За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 826
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Честит празник, прекрасни мами Simple Smile

За ТВ-то. Ние живеем в хола тримата и съответно той е при нас. Ние през деня слушаме радио, но вечер пускаме и ТВ, все пак и ние сме хора. Това сега обаче. Като беше малък и през деня си пусках ТВ.
Той се хипнотизира от рекламите. Сигурно и мен ще ме анатемосате, Mr. Green но понеже е много злояд май ще ги ползвам, за да го храня на тях, снощи по случайност сработи и за мое изумление изяде всичко, което му бях приготвила, с надеждата поне половината да изяде. От там (предполагам), ми спретна най-хубавия подарък за деня на мама - спахме цяла нощ, до 6 сутринта. Не ми се беше случвало от реанимация в родилното Simple Smile
Иначе четох в една психологическа книга за развитието на детето в ранна възраст, че децата зяпали екрана като зомбита, защото ги било страх от него. Не е точно така, поне при моето. Той дори се усмихва, понякога се смее и с глас на хората в рекламите, особено ако са деца.

За яденето. Аз също не бих насилвала детето да яде повече отколкото му е по силите. Най-много да започне да връща/повръща и тогава ще е все тая колко е изяло. Аз не отглеждам моето по някакви стандарти, например на еди колко си месеца трябва да изяде еди колко си грама на едно хранене. Не може всички деца да са еднакви, под калъп. Водя се по детето.

За спането. Първата вечер вкъщи като сложих двукилограмовото си бебе в креватчето му, ми се видя огромно това пусто легло. И аз мисля, че дори ще му е по-комфортно на едно новородено в по-тясно пространство.

# 241
Аз моето дете умишлено го оставям поне час да си играе абсолютно сам, под мой надзор.  Откакто беше по-мъничък процедирх така. оставям го или в люлката или в шезлонга и му слагам неговите любими играчки.
Иска да се учи да пълзи и се е заинатил яката Simple Smile Не иска да го държа в мен, иска да е на дивана/ леглото и да се мори сам, тътрейки корем Simple Smile

# 242
  • Стара Загора
Джунгла е вкъщи, иска да пълзи, ама не знае как да използва ръцете, и има постоянно една глава забита в леглото, а д-то във въздуха. Постоянно се оглежда какво може да си крадне, по възможност неща, за които мама казва НЕ. Вика, кара се, ядосва се, издава звуци на шимпанзе, удари се някъде и започне да реве. Grinning

# 243
Здравейте мами, имам един въпрос, нещо което ме тревожи. Бебка утре прави 7 седмици. От 4 седмица е изцяло на АМ първоначално ядеше по 100 кърма и 20тина АМ. След като мина на АМ ( Хип Комбиотик) започна постепенно да намаля грамажа и стигнахме до критичните 40-60 мл на хранене. Въпреки това си наддаваше леко полеко и си спеше по 4 часа, а нощем по 5-6. По препоръка на педиатъра, заради силни колики, сменихме на Лактана ХА, коликите намаляха и грамажа се увеличи на 50 до 100 на хранене, но по често около 70 мл. Но, когато хапва и изяде около 50-60 и започва много да плаче и да се сгъва, това го прави и с двете млека, притеснявам се да не я боли нещо. В комбинация с малкото мл. на ден започвам да се паникьосвам. Много рядко стигаме 500 за целия ден. По скоро сме около 420-460. Педиатърката ни не се впечатли много и каза да насилвам детето докато изпие поне 90 на хранене, но не винаги става. Някои имал ли е подобен проблем, според вас има ли нужда да търся специален доктор за коремчето? Благодаря!

Хриска,моя бебо също не искаше много да яде, наскоро увеличихме грамажите.Често се случва да си изяде половината и да заспи,разбуждам го като му сменям памперса,преди това съм го оригнала.След това си доизяжда.
А за болките-дали не е от млякото?Ние сме по същия начин,минахме на Хип Комфорт,педиатърката каза да пробваме на същата марка.Днес след храна се напъваше супер много.Накрая ще пробвам друга марка.При вас кога се забеляза промяната с коликите,ние не виждаме засега?

# 244
Джунгла е вкъщи, иска да пълзи, ама не знае как да използва ръцете, и има постоянно една глава забита в леглото, а д-то във въздуха. Постоянно се оглежда какво може да си крадне, по възможност неща, за които мама казва НЕ. Вика, кара се, ядосва се, издава звуци на шимпанзе, удари се някъде и започне да реве. Grinning

Абсолютно същото е у дома! И се върти постоянно от гръб по корем и обратно. Но като му събух чорапите да е бос се придвижва сравнително добре по корем. Но ръцете още не знае какво да ги прави Simple Smile

# 245
Честит празник мами!

Etoile усетихме промяната още на първия пълен ден на новото мляко. Преди това имахме ужасни вечери. Истеричен рев от 5 до 12- 1 през нощта, заспиваше от умора. Не спираше за секунда без значение как я вдигаме, гушкаме и люлеем. На първата вечер на това мляко пак плачеше но леко с паузи. И помрънкване под бибата. Което беше огромна разлика.

Благодаря на мамитеза отговорите. Първия месец на кърма качи 580 само, а ядеше много. Сега още не знам дали качва в норма имаме домашна везна и за около 2 седмици беше качила 320 грама само на АМ. Но определено не я насилвам. Давам и да пие, тя спира, вдигам да се оригне малко почиваме предлагам пак ако хапне малко, понякога започва да плаче, успокоявам я и предлагам трети път ако не иска не иска. А да и тъпча бутилки и да стискам бузки, както казва докторката, няма как да стане.

Благодаря все пак!

# 246
Аз моето дете умишлено го оставям поне час да си играе абсолютно сам, под мой надзор.  Откакто беше по-мъничък процедирх така. оставям го или в люлката или в шезлонга и му слагам неговите любими играчки.
Иска да се учи да пълзи и се е заинатил яката Simple Smile Не иска да го държа в мен, иска да е на дивана/ леглото и да се мори сам, тътрейки корем Simple Smile

А с каква цел го оставяш самичък, за какво мислиш, че помага? и мъжът ми твърди, че е хубаво да има малко самостоятелно време, но се успокоявам, че и други мами смятат така.

Между другото, моето дете е просто ангелче, аз не мога да си представя по-добро дете. просто само гука усмихва се , говори си нещо си прави. Аз патката сега писах разни поздравления на приятелки и роднини за 8ми март (Честит осми март, между другото!!!) и то ис ми гука, майка му не му обръща внимание.

Понякога се плаша, че е толкова спокоен.

# 247
Правя го с цел, че трябва да има свое време. Може да звуча като егоист, но не искам да свиква, че съм му аниматор по цял ден. Искам да се заиграва сам. Което не означава, че не си го обичам. Че не си му пея, играем, помагам му да се учи да се обръща, да пълзи, с него съм в повечето неща, но 1 час сутрин след хранене той се занимава сам.
Попринцип той не е обсебващ. Може да си гука на играчките, да си рита, да се мъчи да пълзи с часове.
Аз не твърдя, че гледам детето си правилно. Но има неща, които правя така, както ги усещам. Още в началото следвам своя си инстинкт и за сега мисля, че постигам баланс.

# 248
Разбира се, че детето, когато е спокойно и щастливо, трябва да се остава само да поиграва. Иначе да първи клас ще приема, че мама е постоянен аниматор.
Моята в последно време все повече внимание обръща на играчките. Това учи на въображение, не може всичко да им се дава наготово.

# 249
Правя го с цел, че трябва да има свое време. Може да звуча като егоист, но не искам да свиква, че съм му аниматор по цял ден. Искам да се заиграва сам. Което не означава, че не си го обичам. Че не си му пея, играем, помагам му да се учи да се обръща, да пълзи, с него съм в повечето неща, но 1 час сутрин след хранене той се занимава сам.
Попринцип той не е обсебващ. Може да си гука на играчките, да си рита, да се мъчи да пълзи с часове.
Аз не твърдя, че гледам детето си правилно. Но има неща, които правя така, както ги усещам. Още в началото следвам своя си инстинкт и за сега мисля, че постигам баланс.

да, и аз си мисля, че трябва баланс. Но ако заплаче, или се изнервя винаги си го гушкам де. мъжът ми е на твое мнение. аз също си го оставям под наблюдение, стга да е в хубаво настроение. освен това той наистина много време прекарва на ръце.
Аз бях с раничката и с него навън и се отказах от скъпите ранички, защото ме боли кръста като го нося, мисля, че ще се въздържам вече от носене на гръб.

момичета, синът ми на 4 месеца и 8 дена днес почна да се смее!!! направо си се смее, не просто да се усмихва!!! не мога да повярвам. казвах му poopy butt, като току що бях излязла от банята, мокра намазана с бели кремове и той се захили и заизвива!

# 250
И аз съм на мнение,че не трябва да ги насилваме.Колкото иска,толкова.

Пак аз с въпрос-откакто сме на другото Ам,бебо връща вече 3 път на фонтан.Това означава ли,че не му понася ? Преди се е случвало много рядко ,веднъж на две седмици примерно

# 251
Много ясно, че детето ако е изнервено, плаче или не е в кондиция ще се занимавам с него, ще го гушкам и ще се опитвам да го разсея, за да забрави, че не е на кеф.
Напоследък, когато се мъчи да пълзи, много с еизнервя. Започва да плаче , да мрънка, да ръмжи. Когато вече много ексалира това си го гушвам, давам биба и заспива в мен.

# 252
PeacockLove е описала нещата по - добре, от колкото аз се опитах.

# 253
  • София
И аз го оставям, даже повече от час. Сядам на стол да не ме вижда и той си се върти, дрънка си с играчките и си шава. Не се притеснявам от това и не виждам проблем.

# 254
  • София
Въобще не мога да я оставя сама абсурд да се занимава. Голямото ми дете беше същото. Само като изляза от дтаята и е вой до небесата.

Общи условия

Активация на акаунт