За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 816
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Според нашият педиатър между ваксините не трябва да има повече от 60 дни.

# 181
А според нашия най малко месец

# 182
  • Стара Загора
Дами, четете си хубаво постовете, едната пише за минимално, другата за максимално Simple Smile

# 183
Здравейте, момичета Simple Smile Присъединявам се към вас главно с четене Grinning Сама с близнаците изобщо не е лесно, но няма такава радост... Утре правя погача - как мина това време, сякаш за 5 минути...

Иска ми се, ако на някого ще е полезно, да споделя набързо няколко неща, които научих по трудния начин Blush Оказа се, че на нас за подсичане не ни помогна нищо друго, освен серията на Биодерма (пробвахме Мустела, Судокрем и още едно, което вече не помня). Та ако някоя мама има проблем с това - препоръчвам. Също така имахме и запек и тук съм много доволна от една натурална клизмичка, която върши чудеса - Мелилакс. Ползвах я само 2 пъти, но ефекта беше уникален Grinning Оказа се, че имаме рефлукс и сме на кърма + Аптамил АР. Това мляко им се отразява доста добре. Щях да им дам Фризовом, но като видях как се разтваря и какъв вкус има, се отказах. Не се сещам за друго важно.

Пожелавам на всички безпроблемнии радостни мигове с мъничетата ви Hug

# 184
Дами, четете си хубаво постовете, едната пише за минимално, другата за максимално Simple Smile
Извинявам се за намесването!!

# 185
Ние правим със сигурост пауза повече от 60 дни между 2 ваксини от един вид, защото ги слагаме по една на месец. И като се падне грипна епидемия, разболее се някой вкъщи, пък си завърим вируса и отидоха още 2-3 седмици.

Ето една статия, според която няма таков нещо като максимален интервал, освен за някои ваксини, които са през устата. http://www.immunize.org/technically-speaking/20120301.asp

# 186
Ние правим със сигурост пауза повече от 60 дни между 2 ваксини от един вид, защото ги слагаме по една на месец. И като се падне грипна епидемия, разболее се някой вкъщи, пък си завърим вируса и отидоха още 2-3 седмици.

Ето една статия, според която няма таков нещо като максимален интервал, освен за някои ваксини, които са през устата. http://www.immunize.org/technically-speaking/20120301.asp

много много благодаря!

# 187
  • София
А аз да питам момичетата с по-големи деца. Слагахте ли ваксината за морбили, която е на 16м (ако не се лъжа)? Къде ли ми трябваше да чета за реакциите, наплаших се тотално. Синът ми е още малък, но му хваща страх от сега.

# 188
На 13м е , и аз се притеснявам от нея

# 189
Ние я минахме ваксината за шарките. Действително е неприятна, но пък не е казано, че при всяко дете ще има нежелани реакции. При дъщеря ми се появи силно повръщане вечерта след ваксината. Според лекарите в спешното не беше от ваксината, а вирус, но аз лично не съм убедена, защото от приятелки съм чувала, че и при техните деца е имало същото. Също беше и кисела няколко дни след ваксината. Но всичко мина и замина. Simple Smile

# 190
  • София
Биха на малката ваксината за морбили на 22 февруари. До сега не е имала никакви реакции от нея, само от 3 дни е много неспокойна, но може да са зъби. Трябваше да й я бият чак в края на март, защото още не сме й били тази реимунизация , която е на 12 месец, но избързахме заради многото случаи на морбили в Сърбия и Румъния.

# 191
А аз да питам момичетата с по-големи деца. Слагахте ли ваксината за морбили, която е на 16м (ако не се лъжа)? Къде ли ми трябваше да чета за реакциите, наплаших се тотално. Синът ми е още малък, но му хваща страх от сега.

Моята госпожица е на 1г10м и има вече сложена такава ваксина. Това е единствената ваксина, след която нищо не се случи, в смисъл не беше раздразнена, нямаше температура, все едно нищо не сме боцкали. Иначе за последствията и аз като теб бях в шок. Не се напрягай, не го мисли, всичко ще отмине.

# 192
  • Стара Загора
А тя от задължителните ли е?

# 193
Здравейте,

Имам питане към мамите, които са цедили и охлаждали/замразявали кърма -
Т.к. често имам запушени каналчета на гърдите, ще ми се наложи да доизцеждам с помпа след кърмене. Въпросът ми е- мога ли да събирам изцедената кърма от няколко изцеждания на едно място, в едно пликче? Защото след като нахраня детето изцеждам по 20-30мл в най-добрия случай и от двете гърди общо.

# 194
  • Варна
Здравейте,

Имам питане към мамите, които са цедили и охлаждали/замразявали кърма -
Т.к. често имам запушени каналчета на гърдите, ще ми се наложи да доизцеждам с помпа след кърмене. Въпросът ми е- мога ли да събирам изцедената кърма от няколко изцеждания на едно място, в едно пликче? Защото след като нахраня детето изцеждам по 20-30мл в най-добрия случай и от двете гърди общо.

Можеш. Аз събирах в хладилника и после замразявах. Все пак гледай да не се застоява дълго време (повече от 12 часа)

Общи условия

Активация на акаунт