Дъщеря ми е скарана с баща си...

• 32 394
  • 652
  •   1
Отговори
# 630
СИПове, ЗИПове, ЧК се включват в програмата. 7 учебни часа не повече от 2 пъти седмично. Стига ревахте толкова, не са се изтрепали от учене горките дечица. Имат време всеки ден да се шляят и да висят във фейса с часове. Отделно далеч не присъстват във всички часове в училище и далеч не винаги се пишат отсъствия (нито пък родителите знаят).

# 631
Майко мила, да не съм ви дете на някои. То Меркел да бях, нямаше да издържа. Абе вие кога се забавлявате, смеете ли се някога, лигави моменти има ли. Оставам с впечатление, че е един безкраен парад на отговорностите и чекване на успехи.
Лошо ми е.Simple Smile
Бедна ти е фантазията, колко се забавляват синовете, Базила.
То не са ски с приятели, не са многодневни походи с групите им по планините, било пеша, било с колела.
Не щеш ли концерти, не щеш ли екскурзии в чужбина...
Имат и ограничения. Майка им ги хваща чат-пат да четат книги след 12. Напоследък са нахитряли да ползват челници под юргана. Скандалът беше знаменит Simple Smile
Гугъл, спортовете им са за здраве, а не за постижения. Плуване, ски, фехтовка през седмицата според сезона и младежа. Почивните дни кросов и пистов мотоциклетизъм. Чат пат хайкинг и планинско колоездене.
Примерно:

# 632
  • София
Степфордските деца.

# 633
Авторката, нали знаеш, че ако натиснеш "информирай модератор"  долу в дясно и помолиш като автор да ти заключат темата и целият цирк ще спре?

# 634
  • София
Описанията на "веселбите" на децата на няколко потребители звучат фригидно.

# 635

Каво означава това?

# 636

Разбира се. Щом не е купон с дрога, групов секс и безпаметно пиянство, що за забавление е това?

Нещата, които ги описва Ежко, спадат към по-скъпите удоволствия. Не всяко семейство може да си ги позволи. Но има и по-евтини аналози.

Младите хора са по природа любознателни, любопитни и емоционални. Интересът им може да бъде предизвикан не само от курвенско облекло, пушене и весели хапчета. Но като в средата им се предлага само това, те няма и как да открият другия свят. Наистина не навсякъде човек може да си намери подходяща среда.

Дъщеря ми беше хлътнала по някакви глупави момичешки игрички по интернет. Инвестирах малко пари в професионален комплект за рисуване. Не я пращам на уроци засега, защото не е показала чак такъв интерес, но от десетина дни забелязвам, че се застоява все по-дълго пред статива и си търси клипчета с различни техники, които се опитва да изпробва вкъщи. Ако се задържи така месец поне, ще й търся учител.

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 20:30 от Анонимен

# 637
То няма лошо да обичаш да тичаш в планината, да караш колело или ски. Въпросът е, че тези неща (макар и не конкретизирани) са задължителни и трябва да ги има заедно с още много задължения при това с почасова заетост - ами, ако си научи за 2 часа, а не за 4 може ли да си почине с филм 2 часа или трябва да намери друго за учене? А ако се измори след час и 10 мин тренировка, може ли да спре или трябва да са 2 часа? Моя съученичка тотално се депресира и пи белина след като родителите й тропнаха с крак, че трябва да спортува минимум 3-4 пъти седмично и я записаха на фитнес. Много обидно й беше и на тези тренировки се чувстваше много зле. Преди това бяхме говорили да започнем да тичаме по малко всеки ден преди училище и тя искаше да опита така да свали няколко "излишни" (пубертетни) килограма, ама техните имаха по-големи амбиции и не искаха току така да я оставят на "няква пикла" от училище.

# 638

Разбира се. Щом не е купон с дрога, групов секс и безпаметно пиянство, що за забавление е това?

Ами всъщност ... страхотно  Mr. Green

# 639
  • София
Знаех си. Нарочно изтрих уточнението си и оставих само констатацията.Laughing
Не мога да преценя дали е спортна злоба за спора или слепота.
Изобщо не визирам такива неща, нито дейността сама по себе си. Казах описанията.
Преди 2-3 стр Гугъл беше описала някакви занимания. Еми, не звучаха така.

Дорис, препратка към степфордските съпруги. Simple Smile

# 640

Ами всъщност ... страхотно  Mr. Green

Ами всъщност...забележката ми беше иронична...

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 20:52 от Анонимен

# 641
А аз бях откровенна  Blush

Според мен подобно безумно тикане на знания и постоянна заетос е вредно. Мързелът и скуката са в основата на творческия потенциал /и това не съм го измислила аз/. Тези деца до 18 е редно да поосъзнаят кои са, какво харесват и какво им се отдава и какво биха искали. Не какво мисли мама за тях, какво иска мама за тях и как точно го иска.

Децата на супер амбициозните родители не са най-успешните хора. Нито отличниците, нито дори гениите.

# 642
Децата на супер амбициозните родители не са най-успешните хора. Нито отличниците, нито дори гениите.

Така ли? А кои са? Двойкарите и наркоманите може би?
Хубава теория, но рядко се осъществява в реалността.

# 643
Въпреки, че родителите им плащат грозни такси за училището. А може би именно поради това? Не мога да ти опиша последиците​ за ПРИТЕЖАНИЕТО на алкохол. За напиване да не говорим.
Едва ли заможните американци са станали такива поради душевна тъпота и имат тези изисквания поради липса на уважение към чувствата на децата си?
Това от правилника на училището или от лични наблюдения ? Струва ми си, че си прекалено възхитен от американския колеж на детето си, а реалността ти убягва.

# 644
Всъщност изразът е "Четворкаджиите управляват света."

За мен много по-важно е на 18 да е социално зрял индивида, да се поочукал и понаучил на комуникация и отношения с близки и далечни, да се е поошлайфал малко по житейските въпроси и да има хобита и интереси. Да познава себе си поне основно.

Ако не си съгласна с мен може да ми посочиш кои са отличниците, които сега управляват света на ключови позиции.

Общи условия

Активация на акаунт