Лъвчета и деви август 2004 - 20

• 17 515
  • 280
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Наоми и redhat, толкова се радвам отново да ви срещна тук!!!  Grinning
Щастлива съм, че с вас и вашите дечица всичко е наред!!!  Laughing
Стискам ви палци за детската градина!!! Аз лично по-доволна от факта, че Алекс ходи на ясла /вече половин година!/, няма как да бъда!!! Да чукна на дърво...
И аз, и Алекс сме предоволни, че той е на ясла, аз на работа, честно!
Желая и на вас същото усещане след някоя и друга седмица!
Целувки!!! - Деси.
 Hug  Hug  Hug

# 256
Въоръжила съм се с търпение,но днес нещата бяха трагични Cry
Едва го вкарах в градината. Стоях с него 20-тина минути. Още по-трагични се нещата, като съм там. Оставих го и тръгнах-върнах се след 5 мин и слушах-не плачеше.
И аз се чувствам виновна,че работя ,а той е там,но от друга страна наистина е време да стане малко по-самостоятелен и да се сблъска със света. Нямам търпение да стане 4 часа. Не съм убедена,че ще свикне и ще ходи без да плаче. Tired Така ми е мъчно и тежко Tired

# 257
  • Sofia
Наоми, как вървят нещата, миличка?
Как е малкото бандитче?  Wink
 Heart Eyes   bouquet  Hug

# 258
Здравейте и от нас мами на Лъвчета и Деви.И аз като вас съм майка на 2 Лъва.Стефан на 05.08.1997г. и Деян на 16.08.2004г.Ще ми бъде приятно да контактувам с вас.От скоро съм в тоя форум и се надявам да си помагаме виртуално.С малкият ми син все още се гледаме в къщи, не ходи на ясла.Много ми е кротък и привързан към баба си. Не знам как ще ги разделя за да тръгне на градина?  newsm78
 Благодаря за вниманието!

# 259
Момичета, нещата не са добре Sad
Днес такъв рев хвърли докато стигнем до градината,че повърна на улицата и се напишка Cry
Така ми е мъчно,направо не мога да дишам.
Като отидем там седя малко с него в групата с дечицата-той се поуспокоява и се заглежда в децата и му се иска да играе май ама като се сети,че е там почва пак рев и сополи Cry
Миналата седмица май по-лесно беше.
Дали ще свикне изобщо и кога newsm78

# 260
Да не би с нещо да го стресират там- заради храната, спането лелките да се карат?
Сигурно има някаква причина.

# 261
Наоми на моя приятелка детенцето беше по същия начин, до момента в който не го преместиха в друга група. Не можем да си го обясним, но явно нещо в горната не беше както трябва. И аз като Вери си мисля, че има причина  Rolling Eyes Говори ли с лелките, те какво казват?

mama Tedy
robeva  добре дошли в отбора  Hug

# 262
Ами то просто друга група няма за сега.
Само тази е с дечица родени 2004 г., от май ще станат повече групите.
Той е ходил за сега 5 дни минала седмица и може да не е свикнал просто..... той си е притеснителен по принцип. Там всички деца крещят, блъскат се, лелките говорят на по-висок глас-той не е свикнал да се вика и крещи и това май го блокира до някъде Sad

# 263
  • Страната на чудесата
Наоми, Цвети ходи вече 3-та седмица и пак плаче, може би просто не ги познава и се стресира. Цвети дори събота и неделя не иска да излиза навън на разходка, защото мисли, че ще я водя на градина. А около първата седмица и беше като че ли най-трудно, проплакваше и насън и го преживяваше много трудно. А не дай си Боже да се разболее и да го спреш за известно време-тогава пак почвате от нулата. При нас още е трудно, но си пожелавам търпение. Дано при вас свикването е по-бързо! Кураж и бъдете здрави!

# 264
Наоми  явно ще му трябва малко повече време да се адаптира, после няма да иска да си тръгва от яслата Wink Минали са само 5 дни, ще свикне  Peace Много е важно да не показваш, че ти е притеснено, говори му колко е хубаво там, как ще си играе и пее с децата.

# 265
Да и моя син събота и неделя постоянно питаше ако излезем там ли ще отидем Laughing
Вчера ходих до там на обяд -защото бях притеснена-гледах го без да ме вижда той- седи си, яде, говори с децата-всичко спокойно.
В 16 ч., като отидох човека си четеше книжки  и се смееше, каза,че след малко ще си  тръгне Mr. Green
Сутринта не искаше да се облече изобщо, нито да си обуе обувките-рев голям. Взех в салфетка кашкавал да храним бездомно куче и 10 м след входа беше запленен от това,че хвърля кашкавал и кучето яде и тича след него /трика го научих от мам тук във форума/-така тичахме до градината Laughing
там сам се качи по стълбите ,каза бързо да му обувам пантофите, усмихна се на госпожата Rolling Eyes и ми каза чао и избяга навътре.
Аз съм изумена ooooh! Дано по-скоро преодолее нещата.
Благодря ви за разбирането  bouquet

# 266
  • Карлово
Здравейте, мамчета!
Нахълтвам в прекрасната ви темичка, за да ви поканя да се заредите с малко великденско настроение и същевременно да подкрепите инициативата на  "фотошопските" мами и ДБМ. Погледнете тази тема, може нещичко да си харесате и вие.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174878.new#new

# 267
  • зад парка
Момичета, нещата не са добре Sad
Днес такъв рев хвърли докато стигнем до градината,че повърна на улицата и се напишка Cry
Така ми е мъчно,направо не мога да дишам.
Като отидем там седя малко с него в групата с дечицата-той се поуспокоява и се заглежда в децата и му се иска да играе май ама като се сети,че е там почва пак рев и сополи Cry
Миналата седмица май по-лесно беше.
Дали ще свикне изобщо и кога newsm78

И друг път съм писала по повод на стреса от детската градина. Аз съм типичен пример, че ако детето не се адаптира към този тип среда в началото, си остава в това положение до 1-ви клас! Най-лошите ми споммени от моето детство са свързани с детската градина и така и не можах да разбера защо родителите ми ме пращаха при положение, че баба ми беше пенсионерка newsm78.
За сметка на това в училище ми беше много забавно и интересно.
Според мене, въпрос на характер на детето- сестра ми ставаше сутрин, започваше да си пее и се подреждаше на вратата да ходи на градина още в 7 ч.

В понеделник направихме на Тити изследвания за детска градина и от другата седмица тръгва. Предполагам, че ще е най-щастливото дете на земята! А и се надявам! (в това отношение се е метнала на леля си Joy)

Тити се пострига сама за първи път! (без никой да я види се подреди така, даже гребен ми поиска детето, ама кой да й обърне внимание!). Брeтона е много добре филиран (накълцан).

Целувки и поздрави за първа пролет! 

# 268
  • Страната на чудесата
Моята госхожица днес такъв номер ми извъртя по повод на градината, че още си хода зашеметена Laughing
Сутринта като стана, отказа да се мие и облича, само искаше да продължи да си спи и аз след няколко безуспешни опита да я облека се отказах и и позволих да си легне да спи още. Доста се почудих дали не се разболява, нещо топличка ми се видя като стана, но нямаше т. Легнах до нея и почнах да я подпитвам-боли ли те това, боли ли те онова-тя казва не. Питам я защо прави така, тя плаче. Питам я-да не би да хитруваш защото не ти се ходи на градина-и последва весел бебешки смях с най-дяволитото изражение и отговор-дааа Laughing
Като и обясних, че приятелчетата и ще тъгуват за нея и госпожите ще си мислят че е болничка и ще им е мъчно, направи уговорката че ще вляза и аз с нея и няма да си ходя и за 10 мин. беше облечена, приготвена и стигнала в градината Shocked
Направо не мога да повярвам колко са хитрички малките мишлета!
Весел ден на всички ви!

# 269
Мили момичета,
Движение на българските майки съвместно със Столична Библиотека организира Работилница за Великденски чудеса. Събитието ще се проведе на 30ти март, 31ви март и 1ви април в сградата на Столична библиотека на пл. Славейков в София  от 11 до 17 часа, както и на площад Света Неделя на 31ви март и 1ви април от 11 до 17 часа.

За трета поредна година ще бъдат изложени ръчно изработени предмети и украса, изработени от децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи в село Доганово, доброволки от Движението и от приятели, съпричастни с благотворителната кауза.
„Тази година планираме и голямо боядисване на великденски яйца на открито заедно с нашите приятели от дома в село Доганово”, разказаха доброволки от Движението. Средствата от базара ще бъдат предназна4ени  за Дома за деца, лишени от родителски грижи в град Златица,където живеят 40 деца на възраст от 0 до 3 години.

Очакваме ви, за да успеем за пореден път да направим живота на тези дечица малко по – лесен, малко по – щастлив и малко по – истински!

Общи условия

Активация на акаунт