Лъвчета и деви август 2004 - 20

• 17 515
  • 280
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Привет майчета.
Много отдаван не съм писала тук, но не съм ви забравила. Радвам се че малките сладури растат здрави и щастливи.

Ние още не сме махнали нощния памперс и от време на време през деня  като се заплесне забравя да каже че има пиш. Иначе с яденето сме добре -  почти всичко.  И със спането е добре  - от 13.00 до 15.30 и вечер от 22.00 до 7.30- 9.30 - в зависимост коя смяна съм.
Много ме радва че има огромен интерес към книжките и всеки ден иска нова - Даже един ден на баба си казла че не иска сокче , а книжка.

деситка и малко_коте  - при нас периода с удрянето и тръшкането мина сравнително бързо - просто не и се поддадох на манипулациите и доста бързо схвана че с "МАменцеее   бичам те" и целувки ставна всичко много по - лесно.  И като кажа НЕ е НЕ!

МИЛИ МАМИ- Наближава Коледа. Миналата година черпих много идеи от форума и предлагам пак да споделим кой какво и от къде ще купува за малките съкровища.
 Вики е написала (с помиоща на баба си) писмо на Дядо Коледа че е била послушна и иска да и донесе Мики Маус. и всеки ден го "подсеща" по моя телефон да не забрави  Мики Маус. Има едни сгъваеми детски маси и столчета с картини и съм виждала някъде с Мики Маус ама като не помня newsm78 Помагайте.. Давайте още идеи.. Hug

# 226
  • Sofia
Привет-мривет!  Mr. Green
Днес беше коледното тържество в яслата на Алекс. Хубавото беше, че Алекс си хареса много подаръка от "дядо Коледа" - гояма чевена кола -  Heart Eyes Лошото беше, че в момента, в който ме видя, ревна и отказа да седи на столчето си при децата, да пее и танцува с тях, а се вкопчи в мен като маймунче...  Embarassed Едва успях да го върна там, и то съвсем накрая вече...
Мънички са ни още явно за такива тържества, но така се учат, нали?  Wink

# 227
Здравейте!

Днес и в яслата на Йоан имаше тържество, като цяло мога да го определя като "лудница"  Crazy Деца навсякъде, едни ревяха, други пееха, трети танцуваха...Йоан в началото беше отгоре ми, но после се престраши и започна да танцува с децата. Обаче като видя дядо Коледа и като ме прегърна, не го искашем не му искаше подаръците. Успях и аз да го накарам да седне на столчето и да си изчака реда, взе си подаръците и си тръгнахме. Но да не описвам какво се случи в нас, сложих го да спи и в един момент като изпищя и започна да реве и нарежда, че не искал дядо Коледа. Емоциите му дойдоха в повечко  ooooh!
След хиляди перипетии на 11 декември тръгна на ясла, очаквах да плаче, да неиска да остане при децата, но май притеснението ми е било напразно. Толкова му хареса, че като го вземам не иска да си тръгва. Да но няколко дена след това му текна носа, започна се с боледуването за мой ужас  ooooh!

Весели празници   bouquet

май е време да пуснем нова тема, че тази от доста време я мъчим, може да започнем всичко на ново и да се направи нов списък, да го обновим един вид, ако сте съгласни разбира се

# 228
ами тъй като не сме на градина ще идва Дядо Коледа у дома. Очаквам реакция подобна на тази на Йоан Hug
за сега големи подготовки павим всяка вечер-пее песни и само пита, кога ще дойде да донесе подаръците Laughing
Направи нова тема. Макар,че тази за 2 месеца май има 1-2 страници.
Хубаво е все пак да започвем на чисто.
Вашите деца капризничат и тръшкат ли се? При нас е малък ужас. Изведнъж изпада в бяс ,ляга по земята и пищи и реве. Лошото е,че аз искам да изпълня евентуалното му желание, но от рев  и крясъци не мога да разбера, какво иска или той изобщо не казва. ПРосто ляга и започва да истерясва Thinking
Вашите деца правят ли така?!

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 14:52 от Наоми

# 229
  • Sofia
О, да, правят и още как!!!  Sick

# 230
Прави го почти всеки ден и то по няколко пъти. Явно си е до дете, защото не всички деца проявяват такъв "бяс". Да се надяваме че скоро ще им дойде акълчето в главичките Simple Smile

# 231
  • Sofia
Днес синът ми ПРЪВ и САМ ми честити първия сняг!  Crazy
Излизаме от къщи, аз заключвам вратата, а той милият започва да вика еуфорично:
Мамо, чети пъви сняяг!!!
Поглеждам - вярно вали... не мога да повярвам на ушите си обаче...
Не спира да ме изненадва туй дете  Laughing  Mr. Green  Joy

# 232
  • зад парка
Както знаете Тити я гледа баща ми. От него определено има респект, разбират се с половин дума ... или поне така изглежда от страни. Той си знае колко му е трудно.

Всички други трябва да сме много търпеливи, креативни и да я забавляваме, за да е добра и тя.

Ако съм нервна или уморена и Тити е такава, дразни се , тръшка се и т.н. Ако имам подход, тя е най-слънчевото, щастливо и сладко същество на планетата. Може да си играе с една малка хартийка например и да съсредоточи цялото си внимание върху нея, стига да не е сама.
Най-обича да чисти и да седи на мивката.
Вчера я видях как ралливаше един компот въру кухненския плот, след което внимателно го забърсваше.
Какво трябваше да направя?!
Взех гъбата,п рибрах компота нависоко, преоблякох Тити и започнах да я занимавам с нещо друго...

Заради безумните епидемии, които върлуват (болни сме почти непрекъснато от 2 месеца насам), не можем да посетим никой от Дядо Коледовците навън, затова му се обадих специално  и той ще дойде на 23 вечерта в къщи, като трябва да отида да чакам на аерогарата полета от Лапландия и така ще ми струва "само" 35 лв. Обаче ще донесе подаръци на цялото семейство.
Не мога да предвидя реакцията на Тити, надявам се да е положителна.

Иначе тя знае 2 кратки стихчета ("По горската пътечка/ вървеше стара мечка" и "Пиле, пиле, аз те знам"), които може би ще му каже  Grinning

Познава вече някои букви ("В" - на баба и "К"- нейната). Разбрах го със сигурност, когато преди 1 месец ходихме до центъра и  когато видя един билборд на VAIK тя започнада вика "Моята буква, мамо,виж моята буква" Grinning

Пожелавам на всички щастлива подготовка за Коледните празници!

# 233
Здравейте, мами! Моя син от 2 месеца се буди през ноща и плаче и бълнува понякога. Ходих при една баба да му лее куршум,  Embarassed но без резултат за съжаление. Незнам какво да правя, нито аз нито той спим. Помагайте!!! Praynig

# 234
  • София
Краси, да не са зъби? На моя внук сега му никне петия кътник(първия от вторите кътници) и той започна така да прави, но той пищи на сън и не може да се успокои. А и докато ядеше всичко ,изведнъж започна да отказва всякаква храна и  иска само мляко в шишето.

# 235
И при Йоан това пищене, бълнуване и будуване през ноща е от зъбите. Единствените зъбки, които не усетих кога са пробили са първите два кътника. Сега обаче остава още един и е ужас, боли го ухото, снощи заради това почти не сме спали с баща му  ooooh! Нямам търпение да пробие последния, но се чудя какво ли ще последва сед това  newsm78

# 236
  • Стара Загора - на баира
............
Вашите деца правят ли така?!
Прави го почти всеки ден и то по няколко пъти. Явно си е до дете, защото не всички деца проявяват такъв "бяс". Да се надяваме че скоро ще им дойде акълчето в главичките Simple Smile
Peace Flutter

# 237
  • зад парка
Днес Дядо Коледа дойде в къщи. Донесе подаръци за всички от семейството. Цялото събитие беше много мило, комично и забавно.

Тити подходи с недоверие в началото и се опита да се спаси, но много бързо се окопити, каза двете стихчета, които знае, снима се с Добрия старец и получи много хубава кукла - бебе, с което играе вече около 2 ч. /много се учудвам на което Joy/

Весели празници!

# 238
ВЕСЕЛА КОЛЕДА !!!
Hug Hug Hug

# 239
и  при нас мина Дядо Коледа но не го видяхме, захлопна вратата пред носа ни. Обаче свърши работата - остави подаръците под елхата!
А Ели имаше грижата да раздаде на всички подаръците - във всяко пликче имаше по едно листче с буква , за кой е подаръка - Т за Тати, М за Мама, Е за Ели, Б за Баба, Д за дядо - тя съвестно раздаде всичко!
Явно е слушала много защото добрия старец й беше оставил мини детски лаптоп, голямо фръц с клавиатурка, и още 4 куклички - мама, татко и две деца  - каква игра падна....
Ей го на - 1ч е, току що я приспахме - забрави що е ден, що е нощ....
Утре ще ходим да го търсим дядо Коледа да го видим на живо, че днес ни избяга. Пък току виж пак ни даде подарък  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт