Аз така и прочетох в какво се изрязява въпросният "як пубертет", а преди да го прочета няма да използвам кристална топка, за да извинявам насилие.
Има много случаи на родители, които еднократно удрят децата си за тежки простъпки, въпреки че това не е практика във възпитанието. Тук не говорим за тежък побой, а за шамар, вероятно в състояние на краен афект. Бащата също е човек. Направил е грешка, съжалил е. Ако момичето беше направило най-естественото нещо - да се извини за поведението си - щеше със сигурност да получи прошка и разбиране.
А коя е въпросната "тежка простъпка"? В тази тема виждам единствено една тежка простъпка, и тя е насилието от бащата. Еднократното насилие остава насилие.
А за мъж, който удря по-слаб човек (момиче), не е ли естествено да се извини?
Аз бих попитала, след като майката е знаела, че дъщеря й е пияна, говори ужасни неща на баща си, а той е разстроен и вбесен, защо ги е оставила насаме? Защо не се е постарала да тушира ситуацията още в зародиш, а е допуснала да ескалира?
Трябва да се върна и да прочета за какви ужасни неща става въпрос, защото явно не съм го видяла. Приемам, че не доукрасяваш и не си измисляш.
П.П. Изрази от типа на "пиян парцал" са показателни за автора. Мисля, че няма какво да им се връзвате.