Дъщеря ми е скарана с баща си...

• 32 660
  • 652
  •   1
Отговори
# 150
Не питай мен, питай авторката.

Аз всъщност не разбрах, освен че й е обяснила, че не е хубаво да се напива (продължавам да не вярвам, че въпросната ситуация се е изчерпила само с едното напиване), дали по някакъв начин майката е санкционирала дъщеря си? Или е застанала безрезервно на нейна страна срещу гадния насилник бащата?

# 151
Black_Sapphire, оценявам факта, че анализираш ситуацията и очевидно си заела страна- тази на съпруга ми. Мнения различни, хора всякакви, абсолютно си права и се съгласявам с теб, НО, да наричаш чуждо, непознато за теб дете ''пиян парцал''??????????

# 152
Black_Sapphire, оценявам факта, че анализираш ситуацията и очевидно си заела страна- тази на съпруга ми. Мнения различни, хора всякакви, абсолютно си права и се съгласявам с теб, НО, да наричаш чуждо, непознато за теб дете ''пиян парцал''??????????

Това не съм била аз, бъркаш ме с друг потребител.

Ако гледаш на ситуацията като на нещо, в което трябва да се вземат страни, значи не я оценяваш правилно. Предполагам, че не искаш да загубиш нито единия, нито другия.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 18:21 от Анонимен

# 153
  • волно калдъръмче
А аз попитах пияната тийнейджърка тръшкаше ли се, докато ти навикваше баща й за непростимата необмислена постъпка? Ама честно.

# 154
А аз попитах пияната тийнейджърка тръшкаше ли се? Ама честно.
Е, те пуберите и трезви не спират да се тръшкат

# 155

Аз всъщност не разбрах, освен че й е обяснила, че не е хубаво да се напива (продължавам да не вярвам, че въпросната ситуация се е изчерпила само с едното напиване), дали по някакъв начин майката е санкционирала дъщеря си? Или е застанала безрезервно на нейна страна срещу гадния насилник бащата?

За мен ''санкции'' от типа на ''Ай ся, давай телефона тука и 1 месец няма да го видиш!'' или ''Ти си една 16-годишна пикла и к'вото кажа, тва ще стане!'' и прочие изпълнения са повече от излишни. Детето губи постепенно връзката си и с мен, ако и аз се изявя като ''лошото ченге'' какъв ще е резултата? Говорила съм с нея десетки пъти, предвид личността и, знам, че ме разбира. Поне това показва. Знам, че тази възраст е много деликатна (имам син на 24 и съм минала по този път) и затова се старая поне ако не получава нужното разбиране от баща си, да го получава от мен.

Сърнела, аз ти отговарям честно. Тръшкаше се, разбира се. Падна на паркета, при което взе да плаче, говореше доста несвързани неща. Аз НЕ оневинявам детето си, нито моя съпруг, държа да подчертая. Изрекоха си доста тежки думи взаимни. Той и каза, че щом е в неговата къща, ще спазва неговите правила - няма право на такива изпълнения. Тя отвърна, че не разбирал, че бил загубен, смотан и т.н. При което реакцията на съпруга ми беше крайна - удари я именно затова и тя тогава още повече се разстрои явно. Започна с познатите ни реплики, че ще се оплаче на социални и т.н., че ще се изнесе при другата баба, а тук баща и се включи доста иронично с думите: ''Такава крадла само в Сливенския затвор ще те вземат!'' и може би това беше най-обидното и дъщеря ми просто излезе.

# 156
Детето трябва да разбере, че родителите му са строги с него и изискват да спазва определени правила не защото не са на негова страна, а именно защото са на негова страна, именно защото го обичат, тревожат се за него, и защото нямат нищо по-важно в живота си.
Така че няма как да се каже, че "заемам страната на бащата". Просто тя е една и съща. Бащата е на страната на дъщеря си. И ако майката е на същата страна, не би трябвало да съдейства за тяхното разделяне, като се обявява срещу бащата в присъствието на дъщеря си.  Когато слуша неща от сорта "татко не ме обича", не трябва да се тръшка колко е лош мъжът й, а дъщеря й - нещастна, а да обясни да детето си, че баща й умира за нея, че страда дълбоко от разногласията им, че се гордее с нея и ще я обича до смъртта си. И ако й показва с поведението си, че не одобрява нещо, това е израз на любов, а не на омраза или безразличие.

# 157
  • Варна
Става все по-грозно... Разбирам момичето донякъде. И ми е жал за нея. Дотогава баща й е бил много за нея, а изведнъж й удря шамар и после тези реплики, които нараняват много повече от шамара.

Тя вярно му е изпитала яко търпението, но нали затова сме родители в крайна сметка. За да обясним кое е правилно и кое не, да подкрепим, да разбираме.

# 158
Все повече се убеждавам, че мъжът ти е идиот.

# 159
  • Варна
За сливенския затвор. Придружени от ехидно подхилване. Извинявай, ама е унизително да го чуеш от бащата, който до днес е бил адски важна фигура в живота ти.

А, много бързо изчезна поста ти. Май го беше пропуснала това.

# 160
За сливенския затвор. Придружени от ехидно подхилване. Извинявай, ама е унизително да го чуеш от бащата, който до днес е бил адски важна фигура в живота ти.

А, много бързо изчезна поста ти. Май го беше пропуснала това.

Да, точно - за мен може би това са репликите, които я нараниха най-дълбоко - както каза някой по-горе, повече от шамара.

# 161

За мен ''санкции'' от типа на ''Ай ся, давай телефона тука и 1 месец няма да го видиш!'' или ''Ти си една 16-годишна пикла и к'вото кажа, тва ще стане!'' и прочие изпълнения са повече от излишни. Детето губи постепенно връзката си и с мен, ако и аз се изявя като ''лошото ченге'' какъв ще е резултата? Говорила съм с нея десетки пъти, предвид личността и, знам, че ме разбира. Поне това показва. Знам, че тази възраст е много деликатна (имам син на 24 и съм минала по този път) и затова се старая поне ако не получава нужното разбиране от баща си, да го получава от мен.

Сърнела, аз ти отговарям честно. Тръшкаше се, разбира се. Падна на паркета, при което взе да плаче, говореше доста несвързани неща. Аз НЕ оневинявам детето си, нито моя съпруг, държа да подчертая. Изрекоха си доста тежки думи взаимни. Той и каза, че щом е в неговата къща, ще спазва неговите правила - няма право на такива изпълнения. Тя отвърна, че не разбирал, че бил загубен, смотан и т.н. При което реакцията на съпруга ми беше крайна - удари я именно затова и тя тогава още повече се разстрои явно. Започна с познатите ни реплики, че ще се оплаче на социални и т.н., че ще се изнесе при другата баба, а тук баща и се включи доста иронично с думите: ''Такава крадла само в Сливенския затвор ще те вземат!'' и може би това беше най-обидното и дъщеря ми просто излезе.
Sani24, определено тук има две основни мнения, избери си едно от тях или недей.
Мен не са ме удряли, но ме оставиха сам на 5000 км от тях на възрастта на малката ти дъщеричка. Ами да ти кажа честно когато станах на 30-35 тогава се сетиха, че имат нужда от мен. Е, да де, ама когато трябваше да са до мен си бяхме чужди. Превърнаха ме в прекалено самостоятелен и чужд. Не го правете с детето, то ще свикне, но вие не.
Това е моят съвет

# 162
Не, просто се е появило заедно с другия ми пост.

Нали кражбата беше 1 година след напиването? Как така са си говорили за Сливенския затвор в деня на шамара?

Отнемането на телефона и ограничаването на свободата на излизания не са разумна санкция след кражба според авторката. Има ли такава разумна санкция?

# 163
  • MI
Добре, опитвам се дсда разбера наистина, вече да крадеш от баба си за невинна тийнейджърска глупост ли се счита?! За напиването ОК, но кражба не мисля че всеки е правил. И да, кражба е, и то още по-грозна защото е от човек, който й вярва. Не е трябвало да я удря баща й, но реално поведението й никак не е безобидно. Аз бих търсила каква е причината и тя със сигурност не може да е че й се е пушело.

# 164
Нима извинението за Грешка е унижение?
Това за бащата или за дъщерята се отнася? Предполагам, ако дъщерята се е извинила, когато се е прибрала пияна, надали щеше да последва шамар. Ако винаги родителят се извинява, изключвам боя, дали няма да направи "мечешка услуга" на детето си. Защо си мисля, че не от една година има разнобой между родителите в методите на възпитание и дъщерята се възползва от ситуацията. Работила съм с деца с девиантно поведение и в голямата си част причината е, че родителите се разминават по отношение на възпитанието.

Общи условия

Активация на акаунт