след работа. Simple Smile
Фрики, ти също се водиш 20-та г.с., понеже термина ти е на 20-ти. Simple Smile А за Скорпионите, не се кахъри и не се сърди на твоята приятелка. Може би е нямала предвид точно теб, а по принцип на скорпионите, наистина не им се носи много добро име. Но да ти кажа и аз имам приятели с тази зодия, които са страхотни! Simple Smile
Момичета, много прегръдки ви изпращам  Hug и да закачите снимки от срещата на Софийските мами. Simple Smile

# 212
Привет!

Хера благодаря за розовкото!! Все още ми е странно, че ми казаха момиче.. За мен няма значение, но винаги съм мислела, че ще имам първо момче.. Както и да е, таткото пък е супер щастлив, много бил искал ама не смеел да си каже  Grinning

Момичета аз за срещата няма да мога, така че не ме бройте, но следващия път задължително!

Да ви кажа, вчера бях на зъболекар и сега така ме боли единият зъб, дето ми го ръчкаха, някакъв дълбок кариес съм имала и сега ми е травмиран явно. А на всичкото отгоре има и още и ще ходя др. седмица пак... Много съм зле със зъбите, това са си стари работи, просто предишната ми зъболекарка не си е вършела съвестно работата и сега в най-неподходящия момент трябва да се оправям..

Неса, браво на вас! Пратихте ни лошото време, а сега при вас слънце  Crazy

И аз ще ходя при Мазнейкова за фетална, въпреки, че още се настройвам от факта, че струва 70 лв. Някак си е над психологическата ми граница за преглед...

Кики ники и Миньон, нали вие ходите при Джонгова? Аз последно бях при нея, май ще сменям този Чернев, "големия професор". Жената ми се стори супер готина и интелигентна, а колко я бива и като доктор ще се разбере в последния момент, ама то никъде няма гаранция...
Аз гледам, че са ни доста близки термините, ами ако се юрнем в един и същ момент да раждаме, какво става?!

Hug  от мен и добро настроение, въпреки мрачното време!

# 213
добро утро,мрачно е ,но пък поне да е весело!

friki,доста е глупаво smile3537 от страна на твоята"приятелка",да изказва такива лични мнения за човек,който може да се разпознае по описанието.та нали като публикуваш в нета може да го прочете всеки -много е нетактично.а това за зодиите си е по-скоро женско забавление,отколкото някаква доказана истина.ако прочетеш за всяка зодия има много велики личности,достойни за възхищение и подражание.то иначе ,ако вярваш на зодиите,царете щяха да се раждат само август,а медиумите да речем-март.

ееееей,кала,много моля ,недей така да наричаш везничките-колебливи и въздухарски newsm62    Wink!аз лично не познавам никой,но се надявам моичкото да е най-страхотното и умничко детенце!
в началото,много ми се искаше да е лъвче,но смятам,че тези неща са Божа работа и ние трябва само да вярваме,че щом така е станало,значи така е най-добре да бъде!

за срещата ,аз ще дойда!дано се съберем повечко! newsm19

# 214
Оле, Оска, голям гаф направих Embarassed Хич не съобразих, че повечето тук чакате/чакаме Везнички. Те също са хубава зодия и аз много се разбирам с тях, но просто мисля, че трето въздушно значе вкъщи ще ни дойде в повече. Освен това като знам с татко му какви сме нерешителни и отстъпчиви и хич не си гоним интереса, някак ми се ще детенце да е по-оправно и да може да отстоява мнението си и да се оправя в живота. Но, каквото и да е, нека е живо и здраво. Все си е добре дошло!!! Hug

# 215
     smile3558 Здравейте,бременелки.      
      Пожелавам ви много хубаво да си изкарате на среШтата,но с торти4ките внимателно  261uu,ние Ште сме виртуално с вас.И да се снимате,4е да гледаме тумба4ета.
      Sa,термина ми е сложен на 20.10,заШтото това е според датата на последния цикъл,после според ехото се оказа 4е съм две седмици назад.
      Nessa,мен съШто ме боли таза,понякога много ме сецва ама Ште търпиме.Оба4е като го коментиах на акуШерката се у4уди и ме пита преди да забременея дали съм имала подобни оплаквания.

# 216
     Nessa,мен съШто ме боли таза,понякога много ме сецва ама Ште търпиме.Оба4е като го коментиах на акуШерката се у4уди и ме пита преди да забременея дали съм имала подобни оплаквания.

И мен това ме притесни - дофтор каза, че е рано за да е от бременността ('щото направо си куцам като кьопаво магаре...  Mr. Green). И щял да ме праща на ортопед, ако продължава. Пък преди не съм имала грижи.

Мамета, да напълните тумбачета със сладки тортички довечера, че и бебчовци да закачат по някоя хапчица! Дано не ви вали! Искаме снимки, а за мене - една на Витоша, че ми е много мъчно! Мляяяяяски от нашия слънчево-облачен затоплен край (ама вече е 19° и отивам да си купя цветя за саксийките на тераската)

# 217
  • Някъде в Европа...
Здравейте и от мен!
Sa , мерси за съвета, но малко късно го прочетох. Embarassed Относно курсовете, записването става не лекция за лекция, а за целия курс. Както  каза Галенце, мисля, че сега почна нова група, но доколкото разбрах те са имали само 1 лекция, така че не е късно да се запишеш. Можеш все пак да звъннеш на тел. 651152, много са любезни и ще ти обяснят всичко. Иначе Центъра за бременни жени се намира в ДКЦ на 4 ет, от дясно на стълбите, в дъното. Ако пропуснеш някоя лекция можеш да я посетиш със следващата група. Те всеки път пускат списък и знаят, че не си я посещавала. Simple Smile. А освен лекциите има и практически занятия - гимнастика или нещо ни показват свързано с бебето. Иначе ходих при Минев.Останах доволна, по-надолу ще обясня.
friki, не се ядосвай за приятелката, поне вече знаеш що за човек е и ще си имаш нещо на ум.
веничка , честита ти дъщеричка!

Ходих при частен доктор, смятам да си следя и при него бременността и евентуално да раждам при него. Потвърди се момченцето  Laughing, пак гледахме пишле Laughing Обаче докато бях на леглото получих контракция (аз не знаех какво е, той ми каза) Пита дали получавам често, аз пък не знам newsm78. Огледахме много добре бебчо. Попита ме какв са ми изследванията, хемоглобина, аз му казах, че е нисък, но другия ми доктор е казал ,че ако падне още тогава ще предприема мерки. Shocked, а оттогава не са ми правени други изследвания.  ShockedТогава ме прати на изследвания. Хемоглобина ми-105, предписа ми ferro folgamma. И отново получих контракция, прегледа ме вагинално, каза че има леко изменение в шийката и ми изписа и Магнерот. Обясни ми също как да си подготвям гърдите за кърмене-да ги обтривам с кърпа, за да загрубеят. Доволна останах от докора. Най-после и на мен да ми се обърне внимание, че държавния доктор гледаше само бебето, а за мен нищо. Close. Получих и обстойно обяснение, което досега не чувах.

Обадиха ми се да изляза! Чао засега! После пак!

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 16:17 от AIR

# 218
Здравейте,мами:))
Аз ще дойда на срещата.То пък какво хубаво слънце изгря сега,дано се запази до 18ч. да не ни вали.
Вени, аз съм много доволна от Д-р Джонгова, само дето ми забрани да правя много неща ,ама то не е от нея,а от моите навици- и на мен ми беше ясно,че бременна не трябва да карам колело,ама като го чух като забрана и ми стана гадничко:) Преди нея и аз ходех при един много прочул се доктор,не че мога да кажа нещо лошо за него като специалист,но съм чакала пред кабинета му от 10ч до 13,30ч заедно с още 20-30 жени,всичките без час-щото той така си ги вика всички,които му се обадят по телефона. Е да,ама след 13,30 аз трябваше на бегом да тичам на работа,щото работя с хора и не мога да ги връзвам да ме чакат. И така аз си пиех лекарствата за стимулация,а до него не можех да стигна да ме проследи. На 4я месец го смених и видях какво е трябвало да ми се прави преди-значи направо си е било за лудо пиене на хормони и трупане на кг. После д-р Джонгова ме прати на физиотерапия-и ей ме сега бременна. Аз ще съм и винаги благодарна. Мисля,че е в час с нещата,а как ще се справи,ако изведнъж всички вземем да раждаме-не знам:))Но вярвам,че ще се справи:) Тя,между другото,водеше раждането на мойта приятелка,на чието детенце в неделя ще съм кръстница. Мисля,че се справи добре при нея,само дето тя роди толкова бързо.че не остана време да и сложи упойката:)))

# 219
  • във фурната
Здравейте и от мен!Времето се оправи,така че софийските мами са щастливки,само дето се оказа в последния момент,че аз няма да мога да дойда,т.к колежката ми ще пътува и аз трябва да я замествам до 8 ч. CryА така ми се идваше,че чак ми идва да ревна.Да си изкарате весело,да направите снимки и се надяванм скоро пак да има среща.Целувки на тумбаците Kissing Heart

# 220
Аир, на кой частен лекар отиде? А за новата група, вярно е че тази лекция в понеделник си ни беше първата, така че определено не е късно за записване.

Като четох че имате проблеми с таза и костите и някои куцат дори, се успокоих, щото и аз съм така. По принцип през деня нямам проблеми, но като си легна вечер в леглото, не знам, от това че съм легнала ли, какво, ама костите на таза ми така болят, все едно че се разместват. На всичкото отгоре сега чувствам десния си крак все едно че е леко разместен, а той не е, ама пак там горе си е болката. Мисля че е нормално, защото сега се разтеглят връзките между ставите и по-точно тези, които са пряко засегнати от бъдещото раждане. С други думи организмът си се подготвя за раждането, ама отрано, че да не е изведнъж големият шок.
Контракции съм имала, но само в долната част на корема и то не като болка, а като стягане. Не е приятно усещане. И ми минава като седна или легна. Доколкото знам е съвсем нормално, това са т.нар. Бракстън-Хикс контракции, които не са тези, които водят до раждане, а са нормална част от средата на бременността докъм края. Когато вече има повече от една контракция на час вече трябва да се вземат мерки, но ако вече са свързани с раждане, те не могат да бъдат спрени и са съвсем начесто. За всеки случай при следващия преглед ще питам дали нещо трябва да пия за тези сега ранните.
Иначе да отбележа, в сравнение с първите три месеца сега се чувствам пълна с енергия, върнах се към нормалния си режим на сън (тоест лягане към 1-1:30) и ако не беше намаления капацитет на белите ми дробове сега заради нарастващия бебчо, който посмачква всичко наоколо, щях да съм си като преди Simple Smile
Айде чао засега че свърших с работата за днес. Поздрави от ветровит и облачен Пловдив!

# 221
Здравейте и от мен  Hug

и аз чакам снимки   Wink

Тези дни само Ви чета че нямам време да се обърна от сряда. Аз съм добре още не си усещам бебето  Whistling
 А на някой искали ли са му някакъв картон за бременни, които се попълват от този които ти води консултациите  Thinking Моята докторка иска такъв уж ми каза от къде да го купя, ама книжарницата май са  я затворили  ooooh!

За зодиите, аз съм везна  smile3534 newsm62 smile3533  Чесно да си призная нямам нищо към никоя зодия зависи от човека. Познавам още двама мъже родени на моята дата и двамата нямат нищо общо, така че зависи от средата може би, не знам  newsm53

# 222
Здравейте на софийски мамчета желая весела среща и после да гледаме снимчици.Аз от два дена съм отпаднала и ужасно разсеяна.Имам ядове на работа ,но чак не мога да ядосам/което е добре/ Tired

# 223
  • Някъде в Европа...
galentse , ходих при Минев, останах много доволна (ще ходя успоредно и при него), а за контракциите, наистина ми каза че е нормално, но ако станели над 7 за ден, да съм му се обадила. Като се върнах при него с изследванията на кръвта и урината , пак получих, и ми предложи да ме прегледа. Каза, че имало малко изменение в шийката и ми предписа Магнерот заради това.
Леля Зеля , питай на регистратурата ако си в ДКЦ, някой път и там продават картони.
Относно зодиите, аз съм лъвче Simple Smile, много ми се искаше и бебчо да е това, ама той ще е везничка. Иначе татито ни е риба. А познайте - кой надделява вкъщи- рибата или лъвчето? Laughing Laughing Wink Не вярвам обаче особено в зодиите. Иначе за децата везни пише, че били много нерешителни, да сме им помагали в избора.
Хайде целувки на тумбачетата!

# 224
AIR аз докато се наканя да пиша и май си разбрала на собствен корем какво е контракция. При мен усещането е на много силно стягане на матката - става твърда като камък. В началото присвиванията бяха по-леки, но сега са доста осезаеми. Sick Но Минев ти е предписал Магнерот, а той е точно срещу контракции. Така, че спокойно. Аз засега не пия лекарства - дори интересно защо докато играем гимнастика в училището, не получавам никакви такива. А там има упражнения и за коремните мускули (съвсем леки разбира се) newsm78  При нас вчера имахме беседа на тема Патологична бременност. Покрай другите ужасии се споменаха и тези подготвителни контракции - на Бракстон Хикс. Но май всички лекари предпочитат да се застраховат с магнезиеви препарати против тях колкото и безобидни да са. Много са приятни тези беседи, защото всеки си пита каквото му хрумне, дори и да излиза от темата и така се научават доста неща.
На мен другата седмица ще ми пускат  изследвания, дано хемоглобина не ми е паднал много, че тези желязосъдържащи препарати били гадоост! Пак ще ме изследват и за токсоплазмоза, защото нямам никаква защита.
А да се оплача от моето зверче - много рита и не е никак от деликатните. Будя се вече няколко пъти нощем, защото на човечето му се играе.  Mr. Green А понякога когато ме рита в посока вътрешности е много неприятно усещането, Ама ще си търпим с любов и подобни моменти Blush

Майчета от Пловдив, давам идеи за място на евентуална среща - градинката до Централния младоженски дом, сладкарница Скалата, Бътерфлай(ако е много топло вътре е с климатик) Определете кога ще ви е удобно и къде. Хайде, майчетата от София ни изпревариха. Време е ние да премерим коремчета Laughing Доскоро и дано се наканим да се организираме!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт