Лъвчета и деви август 2004 - 20

• 17 937
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
# 61
Вчера бяхме на консултация: 85см и 10кг Embarassed Embarassed най-слаби сме от всички вас. Яде спи, но...все не дебелее, дано и като порасне голям да е така Wink!!! Иначе е абсолютно здрав Praynig!!!

# 62
  • Стара Загора - на баира
Много ти благодаря !  bouquet Heart Eyes

# 63
Здравейте! Кажете ми под каква форма давате риба (и какъв вид) на деца около 2г. По-рано купувах пюрета, но сега не ги яде #Cussing out!!! За пържена мисля, че е рано newsm78!!! Благодаря  bouquet!!!

Пълнен шаран или сом на фурна    chef

Това обичаме с мъжа ми и вкъщи друга риба рядко купуваме  Simple Smile

# 64
  • зад парка
Малко да ви развеселя...
По съвет на мои приятелки започнах да записвам лудории, изказвания, случки с Тити. Не че идеята е нова, но за всяко семейство това е безценна литература Laughing

Малки случки с много чувство!

Ето последната история, която ще включа:

Тити е много послушно дете...когато е подходяща обстановката- на гости (особено ако са поканени още 3 момченца на нейната възраст, тя определено е най-мирната), навън (да има 1-2 по-големи деца, които да я забавляват и които да следи в захлас). Когато е в къщи, положението е различно. Чува се постоянно: „Не, Тити”, „Не пипай там, Тити”, „Тити, не отивай там”.

Тити знае вече имената на хората в къщи: мама, тати, баба, дядо, леля... Е, знае и своето. Май никой до този момент не я е питал за него, но навън един съсед я попита „Как се казваш?”.

Отговорът беше мигоновен: „Нетити”

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 10:51 от InaDot

# 65
 Laughing
И при нас смешни случки колкото щеш. От няколко дни съм по настоятелна с гърнето, нали след седмица тръгваме на ясла. Та днес я сложих след сън, тя свърши и двете работи smile3501, обърна се да види, защото плякаме като има нещо и вика :а... има кебапчета........  newsm62,паднах направо smile3532

# 66
  • Sofia
Минавам да ви се похваля - днес премерих моя Алекс, на година, 10 месеца и една седмица - станал е вече цели 90 см!!!  Laughing Аз съм 150 см, така че много се радвам. Дано и занапред ми расте висок!  Simple Smile

Смешка на Алекс, като види повече от 2 неща: "но, де, ти, пет, осъм, десет" - това разбира той под броене!  Wink

Използвам момента, че се включих в отчетната ни темичка, за да ви призова и помоля всички вас, и по-конкретно моите приятелки Дуци, Колибри, Черв. шапчица, Малко Коте и т.н. /извинявам се, ако съм пропуснала някоя от другите дирски мами-августинки, които пишат и тук!/ да дойдете на протестното шествие на първи юли от 10 часа пред Президентството!  Hug

Приятен уикенд!   bouquet

Heart Eyes  baby_neutral  Joy

# 67
Здравейте мили майчета,
Организираме протест за увеличение на МАЙЧИНСТВОТО и ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ
Присъединете се към нас в опита ни да променим живота на децата
Повече информация за градовете,протеста и исканията тук:
http://www.visx-develop.info/first_july/protest.html
http://www.visx-develop.info/first_july/
Ако не можете да присъствате лично, а искате да ни подкрепите, може да качите ваша снимка/ако сте бременна/ или снимка на детето си на линка горе.

Ако искате да изкажете мнение :
Нова тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108840.0
Предпоследна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106880.0

Анкета : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108859.0

Ако искате да поразходите децата си по жълтите павета в София
Надали ще имате друга такава възможност
Заповядайте на 01.07.2006г. в 10:00 на Фонтана на Президентството
Да се запознаем и да се поразходим заедно

# 68
  • Plovdiv
Хйаде да ви се похвалим, от 3 дни Анджи е без памперс. Презе деня не само си казва, че има чеш, но и ако не я чуя отива взима си гърнето, сваля гащите и си сяда самичка. Та така, вече мама почва да спестява пари от памперсите, а Анджи е вече голямо момиче. Поздрави и целувки от нас за вас

# 69
Хйаде да ви се похвалим, от 3 дни Анджи е без памперс.

Браво на Анжди  smile3501
Пораснаха ни дечицата  smile3521

# 70
БРАВО НА АНДЖИ!!!!!
Адриан, май няма скоро да се отърве от памперса, защото не си казва нито за едното, нито за другото Embarassed Embarassed Embarassed
Вече не е на ясла, лекувахме сливиците с антибиотик. Третата е станала много голяма, но още не можем да я оперираме Thinking
 След тях пък в четвъртък се изрина в рамките на половин час по цялото тяло. Изплаших се да не е шарка, заведох го при педиатърката, а тя ми каза, че е хранителна алергия. Предписа Zirtec и диета. На другата сутрин пъпките се бяха утроили, имаше чак по дланите и по стъпалата. На ръчичките бяха излезли мехури #Crazy Като ги видях се разплаках от безпомощност и от паника. newsm45 Все пак спазвахме съвета на докторката, а положението се влоши. Отидохме пак при нея, а тя не ми даде направление за кожен newsm61 newsm61 Кожната се оказа страхотен специалист,заведох го на частен прием, алергията била от треви и пясък....... а той само с това играе  Sad
Предписа ни 8 вида лекарства. На втирия ден всички пъпки започнаха да изчезват. С мехурите още се борим.
Пазете децата, в тревните площи прескат за кърлежии не поставят предупредителни табели,а и е толкова мръсно!!!!!
Лек ден ви желая

# 71
Здравейте и от мен. Ние с Маги се завърнахме от 4-дневен престой в София. Там меко казано ме побърка, станала е много палава, вси4ко иска да знае, да пипне, на едно място не седи. Ако не стане на нейната, вика, крещи, но поне ме слуша като й говоря и се възпитаваме. Хубавото е, 4е имаме голям напредък с бибата и гърнето, за което помогна пътуването. Бибата я забравихме в Бургас, сеща се за нея 1-2 пъти, но й казвах, 4е не съм я взела и въпросът приклю4ваше. Снощи също бързо заспа без мими/ така вика на биберона /, макар че като се прибрахме бързо се присети за нея. Сега я сложих да спи, порева си, че не й я давам, но съм решила да не се връщам назад.
На гърне да ходи я у4а от началото на април, както и друг път съм писала. Бързо свикна, за около 2-3 седмици, след което запо4на да си взима сама гърнето, без да я подканям. Вкъщи вси4ко беше ок, но навън имахме проблем. Аз я извеждах по памперс, тя не си казваше, не искаше да пишка като я взимам в ръцете си. Така до миналата седмица, когато реших да я оставя изцяло без памперс през деня / благодаря на Лиорена  Simple Smile /. Първият път естествено се изпусна в гащите, не се карах, но я оставих да походи мокра. Пове4е не се повтори, а номерът бил, 4е иска сама да си кляка, даже сега й е кеф.  Simple Smile На следобедния сън първите дни се напишкваше, сега засега се стиска. Дори след миналата нощ се събуди със сух памперс, но мисля, 4е е било инцидентно, още като 4е ли са малки да се стискат по цели нощи. В София ходеше на тоалетната 4иния, нямаше с нас гърне. Реших и като се върнем така да продължи щом няма проблем, но тя си търси гърнето и май засега няма да стане номера. Мога да кажа, 4е памперсът е махнат окон4ателно през деня.  Simple Smile
Не бях ви писала преди за срастването на Маги / синехия /, защото не беше сигурно 100%. Водих я на детски гинеколог в София, оказа се, 4е го има, малко е, но го има. Отново излезнах аз правата, педиатърката твърдеше, 4е нищо й няма. Добре 4е про4етох темата в Здравния подфорум. Цепна я, цялата работа беше за секунди, Маги само проплака, после бързо забрави.
С говоренето също напредва, бавно, но славно.  Simple Smile
Изобщо растат си децата.
Лек ден ви желая.   bouquet

# 72
  • София
Вери, и аз се мъча да науча Криси да си казва за "пиш" и "ако" и го държа по слипчета, но той ми казва, по-скоро показва, при свършена работа. Като направи локвичката някъде, чак тогава вика : Бабоуу ела " и ми я показва. А мокър може да си стои и не му пука изобщо, даже ми се струва, че му е кеф да прави локвички, защото после шляпа с босите крачета в тях. Също така забелязвам, че застава някъде, където си мисли , че не го виждам и се напъва без да му се пишка даже, само и само да си направи локвичка за джапане.

И един въпрос към мамите на момченца: пипат ли си пишетата?
Криси като е без памперс, все си мачка и дърпа пишата като дъвка, та затова му все му казвам  " не пипай дъвката". newsm62 С такава сила си я дърпа, че имам чувството , че ще си я откъсне. newsm78

# 73
Тайна, за пипането не бива да се притесняваш. Маги също го правеше, беше за кратко. Нормално е за възрастта им, сега опознават телата си. Имаше пусната тема в Нашите деца. Аз не й обръщах внимание и тя престана. Не му прави забележка, а ако те дразни, му отвле4и вниманието с нещо друго и му дръпвай ръ4и4ката оттам.

# 74
Днес за първи път бяхме на плаж    grinning039  sport027
Детенце се държа чудесно, само че неиска да влиза в морето, явно му е студена водата и само вика "мамо,мамо" и ме прегръща да не го пускам. Обаче от басейна немога да го изкарам  Crazy Голем кефффф, обичам лятото   Nature Sunny

Относно чурката- Йоан също много я пипа, като е гол (на гърнето или като го къпя)  ooooh! Така я опъва и мачка все едно се опитва да я скъса  Joy  Четох в една от тема в "нашите деца" , че било нормално. Затова не му се карам и не му обръщам внимание  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт