Жегите започнаха навред давайте с коремчета напред - ОКТОМВРИ 2006

• 15 328
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Да объркала съм си месеца много съм разсеяна .
Радвам се че не съм сбъркала с избора си за доктор Мазнейкова.
Пиши и ти kala678 как е минал твоя преглед. Joy newsm68

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 17:50 от mira sm

# 166
Здравейте и от мен!  bouquet
Отдавна не съм писала, защото компа се беше вкиснал насъвсем Sick Оттук-оттам ви хвърлях по едно око набързо, но не съм писала. Е днес вече всичко е наред, та започвам след малко усърдно четене на форумски вести! Laughing Радвам се, че всички сте добре без сериозни оплаквания!
На патерици ЧРД на Веничка и Хера! Да получат своите най-съкровени подаръци през октомври живи и здрави  ylinfant
Кryc Kryc, била си прекрасна булка! Запазете дълги години огънчето и трепета помежду ви!  Heart Eyes
Добре дошли на новите мами! welcome Радвам се, че пловдивската група се увеличава!
Около нас нещата са горе-долу Sick Започнах да получавам  безболезнени контракции и засега още нищо не пия, но Док каза, че ако продължават ще ме сложи на почивка в леглото и хапчета. И аз получавам стягане на прасците, особено през нощта. Отвратително е!  Установих, че  спазмите минават най-бързо, ако не се стягам допълнително, а се отпусна. 
Имам си и болежки в гърба и кръста : (оплаквам се като пенсия ooooh!). Обикалям нощно време от легло на легло и най-редовно осъмвам на холовата гарнитура  Sick Мъжът ми се видя в чудо с мен, защото мрази да спи сам. Twisted Evil  Е, ще му се наложи да потърпи още някой месец, след това сигурно той ще обикаля в търсене на спокойствие Laughing
Момичета, пиете ли флуор за зъбите на бебовцците? Аз съм страшно несериозна с тези хапчета - най-редовно ги забравям newsm78 И от тази вечер вече ще си ги сложа до нощната лампа, дано има някакъв ефект!
Да се похваля и аз ходя на училище за бременни, вчера бях за първи път - имахме занятие по гимнастика. Останах страшно доволна - след 40-50 мин. упражнения се чувствах свежа и пълна с енергия, а гърба ми беше като нов (докато си легнах на твърдия матрак Sick).  С нетърпение чакам четвъртък - тогава пак ще се клечотим, но ще имаме и лекция. Ако има някоя форумска мама на училището в Торакс да се обажда!
Пловдивски майчета, много ще се радвам да се съберем на живо и да обменим инфо и клюки Laughing След време ще се засичаме из градинките с количките, живот и здраве! Доколкото схващам имаме доста работещи майки, но не смятам, че е проблем да се срещнем и в извънработно време - след 18ч. или в почивните дни! Ако се организираме, бихме могли да поканим и майчета от съседните теми - септември, ноември. Кажете си мнението! Тази седмица времето ще по-хладничко и идеално за целта! Олеле, простете ми писарската треска Praynig
Утре пак ще се разпиша, а сега се отдавам на блажено четене! Tired Приятна вечер на всички! Hug
Забравих да се похваля и аз - вече сме 500гр, диаметър на главичката - 55мм. Знаем си пола според Док, сега чакаме потвърждение и от генетичните изследвания от МД и ще си поискаме съответния цвят.

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 18:56 от vilian

# 167
Здравейте момичета,
докато изчета предната темичка и тази ми трябваше цял ден, толкова много сте изписали Hug

аз бях на почивка, беше супер ходихме и в пещера и днес мислех само да ви се хваля колко красиво беше, докато не отидох към обяд на преглед при моя гинеколог, който много ме разтрои, цял ден съм ревала. Каза ми че главичката на бебо била сплескана Cry ама да не се притеснявам случвало се не било сигурно, че е деформация. Ужким гледа всичко останало изглеждало добре и го гледа на 3D. Да ви кажа толкова ме разтрои, цял ден не мога да спра да плача и сега като пиша за това пак почвам. Обадих се и си записах час при Мазнейкова за фетална морфология за 8 юни тогава ще съм започнала 21 седмица. Дали не избързах, да не би пък да е рано и да не може да се види дали всичко е ок с бебо? Как мислите? Защото доктора днес ми каза, че било рано още и не е била оформена главичката и не може да се каже дали това със сплескването е проблем. Сега започнах да се чудя дали и на Мазнейкова няма да и е рано? Иначе моя лекар ще го сменям, че днес токлова арогантно ми съобщи за сплесканата главичка, че мъжът ми не можеше да ме успокои цял ден. newsm61

oska миналата тема ми беше отговорила на питането ми за мазнейкова и димитрова, за което ти благодаря Hug

ами това е момичета при мен, вместо да ви се похваля ви се оплаках Sad

иначе за стриите покрай разни проблеми в началото около мен не се мажех редовно и на едната ми гърда се появиха 3 лилавички линийки ooooh! сега гледам да не забравям, но ще видим.

# 168
Барабана,
Не се притеснявай преди да отидеш при още един лекар!  Hug
Стискам палци този да е толкова некадърен, колкото и арогантен и да е объркал.  Praynig

# 169
  • Някъде в Европа...
Барабана, горе главата! Аз също бих те посъветвала да те види и друг доктор. Не се доверявай само на настоящия. Стискаме палци да е сгрешил  Praynig  Praynig  Praynig Спред мен не е рано да отидеш на фетална морфология. Нали при нея се гледа за структурни изменения, а пише че най-подходящото време е 19-22 г.с.
Аз реших да тръгна и при друг доктор не само при държавния, както писах не съм доволна от него, но няма да го сменям заради болничните.

vilian , идейката ти за среща на пловдивчанки е много добра, но аз както се очертава няма да съм в Пловдив 3 поредни уикенда. Но ако случайно се организирате и съм тук ще ми е приятно да се видим. А какво чувставаш като имаш контракции  newsm78? Много глупав въпрос, ама не знам какво да чакам и как да позная,ч е е това точно?
Целувки

# 170
Барабана, не се притеснявай излишно. Сигурна съм, че бебо е добре и всичко е наред - та то още не се оформило, знаеш ли още колко ще се оформя? Не мисля, че 21-ва седмица е рано за фетална. Сменяй дофтора, само арогантното му поведение е достатъчна причина!

Аз да се похваля - записах се, разгеле, на курс за бременни. И понеже нямам нерви да се разкарвам всяка седмица, ще го направим целия за един уикенд. Малко ще ни излезе през носа от сутрин до вечер, ама... Пък и така тате ще си е през цялото време с нас! Връзкари сме, нали? Simple Smile. И си избрах акушерка! Тази дето ще води курса - тука здравната каса плаща акушерката да те съветва през самата бременност (освен с дофтора). Хубавото е, че като имаш грижи или проблем, можеш да й се обадиш по всяко време. Тя слуша тоновете на бебето, мери го, а след раждането идва да помага първите седмици - за кърмене, къпане, хранене, обличане. Аве звучи много полезно.

Ох, а на вън има светкавици и гръмотевици!

# 171
Здравейте момичета
Вие наистина сте много активни напоследък което  страхотно
Барабана тичай при Мазнейкова Не е рано за фетална - тя се прави между 18 и 22 седмица След това бебето натрупва мазнинки и органите не се виждат толкова ясно Стискам палци всичко да е наред  Praynig
Добре дошли на новите мами Желая ви лека и безпроблемна бременност
Аз вчера бях на ехокардиография и за сега всичко ни е наред  Praynig Бебо е 500 грама и в доста активен През цялото време се въртя като пумпал
Лошото е че се е врязал много ниско долу и това доста ме притесни И аз имам едни странни болки които почват от влагалището и продължават нагоре от вътре и се притеснявам дали не е шийката на матката
Таткото ми разпореди да пазя леглото Май пътуването е виновно Доста се пораздрусахме

За срещата аз съм за където кажете
Само ако вали трябва да си измислим алтернатива

Оска не се ядосвай на мъжа ти Според мен реакцията му е уместна За какво се шашкаш от някакви стрии Не е приятно но важното е бебо да е жив и здрав А освен това представи си как щеше да се почувстваш ако той ти беше казал аууууу ужас стрии или нещо подобно Радвай се на подкрепата му и не се тормози ако ги мажеш редовно доста ще се заличат
Аз за покупките още нищо не купувам но ме сърбят ръчичките
Чакам горните месеци и ще понапазаруваме
Поздрави и лека вечер

# 172
Здравейте момичета!
Честит 1 юни на всички деца, на бебета в коремчетата и на порастналите, но все още по дух деца!
Яни, и аз напоследък имам малко болки ниско долу. Горе-долу същите като твоите. Не знам от какво са, ама миналата седмица понастинах от климатика в работата и като кихна ме прерязва.
Днес съм на консултация, но сигурно само ще ме мерят.
Какво ще се уговорим за срещата утре?
На всички желая лек и весел ден!  Hug

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 09:52 от evelinar

# 173
Честит 1 юни на всички дечица днес! baloniДруг път по случая всички автомобили караха със светнати фарове,но днес като идвах на работа не видях нито една такава.
Barabana моля те не се притеснявай излишно,както казват и другите мами,още едно и то компетентно мнение на друг лекар никога не е излишен.А този твой лекар е абсолютно несъобразителен.При това наистина бебчо има още да се развива,така че горе главата.
Относно болчиците ниско долу и аз ги усещам от време на време,и си мисля че се дължат на промените в големината на матката,пък и бебчо може да ни причинява лек дискомфорт.Ще питам доки следващия път.
Vilian ,ами хайде да се организираме тогава,всички пловдивски мами да се видим.Ще бъде интересно.На мен ми е удобно след 18ч ,но можем да се срещнем и в почивните дни.Нека другите пловдивски мами споделят кога им е удобно,пък ще кажем ден и час.
Сега желая на всички мами лек ден.А на тези които имат вече и по-големи дечица -приатен празник с дечковците днес.Да ви радват много,много.  love001

# 174
  • във фурната
Здравейте мили мами!
Барабана,не се притеснявай излишно,докато не си отишла на 3D! NaughtyЛекарят може да не е видял добре размерите-често се случва.

Да ви кажа какво почнах да чета днес-книгата,,Световната конспирация срещу здравето" на Атанас Гълъбов.НАПРАВО СЕ УЖАСИХ!!!!!!!! Ако знаете какво пише за флуоридите,за флуорирането на питейната вода и флуорните таблетки.........направо ужас.И всичко е подкрепено с доказателства и факти,които са потулвани,заради стремежа на военни,индустриалци и властимащи да използват действието на флуора да прави хората по-манипулативни и по-малко съпротивляващи се на властта.И това в световен мащаб!А това за полезното действие на флуора за зъбите било само мит-даже напротив-предизвиквал зъбна флуороза с опадване на зъбите,костна дегенерация,ракови заболявания,парализи на нервната система и др.подобни.Направо се почувствах виновна,че съм мила зъбите на детето с флуорна паста за зъби,та даже си мислех дали да не почна да пия Zymafluor на таблетки,за зъбите на бъдещото бебе.Ако можете да си намерите книгата,прочетете я-ще видите за какво става въпрос.............
От мен това за сега,че тр.да излизам!Чао   tiptoe

# 175
Здравейте мами Hug

Барабана, много се радвам, че се включи. Не е рано за фетална, даже още малко и ще закъснееш. Отивай при Мазнейкова. Според мен, това което ти е казал този ненормалник не е вярно. Как може да ни тревожат в такива моменти. Всичко ще бъде наред, ще видиш Hug

Значи и вие имате такива болки, ниско отвътре. Поне малко се поуспокоих. Въпреки това ще питам моя лекар, в събота съм на преглед на Плевен.

Неса, много яко звучи това за акушерката. Защо и тук не направят така. Аз честно да ви кажа, не искам бабите да ми се бъркат. Мисля живот и здраве мама да ми помага първите две седмици и после чао Mr. Green Искам да си отгледам бебчето сама, знам че ще е трудно. Сигурна съм, че с таткото сами ще се справим Heart Eyes

Аз започнах много да се мажа. Непрекъснато се цапотя с нещо. В "огледала" даваха, че най-важното е кремовете да имат много в.Е. Той укрепвал връзките и така кожата не се разкъсвала. Та мисля да си взема и ампули в. Е, ако има и с тях да се мажа. Дупето, корема и гърдите ми са непрекъснато мазни Mr. Green

Вилиан, аз също вчера си взех Зимафлуор за зъбките, обаче снощи забравих да ги пия Embarassed Патка...довечера и аз като теб на нощното шкафче, дано не ги забравя този път.

Чао засега от мен мами. Честит празник на всички бебчета в коремчета и на тези, които са вече родени newsm51 Tada

# 176
Добро ви утро!
Не знам за вас, но тези дни направо не мога да си отлепя очите сутрин, от налягането ли, от що ли  smile3507
И аз съм чувала, че крампите се получават от недостиг на магнезий или вит. В, но се чудя дали преди да почнат да ме тъпчат с препарати не трябва да ме изследват какво точно ми липсва. Някой минал ли е през това?
Барабана, успокой се, мила. Всичко ще бъде наред, явно тоя доктор е някакъв тъпанар. Иди при Мазнейкова, не ти е рано, аз смятам да ходя точно като навършим 20-та седмица.
Несса, яко съм те стресирала за гърдите, а? Joy Имах предвид като почна да давам млекце, дали ще заприличам поне малко на лилавата крава на Милка /обожавам Милка/  Grinning  Heart Eyes
Писанията на Гълъбов за флуора и аз съм ги чела. Не приемайте всичко буквално. Аз също се бях изплашила, но питах моята зъболекарка, която ми е и най-добра приятелка и тя каза, че всичко е до дозата. При предозиране наистина има такива ефекти, но пък без флуор зъбките се развалят. Освен това май водата в България не се флуорира, а се хлорира /но не съм 100% сигурна/, ако някой има познати може да се поинтересува.

# 177
антоана и кала,
ами аз сега се поразрових из интернет и намерих сума ти страници (на английски), в които прочетох, че няма такова нещо флоура да предпазва зъбите. Всъщност една фирма за производство на алуминий е спонсорирала изследването, според което флоурът бил полезен за зъбите. Дотогава този отпадъчен продукт от производството на алуминий се е използвал само за инсектицид и отрова за мишки. При хората води до рак, остеопороза, разни заболявания на костната и нервната система, генетични мутации... И интересното е че няма никаква връзка с предпазването на зъбите от кариес или загниване! Ще почна да си търся паста за зъби без флоур... А за Зимафлуор, прочетох в страничката му--ами това си е флоуридна добавка на практика, така че мерси. Няма да я вземам, поне това да спестя на бебчо. Между другото, тези открития че уж флуорът бил полезен за зъбите са от времето, когато са твърдели че цигарите са добри за здравето...  newsm78 Полезни за гърлото, представете си... Вече знаем че не е така...

# 178
barabana стискам ти палци всичко да е наред и не притеснявай излишнт.
на новите мами -привет  bouquet
Днес ходих на лекар /има си хас/ всичко е наред с бебчето, явно с напредване на бременноста ставам все по параноична newsm78
Бебче тежало 600гр. и си върви точно по график само дето този лекар видя буба-така че ще обзавеждаме в жълто и зелено.
ех май ще съм 100% сигурна за пола чак,когато родя.Единия лекар вижда  4470, а другия football
Така искам една малка коконка бонбонка да си кипря

# 179
kala678, и аз нямам против Милката, ама не ща да приличам на нея. Ха мерси... То и както се е заформило и скоростта, с която ми растът съответните атрибути... направо не мога да повярвам, че от там ще тръгне мляко някой ден.

Аве мами, вие обърнали ли сте внимание, дали бебчовци си менят активността? Аз вече 3 седмици наблюдавам - има дни дето дребосъче не се спира, денем и нощем, и после се утихва за ден два, и тогава много слабо го усещам. И сега от вчера е един тихичък, не че напълно не се движи, ама на фона на предишните няколко дена... То и аз едва се движа, постоянно ме боли деменциралата глава... Има ли смисъл да се притеснявам?

Илияна , и аз много исках кокона, ама както е тръгнало и ние ще сме без панделки. Винаги съм си мислела, че ще си имам девойка и ще е една кротка и тиха... Обаче, може да ви прозвучи смешно, като забременях имах усещането, че е мъж - като говорех или си мислех за бебо. 2 месеца преди да забременея пък сънувах вече пораснал син, дето тръгваше за първия си учебен ден. После (тогава бях бременна, ама май още не знаех), сънувах пак младеж, ама бебе. Пък и миналия път на видеозона се видя пишка...,но чакаме да потвърдят де.

Днес съм на дофтор - новия. Стискайте палци да е пич! От старата не бях много доволна и ме е яд, че чак сега сменям. Не си знам никакви данни от изследванията. Само "всичко е наред, ако имаше рискове, щях да кажа".

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 12:13 от Nessa

Общи условия

Активация на акаунт