За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 824
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
И ние така правим, но в неонатологичното интензивно на Токуда има огромен (>70 инча) телевизор, който държат пуснат посреднощ, докато бебетата са сами.

# 226
На бебетата в интензивното и неонатологията едва ли им идва на акъла да гледат в телевизора Simple Smile , така че мен лично това не би ме притеснило.
Ние имаме тв в спалнята, където основно стоим с малкия. Работи по цял ден почти, той много се заглежда. Оставям го за минутка - две да позяпа и го обръщам на другата страна, с гръб към тв.

# 227
И аз не давам да гледа в телевизора(имаме в спалнята), а има огромен интерес отскоро. И в телефона обича да зяпа(когато лежа до нея и цъкам на него)   Simple Smile

# 228
оо моето бебе какви физиономии прави и колко се кефи. ама няма.

# 229
  • София
На бебетата в интензивното и неонатологията едва ли им идва на акъла да гледат в телевизора Simple Smile , така че мен лично това не би ме притеснило.
Ние имаме тв в спалнята, където основно стоим с малкия. Работи по цял ден почти, той много се заглежда. Оставям го за минутка - две да позяпа и го обръщам на другата страна, с гръб към тв.
И аз така правя - основно го ползвам докаго правя добавката след като съм кърмила моите бебчета 😀Simple Smile
Само че се тревожа, че бебчетата неусетно ще свикнат -когато беше на 2 г.  племенницата ми буквално се залепваше за ТВ - гледаше от една ръка разстояние...

# 230
Здравейте мами, имам един въпрос, нещо което ме тревожи. Бебка утре прави 7 седмици. От 4 седмица е изцяло на АМ първоначално ядеше по 100 кърма и 20тина АМ. След като мина на АМ ( Хип Комбиотик) започна постепенно да намаля грамажа и стигнахме до критичните 40-60 мл на хранене. Въпреки това си наддаваше леко полеко и си спеше по 4 часа, а нощем по 5-6. По препоръка на педиатъра, заради силни колики, сменихме на Лактана ХА, коликите намаляха и грамажа се увеличи на 50 до 100 на хранене, но по често около 70 мл. Но, когато хапва и изяде около 50-60 и започва много да плаче и да се сгъва, това го прави и с двете млека, притеснявам се да не я боли нещо. В комбинация с малкото мл. на ден започвам да се паникьосвам. Много рядко стигаме 500 за целия ден. По скоро сме около 420-460. Педиатърката ни не се впечатли много и каза да насилвам детето докато изпие поне 90 на хранене, но не винаги става. Някои имал ли е подобен проблем, според вас има ли нужда да търся специален доктор за коремчето? Благодаря!

# 231
Аз “ лиших” детето от телевизора на около година и половина. Тогава установих, че го разконцентрира и не ми обръща особено внимание ако има реклами.  До тогава телевизора работеше 24/7 обикновено на нова телевизия. По филми и детски не се заглежда. Но ме дразнеше, че аз искам да си играем, започват рекламите и той ставаше зомби. Нито той, нито аз страдаме. Преди ползвахме тв за фонов шум, сега просто държа телевизора на канал с радио, който няма картина. И двамата обаче не търпим тишината и трябва нещо да жужи.

Хриска - ако детето наддава, аз не бих се притеснявала и не бих насилвала. Аз имах обратния казус - детето ядеше по много, беше извън всякакви таблици за хранене и тегло. Продължава да е все така де- ако иска да яде, яде като възрастен наравно с мен като количество.

# 232
момичета а оставяте ли понякога бебчетата самички да се занимават или винаги активно участвате в игрите? аз понякога оставям моето да си гушка кърпата и да ги джитка докато аз върша работа на лаптопа (в същата стая). понеже той е много спокойно бебе ме е разглезил. но сега пък се притеснявам да не би да се чувства самотен и изоставен.

# 233
Сега сигурно много хора ще ме анатемосат, ама в 50% от времето, което прекарваме заедно той сам си играе с нещо. Търси ме ако иска помощ, когато му е скучно сам измисля някаква магария с кояти да ме привлече към играта, дали ще донесе конструктор или кола няма значение. Често ако пожелая аз да му се намеся и обяснявам ме бута и си взима играчките, които съм взела. Това сега, до към 7-8 месечен основно спеше и ядеше, та малко време ни е оставало за съвместни дейност, много се движехме с количката по улиците и парковете. След това дойде зимата и се започна едно безумно обикаляне на къщата с проходилка, за ръце, полиране на паркета от опити за пълзене и така.

И да съм искала да давам повече внимание в по-ранна възраст или е било отхвърляно от негова страна или аз съм била възпрепятствана физически. Върнах се към работния процес седмица след раждането, да, не в офиса, но и вкъщи работех и нямаше отърване от всякакви задължения. Донякъде смятам, че е било добре - нямаше следродилна депресия, нямаше десоциализация, нямаше вглъбяване в темата “ бебето - център на вселената” . От друга страна бебешкия период мина неусетно бързо в забързаното ежедневие и понякога имам чувството, че нещо пропуснах. Въпреки това, не съжалявам и не бих променила нищо.

# 234
фокси и аз съм така, имам много ангажименти.

# 235
Hriska, как ще го насилваш детето, ако си наддава все пак, няма нужда от такова изтезание. Или щом яде по-малко пробвай по на често да й даваш по малко.  Сгъването да не е от колики, каквото и да смениш все ще е така, докато не преминат...Все пак ако не наддава добре се консултирай с лекар, но ако си върви горе долу в нормите, няма място за притеснение ди мисля.

# 236
наистина, важното е не колко яде а как наддава детето. ако не наддава добе, няма как да е само от коликите, през колики минава всяко бебе и те не пречат на апетита. А ако си наддава, тогава нма мято за притеснения. аз като чета тук колко ядат другите бебчета, ми те като пиленца. според майка ми, и аз почти не съм сукала, но съм си наддавала. момиченцата все пак са и по-грацилни.

# 237
Ще има ли проблем, ако бебчето спи в кошница (като легълце с дръжки, с дюшече), вместо в кошара за месец два?

# 238
Ако повърхността е равна и твърда, не би следвало да е проблем.

# 239
Даже май ще му е по-комфортно в кошница. Те са свикнали да спят натясно в утробата и леглата са им огромни. Легло трябва като почне да се върти бебока.

По темата за съня: бебчетата нямат нужда от възглавнички (поне през първата година)

Общи условия

Активация на акаунт