Пространство между зъбите, в което влиза храна

• 3 728
  • 6
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте
Между два зъба с корони се е образувало нещо като пространство, джоб, в който влиза храна и болката е ужасна. Почиствам след всяко хранене но и от почистването венецът вече е като рана, кърви и боли. Как се решава такъв проблем, давайте идеи. Благодаря

# 1
Здравей, и аз имах подобен проблем, поради нарушени контакти между корона и пломбиран зъб. На първо време опитай да спреш възпалението с гел. Например пародиум. Ако не се успокои, ще трябва консултация със стоматолог.

# 2
  • Бургас
Интердентални четки изваждат храната без да се наранява толкова венеца /стига да са подбрани добре като размер/.
Иначе трайното решение е нови коронки може би, не знам.

# 3
Съгласна съм за коронките. Може би има разместване на зъбите по някаква причина- липса на зъб в редицата или друго.

# 4
Най-добре посетете парадонтолог, не стоматолог, за консултация

# 5
Зъбите се местят през целия живот - малко или много се преобразуват контактите. Там където се изгубят междузъбно, те трябва да се възстановят, независимо дали е свързано със смяна на пломба или корона, иначе ще се набива храна между зъбите и това в повечето случаи води до образуване на пародонтален джоб

# 6
В случая най-удачното решение е да се подменят двете коронки, за да се възстановят междузъбните контакти.

Общи условия

Активация на акаунт