За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 810
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Офффф, хора и аз много се прехласвам, да не говорим, че при нас всичко е по 2. Уж сме в 3-стаен апартамент, който умишлено не беше напълнен с джунджурии, за да е просторно, но сега едвам се разминаваме с ММ - 2 кревата ( които са на колелца и мъкнем в спалнята през нощта), 2 шезлонга, 2 бебепотра, двойна количка... Шкафът, който взехме за техните дрехи, е малък вече, а невинаги мога да отварям чекмеджетата под креватите Sad От друга страна все ми се струва, че нямат достатъчно дрешки - отварям шкафа сутрин и пизнатото за всяка жена " Нямам какво да облека" е изменено в "Нямам с какво да обкека децата" Smiley  Може би защото са само на 3м. още не се заглеждам в играчки, но дрехи не мога да се спра да купувам, а лошото е, че им стават малки за месец а ако купя по- големи, те не стават веднага за обличане. И имам чувството, че постоянно пера техни дрехи - пускам пералня през ден. Не знам как ще е като започнем със захранването и истинското цапане...

# 151
Mishence_2017 прекрасно е с близначета, да са ти живи и здрави!
Ние купуваме много по-големи дрехи, аз вече така прецених, по няколко дрешки за даден период и после другото го купуваме по-голямо. На нас не ни пречи да са му големи дрешките. Например, преди няколко месеца му купихме много скъпа грейка, която веднага му омаля, но втората, която взехме, я взех да е 74 см, а той тогава нямаше и 60 см, беше му огромна, но сега веч1е е почти 70 см и му стои добре. Има дрешки и за едногодишни деца и си ги носи. За мен лично това действа, но аз не се срамувам бебето ми да не е най-елегантното в квартала. Когато купя нещо хубаво,вече искам да знам, че ще може да го носи няколко месеца.
За близначенца, вие еднакво ли ги обличате? Аз много мечтая за близначета Heart
Голяма радост е с купуването, но при мен разумът трябва да надделее, защото исках даже да спестяваме, а ние харчим доста от спестяванията си. А аз искам и второ детенце скоро.

Също така милата му баба (свекърва ми, не майка ми) му купи и оплете някакви чорапки, терлички, ама изобщо не съобрази да ги направи по-големи, изплете ги засега. А те толкова много и такива красиви, чудя се малко не трябваше ли да й кажа да ги направи по-големи, за да може да ги носи по-дълго.

# 152
  • София
Аз също не се стремя близнаците да са най- лачените Grinning купувам много хубаави дрешки, без да са от скъпите магазини и да са маркови. Имат за подаръци такива дрешки - честно казано са ми прекалени за бебе на 3м. - неговият гащеризон е с ризка и вратовръзка, а нейният - с тюл на кръста Joy
И аз купувам по- големи, то няма как иначе, ама още ми е трудно да преценя размера, а и по интернет не съм научила още всички сайто и особеностите на дрешките. Миналата седмица например взех 4 бодита 68 р-р от един сайт, които са им дълги, но тесни, а от друг сайт 62 р-р даже им е голям...
И едно питане - какви чорапки купувате - откъдето и да купя, все се свличат Confused

# 153
И аз купувам един размер по-големи и карам докато му умалеят.

# 154
За чорапките аз имам много чифтове всичките и бяха големи. Падаха. Взех от Джъмбо много добре са и. Е вече и поумаляха, но ще видим по големия размер как ще са. Никога не са и изпаднали от крачетата. А вече трети месец ги носи. По три в комплекта бяха.

И аз гледам Дрешките да са по големи, защото бързо умаляват. Сега вземам 68 р-р. Както казвате на едни марки е ок, а на други голям.
Но определено е с перспектива

# 155
Аз инвестирам в скъпи неща, само ако виждам смисъл в тях. Количката ми е скъпа, защото много държах да ми е удобна, а и комфортна за бебето. В обувки също предпочитам да са качествени. За дрехи и играчки не се изхвърлям. Парцалки и взимам много често от Лидл, съотношението цена - качество за мен е идеално. Не искам от сега да я уча на материализъм, все пак вещите и дрехите ни са само, за да ни служат.
Жирафът Софи подсмъртно не бих го купила. В много по- ценни играчки бих инвестирала на един малко по- късен етап, когато детето разбира.

# 156
За чорапките аз имам много чифтове всичките и бяха големи. Падаха. Взех от Джъмбо много добре са и. Е вече и поумаляха, но ще видим по големия размер как ще са. Никога не са и изпаднали от крачетата. А вече трети месец ги носи. По три в комплекта бяха.

И аз гледам Дрешките да са по големи, защото бързо умаляват. Сега вземам 68 р-р. Както казвате на едни марки е ок, а на други голям.
Но определено е с перспектива

Ох, момичета и аз си мисля, че трябва важните неща да са качествени и хубави. Но въпросът е, че в някакъв момент трябва да се тегли чертата.
Сега много искам да купя ергораничка, защото те са за дълго време, нашата раничка не е нищо особено и е само до 9 килограма. ето ти ги 160 евра. Трябва ни и бейби джогър, и те са много скъпи. Честно да си призная, малко се отчайвам, защото и времето си лети и парите си вървят. Искам да овладея времето си и парите си и да наложа някаква организация и контрол.  

И все пак пупупу да са ни здрави дечицата, моето бебенце е много благо и ведро, душичката малка. Другото са глезотии, давам си сметка.

# 157
А какво е бейби джогър, извинявам се за въпроса можа за някого да е глупав, дано не звуча необразовано. Но чукнах и в Гугъл нищо не намерих за това.

# 158
Аз не се изхвърлям. Само с дрехите прекалих и се презапасих.
Раничка взех втора ръка, защото не знаех дали ще му хареса и дали ще ми е удобно.
Взех слинг втора ръка- не го използвах, дадох го на приятелка.
Единствено към момента сме инвестирали много в количка, люлка и в шезлонг, който взехме на промоция.
Къпем го на подложка на севи бебе за 15 лв, много му е добре.
Има време, когато ще разбира и тогава ще трябват пари. Иначе и мир вземаме играчки. Имаме и дадени от приятелка.

# 159
  • София
Общо взето всичко си му купуваме ние. Рядко нещо му е дадено втора ръка, но не се изхвърлям с нищо. Софи и аз не бих купила.

# 160
А какво е бейби джогър, извинявам се за въпроса можа за някого да е глупав, дано не звуча необразовано. Но чукнах и в Гугъл нищо не намерих за това.

ох ами това е съоръжение, с което да караме колело или тичаме с бебето. Препоръчаха ни Thule и това с цел безопасност на бебчо трябва да е много добра марка.

Нашата количка в България е малко по-така(макар и среден клас), защото нея я взехме след раждането, но нашата количка в Германия я купих преди раждането,когато нито разбирах от колички, нито имах време да се занимавам, и е много зле, даже му е леко малко кошчето, днес за първи път го изведохме с количката, но седалката, а не коша...

# 161
Момичета,
Подарявам ергораничка - не е скъпа, Кайа, но на мен ми беше много удобна. Яко на някой му трябва - пишете ми на лично. Simple Smile

# 162
Писах ти лс за раничката.
Като стана въпрос аз съм луднала на тема раници, ужас. Харесвам от самото начало тези на Лени, но ми бяха много скъпи. Сега гледам, пуснали бюджетни по 155лв и много искам да си купя. Ама не искам и старата да си продавам, искам две! Ужасна съм, мм вдигна ръце от мен Grinning

Софка ни я подариха, нищо особено. Погриза я малко и я хвърли в мястото между креватчето и повивалника. Няма изваждане и от месеци отлежава там Grinning

# 163
Момичета, а вашите ерго ранички за какви килограми са? Ние имаме една нескъпа но до 9 кг.

# 164
Моята е с регулируем панел, до 20кг. Обаче за мен по-скоро има значение височината, а не кг, за да се запази ергономичната поза на детето.

Общи условия

Активация на акаунт